28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

Golfliiton junnuleiri 540 mk/vrk

Etusivu Foorumit Yleistä Golfliiton junnuleiri 540 mk/vrk

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 85)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • No niin, siinähän sitä nuorisotyötä tehdään ihan sydämen pohjasta. Hyvä Golfliitto ja Kuortaneen urheilopisto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ensin Kuortaneelle rakennetaan valtionavuilla golfkentät ja harjoitustilat ja sitten vielä viedään junnuilta rahat. Voiko joku kuvitella, että lähettäisi omat junnunsa Kuortaneelle golfleirille, joka maksaa 540 mummonmarkkaa per päivä. Lue lisää: Junnuleiri Kuortaneella

  tmv

  Jos heti 12. päivä on ohjelmaa, niin päiviä on viisi kappaletta joka tekee 72e /pvä (=wanhassa eläville ~428 mummoa/pvä, ei siis 540).

  Tuohon rahaan ilmoituksen mukaan kuuluu yöpyminen täysihoidolla, opetus, green feet, kuljetukset kentille sekä ’monipuolista muuta ohjaustoimintaa’.

  Hinta on kieltämättä silti hieman suolainen (vaikka toki ruokailut ja yöpyminen plus green feet eivät ilmaisia ole), kun kyse on kuitenkin Golfliiton ’tukemasta’ junnujen suurleiristä. Sopivammalta kuulostaisi joku 275e.

  Kyllähän tuo tietysti voi kuulostaa aika kovalta hinnalta, mutta jos vertaa vaikkapa muihin lasten ’harrasteleireihin’ (esim. ratsastusleiri), ei hinta juurikaan ole paljoa kalliimpi, varsinkin kun näyttää tuota aktiviteettiä olevan aika tavalla.

  Elämä on…. 😀

  tmv

  Toki tuossa heppaleirissä ja tässä on se ero, että tämän ’Baitin’ pitäisi olla Suomen Golfliiton tukema tapahtuma golfin kehittämiseksi. Kattojärjestön tuki junnutapahtumaan mieltyy ainakin minun päässäni fds:n avaaman aiheen mukaiseksi, eli kuvittelisi tämän olevan normaalitasoa edullisempi häppeninki.

  Totta tietysti :o). Veikkaisin kuitenkin, että Kuortane ’rokottaa’ liitolta kenties normaalitaksan? No ehkä he jonkun nimellisen alennuksen saavat :o).

  Kävin uteliaisuuttani vilkaisemassa Kuortaneen golfkurssien ’normaalihintoja’ – kuuden päivän kurssi ilman ’erityisohjelmaa’ maksaa 475 – 485 € ja sisältää ainoastaan puolihoidon. Joten saattaa tuossa hinnassa olla joku liiton pieni sponssikin. Jos liitto sponsoroisi esim. 100 €/muksu ja leirille mahtuu 130 lasta, niin olisi liiton osuus 13.000 €.

  Laskelmat on tietysti vain ihan spekulaatioita…… :o).

  Lue lisää: Kuortaneen golfkurssit

  Nimetön

  Viime vuonna leiristä kaavailtiin SUUR LEIRIÄ (n.250 junnua ympäri suomea) , mutta miten kävikään..Vain n.15 junnua oli ilmoittautunut mukaan leirille..Kyseessä on siis tämä leiri mistä puhutaan.

  tmv

  Toki tuo 475/485,- vertailuhinta on ilmeisesti ’aikuisten’ hinta.

  Esim. jo pelkän greenfeen ero normaalin aikuisten ja junnukategoriaan menevien osalta on Kuortaneella huima (33€ vs. 5€). Voisi siis kuvitella että junnujen viikkohintakin olisi noita ilmoitettuja pienempi?

  Ehkä yksittäisten junnujen kohdalla – pitää kait myös ottaa huomioon, että jää leirin ajalta ne ’aikuisten’ green feet saamatta, joten tuskin Kuortane antaa kenttää viideksi päiväksi kokonaan junnuhintaan? Tappio olisi äkkiä laskettuna 130 lasta x 28€ x 5 päivää = 18.200 €. Toisaalta käykö Kuortaneella normaalisti 130 green feen maksavaa aikuista päivittäin :D…

  Jos leiri alkaa puolelta päivin ja loppuu lounaaseen, siitä tulee 4 vuorokautta ohjelmaa. Yksi vuorokausi siis maksaa 540 mummonmarkkaa.

  Alennuksia ja tukia voi pyörittää ihan mihen tahansa. Urheilopisto on rakennettu verorahoilla, liitolla on juniorisponsori ja liitto itse toimii valtionavun turvin. Luulisi niiden jotain vaikuttavan. Mihin ne rahat menevät? Haiskahtaa siltä, joku mukana oleva taho ’sponsoroi’ toisella kädella ja ’rahastaa’ toisella.

  Vai henkiikö tämä nykyajan ajattelua – siis elämä on, kaikki maksaa, järjestä itte tohon hintaan, rahat pois ammattilaisunelmissa eläviltä isiltä ja äideiltä, jne.

  Kaikista näkökulmista katsottuna hinta on rasvainen ja syö Golfliiton uskottavuutta nuorten harrastustoiminnan edistamisessä ja golfin imagon kehittämisessä.

  Olin itse mukana 2 vuotta sitten kyseisellä leirillä ja se oli luvalla sanoen syvältä!!! Ensinnäkin se oli aivan järkyttävän hintainen ja tehokasta peliaikaa oli muutaman päivän leirin aikana keskimäärin 2,5 tuntia päivässä. Tuli pelattua sen leirin aikana enemmän pingistä, kuin itse golfia. En yhtään ihmettele, ettei viimevuotinen leiri saanut kannatusta, sillä minua ei olisi saanut mukaan ilmaiseksikaan!

  Nimetön

  Eli otsikon mukaisesti, klubien(seurojen) junioritoiminta on pääosin erinomaista!!

  Liitto…no en sanokaan mitään.

  aivan käsittämättömän hintaista ja jos vielä laatukin on heikkoa, niin huhhuh. Siis hinta on kalliimpi kuin normaaleilla asiakkailla.

  Kyllä näköjään Golfliittoon töihin meno tarkoittaa terveen järjen unohtamista.

  Nimetön

  Meillä ainakin seura maksaa tuosta leirimaksusta 160e joten itselle jää maksettavaksi 200e.

  Tennisleirille urheiluopistoon pääsee tuosta puolet halvemmalla, ja siellä on ohjattua tennistä varmasti 4-6 tuntia päivässä. Lisäksi iltaisin voit pelata vielä lisää, jos vain jaksat!!

  Kerran tennisleirillä Kuortaneella ollut…

  Vaikka seura osallistuisi kurssimaksuun, ei se

  muuta sitä tosiasiaa, että hinta on suolainen.

  Näkee selvästi, että fukke vertaa junnuleirin kustannuksia omaan pelaamiseensa, ja unohtaa omista kustannuksistaan majoituksen, kuljetuksen, opetuksen sekä ruokailut. 90 euroa ei riitä mihinkään, jos sillä pitää riittää kuljetuksiin, green-feehen, range-palloihin, opetukseen, ruokailuun ja majoitukseen.

  Kun puhutaan 130 juniorista, kannattaisi muistaa, että heidän kanssaan ei pärjää sillä, että varaa lähtöajat. Lapset ovat jonkun vastuulla 24 tuntia vuorokaudessa. Jos koko ryhmä pelaa saman kentän samana päivänä, pelkästään lähtöaikoja pitää varata vähintään kuudeksi tunniksi, jolloin minimissäänkin kentällä vierähtää 10 tuntia päivän aikana.

  Vaikka kuviteltaisiin tosiasioiden vastaisesti, että tämän ikäiset osaisivat itse huolehtia ruokailustaan, pelkästään kuljetukset ovat kohtuullinen logistinen ongelma. Lapsilla ei taida olla omaa autoa kenelläkään.

  Montakohan valmentajaa tarvitaan 130 oppilaan opettamiseen, vaikka seura laittaisikin jokaista 10 junioria kohti yhden oman (ilmaisen?)miehen/naisen?

  Mistä mahtaa löytyä 130 paikkainen range?

  Vaikka kerralla mahtuisi riviin 25 junnua, kun he lyövät minuutissa yhden pallon, tunnissa rangelle päätyy kuutisenkymmentä ämpärillistä palloja.

  Katso vaikka jalkapalloa. Saman mittainen Pajulahden Nike-leiri maksaa 185 ekee.

  Espoon liikuntaleirillä järjestetään nuorille ohjelmaa koko viikoksi ’satasella’, tosin ilman yöpymistä.

  Mikä tekee golffaajien kakaroista sellaisia, että niitä pitäisi hyysätä useamman ihmisen voimin tai jotenkin hienommissa puitteissa kuin muita urheilijoita.

  Fukke, onko sinusta tullut takinkääntäjä – tässähän on kyseessä ihan sama asia kuin välineissä. Kun ostat suomikaupasta, niin palvelu ja tilat maksaa. Sama on tässä leirissä. Uskottavuutesi kärsi tässä 100%, koska sinulta olisi viimeksi voinut odottaa valitusta hinnasta.

  Eikähän golf edellytä hieman enemmän henkilökohtaista valmennusta kuin jalkapallon harjoittelu. Siitä johtunee hieman kovempi hinta.

  Lisäksi golf’ia pelatessa tulee viidelle päivälle greenfee á 20 eur = 100 eur yhteensä.

  Viikon golfleirin kustannukset/nuppi:

  Asuminen 100 eur (20 eur/vrk)

  Ruokailut 100 eur (20 eur/vrk)

  Pelit 100 eur (20 eur/greenfee/päivä)

  Valmennus 60 eur /hlö

  Kurssi yhteessä 360 eur/hlö

  Tämän lisäksi 140 eur/hlö käyttörahaa (karkit, limsa, vararahaa tarvikkeita varten yms.)

  Tottahan jossain voidaan tinkiä ja päästä halvemmallakin, muttei nuo nyt ole mitenkään ylimitoitettuja kustannuksia.

  Tietenkin olisi kivaa jos aina joku muu maksaisi. Sosialismissa se onnistuisi hyvin, mutta meikäläisellä systeemillä se on tietty hankalampaa.

  Vertailu on yhtä ontuva kuin jos junnuleiriä vertaisi Kimi Räikkösen Saksan GP-reissun budjettiin.

  Onko majoitus ja ruokailu varmasti vertailukelpoisia? Onko valmentajia samassa suhteessa osallistujamäärään?

  Käyvätkö potkupalloilijat varmasti pelaamassa harjoitusottelunsa Lahden jalkapallostadionilla? golfareilla on todennäköisesti reissu Ruuhikoskelle, koska 130 junnua ei mahdu mielekkäässä ajassa yhdelle kentälle (130 hengen rangea ei suomessa olekaan, pelkät lähdöt vievät kuusi tuntia, viimeisten lähtijöiden kierros siihen päälle vähintään neljä tuntia + siirtymiset ja harjoitusajat päälle)

  Potkupalloilijat luultavasti keräävät omat kamppeensa kentältä harjoitusten jälkeen, voiko golfarit velvoittaa keräämään rangepallot?

  Nimetön

  Minun laskujeni mukaan tuo viiden päivän kurssi (12.-16.6.) maksaa 72 euroa / 428 markkaa / päivä.

  Jokatapauksessa minä voisin ihan mielelläni laittaa lapseni leirille tuolla hinnalla. Golf vain vaatii erilaisia fasiliteetteja. Yksilöurheilulajina golf-leiriä ei voi verrata joukkueurheiluleiriin.

  Tietty hinta voisi olla vielä halvempi, jos leirillä olisi enemmän sponsoreita (joku mainitsi Nike-futisleiristä).

  Golfliitto esittelee varmasti mielellään leirin budjettia siitä kiinnostuneille.

  … elämä on (ja golf on pisnestä).

  Onneksi ei ole leiri-ikäisiä muksuja. Voin saman rahan käyttää kavereiden kanssa pitkään golfviikonloppuun. Täyshoitoa ei ole tarjolla. Pääasia, että nestetasapaino säilyy.

  Nimetön

  Mitäs jos ajattelee että henkilökohtainen opetus on n.40e/h ja kuitenkin se on HENKILÖKOHTAISTA opettamista niin eikö juniorin kehittymisen kannalta ole parempi käydä siellä, kuitenkin on se yksi tai kaksi junnua joka jää opetuksesta vähemmälle kun on ryhmä opetusta omiani en sinne lähetä etsin kunnon Pron jostain ja maksan sille vaikka etukäteen 1h/vrk x 20 jollon saadaan hyöty suhde paremmaksi ja ainahan sitä saadaan paloteltua 30min kerta tai 20min jne..

  Ditto

  Jos leiri alkaa maanantaina puolen päivän aikaan ja päättyy perjantaina lounaaseen, sen kesto on 4 vrk, vaikka tapahtumat jakautuvatkin viidelle päivälle.

  Jylan

  Mainitsemasi hintaerittelyt pitävät paikkansa ja edustavat ns. markkinahintoja. Nyt on kuitenkin kyseessä Golfliiton nimissä järjestettävä junioreiden massatapahtuma, jolta voisi odottaa vähän enemmän leirihenkeä, askeettisempia olosuhteita ja sopivampia hintoja varsinkin, kun tapahtuma järjestetään verorahoin ylläpidettävässä instituutiossa. Olisiko Helsinki Cup –kaikkien pikkuskidien odottama kesän kohokohta, jos asuttaisiin hotellissa ja syötäisiin lehtipihvejä kolme kertaa päivässä? Vai onko Kuortane väärä paikka, kun täytyy bussilla kentälle kuljettaa?

  Vieraspelaaja

  Miksi golfin ja futiksen junnutoimintaa ei voi verrata keskenään? Onko golf jollakin tapaa hienompi laji hienompien ihmisten lapsille? Millä perusteella golfissa tarvitaan enemmän valmentajia kuin futiksessa? Minun käsitykseni on, että mitä vähemmän valmennusta, sen paremmin junnu kehittyy. Ohjaajia sen sijaan tarvitaan ja niitä löytyy vaikka seuran vanhemmista junioreista.

  Pelimanne

  Jo aikaisemmin olen tuonut ilmi, ettei tämän palstan kirjoituksistani voi vetää johtopäätöksiä mielipiteistäni, koska saatan kirjoitella “mitä sylki suuhun tuo”. Vai otatko sinä tämän vakavasti?

  Elämä on — kohta myllykoskelaisille K-kaupan seinään nojailemista, kun kerran arvot, aatteet, rohmuaminen ja omaan napaan tuijottaminen menee tähän suuntaan. Joo ja mitä se tähän kuuluu, eiks niin.

  Nimetön

  Mitä sitä nyt rahasta puhumaan. Tämähän on ihan samanlaista kuin onko golf harrastuksena kallista vai ei. Joillekin on ja joillekin ei ole. Joillekin lasten leirit maksavat liikaa, joillekin eivät. Kysymyshän on siitä mitä vastiketta rahalla saa, vai saako ja onko yleensä väliä että saa. Ihan sama kuin tarvitseeko maamme golfissa olla menestystä vai pelataanko huvin ja viihteen vuoksi!!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 85)
Vastaa aiheeseen: Golfliiton junnuleiri 540 mk/vrk

Etusivu Foorumit Yleistä Golfliiton junnuleiri 540 mk/vrk