Aihe: Golfliiton herrat norsunluutorneissaan - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Golfliiton herrat norsunluutorneissaan

Etusivu Foorumit Yleistä Golfliiton herrat norsunluutorneissaan

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183513 Ilmoita asiaton viesti

  Mielestäni golfliitto ja sen johto ovat huolestuttavassa määrin etääntyneet tavallisesta rivigolfarista. Juhlapuheissa puhutaan suuria ja kauniita suunnitelmia, mutta toteutus ontuu. Jäsenmäärän kasvu on alkanut hidastua, osakkeiden kauppa käy huonosti, menestystä tulee vähänlaisesti ( Minni poikkeus ) kilpagolfissa ja pay and play – kenttiä ei synny. Aloituskynnys golfin harrastamiseen on yksityiselle ihmiselle käynyt liian kalliiksi. Kun alkeiskurssin jälkeen puhutaan 10.000 – 20.000,- EUR sijoituksesta osakkeeseen ja pelioikeuteen rajataan potentiaalisten alkajien määrää ja samalla tehokkaasti rajataan pois kasvavat junnumäärät, jotka ainakin liiton visioissa ovat tavoitteena. Yhteiskunta ei Suomessa tule golfkenttiä rakentamaan, se lienee kaikille selvyys. Sen sijaan, että kammoksuu kaukojäseniä, liiton tulisi kaikin tavoin pyrkiä madaltamaan aloituskynnystä. Antakoon vaikka seuroille alennusta jäsenmaksuista, jotta seurat voisivat sponsoroida erilaisia ’starttipaketteja’ vasta-alkajille. Kerran koukkuun jäänyt ostaa kyllä jossakin vaiheessa osakkeen. Liiton äänenkannattajana Golflehti ajaa samanlaista linjaa. Edustajamme matkustaa maailmalla testaamassa toinen toistaan hienompia kenttiä, joista tavallinen riviharrastaja ei voi edes uneksia koskaan pelaavansa. Jos me joskus haluamme saada Suomeen 200.000 pelaajaa ja tehdä golfista suosituimman mailapelin, on liitonkin ymmärrettävä, mistä massat tulevat. Suomessa on n. 110 golfkenttää, joista suurimmalle osalle kaukojäsenet eivät ole ongelma vaan maksavia gf-asiakkaita. Sisäisen riitelyn sijasta meidän kaikkien tulisi alkaa rakentaa positiivista imagoa golfille ja sen harrastamiselle. Ei golfin pelaaminen todella ole mikään hävettävä harrastus.

  #366086 Ilmoita asiaton viesti

  Älkää viitsikö jankuttaa tätä, ettei kaukojäsenet ole ongelma. Nykyiset kentät ja niiden jäsenet/osakkaat sen päättävät, ovatko ongelma vai ei omalla kentällään.

  Ja pistäkää nyt pystyyn edes yksi pay&play -kenttä Uudellemaalle, niin tulisi jotain kaikupohjaa gf-pelaajien vaatimuksille. On se kumma, ettei ehkä 20 000 kaukojäsenpelaajaan täällä etelässä ei pysty rahoittamaan yhtäkään pp-kenttää.

  Muille vaan esitetään vaatimuksia ja toiveita. Viimeksi tässä on luultu Askiston lähtökuopissa olevaa kenttää PP:ksi. Hehheh.

  #366087 Ilmoita asiaton viesti

  Miksei pay and play -kentta toimisi Suomessa, jos sellainen toimii ihan kaikkialla muuallakin?

  Suomen golfin elitistinen ja takapajuinen asema ei parane ennen kun tama todella typera yleismalli osakekentista saadaan poistetuksi.

  Tiedan, etta nyt tulee nenanakkeja, mutta sanon silti: suomalainen golf on edelleen niin pahasti lasten kengissa (niin harrastaja kuin kilpagolfinkin osalta), etta laakkeeksi tarjoan pelkastaan karsivallisyytta. Ongelma ei poistu hetkessa. Ei ainakana ennen, ennen kun liitto kansainvalistyy, avaa silmansa ja ennen kun tuo typera osake-pelaajien ryhma pienenee marginaaliryhmaksi.

  Havettaa.

  #366088 Ilmoita asiaton viesti

  Pay&play kenttä ei kannata Suomessa, koska kukaan jolla on tarpeeksi rahaa tai luottoa kentän rakentamiseen, ei usko, että täällä olisi sille markkinoita. Hjallis Harkimokin rakensi osakekentän, ja mies on sentään luonut omaisuutensa myymällä kaljaa ja kiekkolippuja rahvaalle. Hänen jos kenenkään luulisi tietävän, millä keinoin suomalaisilta euroja revitään ja millä ei.

  #366089 Ilmoita asiaton viesti

  Toki Suomessa kausi on vain noin 7 kuukauden mittainen, jolloin gf-rahoja ei kassaan kilahda, joten toisaalta ymmarran.

  Hjallis ei kuitenkaan ole tehnyt mitaan sensaatiomaista Suomessa mita ei olisi tehty jo hyvinkin kauan jossain muualla. Hjallis ja Sedu ovat molemmat sikali fiksuja kavareita, etta tuovat maailmalla hyvaksi havaittuja bisnes-malleja Suomeen ja keraavat rahat pois. Mikaan guru Hjallis ei sikali ole. Uhkarohkea ja hyvat yhyedet omaava kaveri kyllakin.

  #366090 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkoitatko, että HH, tämä uhkarohkea ja hyvät suhteet omaava mies, on maailmalla katsellut pay&play-kenttiä ja tullut siihen tulokseen, että sellainen ei Suomessa kannattaisi?

  Millä perusteella sitten kuvittelet, että hän olisi väärässä?

  #366091 Ilmoita asiaton viesti

  piti vielä kysyä, että kenen ja mitä pitää hävetä, kun 20.000 potentiaalista asiakasta Uudellamaalla ei ole riittävästi p&p-kentän perustamiseksi? Niiden parinkymmenen- tuhannen, kun niitä on liian vähän tai kun niiden rahat eivät riitä? Sinun, kun et sitä perusta?

  Mitään hävettävää ei ainakaan pitäisi olla osakekentillä ja niiden osakkailla, Golfliitosta puhumattakaan.

  #366092 Ilmoita asiaton viesti

  Ei, tarkoitin hanen muita bisneksiaan. Suomessa ei kukaan ole viela uskaltanut edes koittaa (korjatkaa jos olen vaarassa) pay and play -formaattia. Ei edes Hjallis.

  Pitais tietysti olla suu kiinni, kun en Suomen golfista paljoa tieda, mutta ei 9 reikainen play and pay -kentta esim alottelijoille voi olla huono bisnes, jos sinne vaan saa arkisinkin porukkaa pelamaan (tassa on yksi homma jota en Suomen golfista tieda).

  Kesalla, 12 tunnin aikavalilla, 20 euron gf:lla ja keskimaarin 3n pelaajan flaiteissa, yksi paiva tuottaa reilu 4000 euroa. 12 pelitunnin paivia Suomessa lienee ainakin 90 per vuosi (?) eli 360 000 euroa PLUS tuota lyhyemmat paivat, joita on sitten ainakin saman verran.

  Eiko siis pitkalti reilulla puolella miljoonalla eurolla, plus oheismyynti (range, opetustoiminta ym), saa yhta 9 reikaista kenttaa pyorimaan? Ei kai sitten.

  Homma toimii esim Kanadassa (jossa on hyvinkin samalaiset olosuhteet kuin Suomessa) todella hyvin. Nk ’executive’ kenttia (= 9 reikainen kentta) on pilvin pimein.

  #366093 Ilmoita asiaton viesti

  Joku on laskenut, että P&P kentällä Suomessa pitäisi touko-syyskuussa käydä 150-200 pelaajaa joka jumalan päivä jotta kenttä olisi edes jonkinlainen tulolähde. Etelän kentät pyörivät hyvin jo 100 pelaajan päivävauhdilla koska pelipäiviä on lähes kolme kertaa enemmän kuin Suomessa.

  #366094 Ilmoita asiaton viesti

  Ala nyt viitsi ruveta riitaa haastamaan, hyva ihminen. Kai taalla asioista saa keskustella ja asioita kyseenalaistaa muustakin vinkkelista katsottuna kuin ’golfin maailman keskipisteen’, Suomen vinkkelista?

  Toin taman vaan esille oman hyvinkin kattavan kokemukseni pohjalta. Kattavan niin Euroopasta kuin Pohjois-Amerikastakin. Ja jos sanon jotain vaaraa Suomen golfista, niin toivon, etta korjaatte asiallisesti. Ei paata aukomalla. Olen tuonut sen ihan avoimesti esille, etta en tieda Suomen golfista paljoakaan. Olen pelannut siella noin 20-30 kierosta ja sen lisaksi seuraan teidan keskusteluitanne ja kuuntelen siella asuvia kavereitani (jotka ovat muuten kaikki gf-pelaajia).

  #366095 Ilmoita asiaton viesti

  Okei, jos pelaajia ei ole, niin se on hyva syy. Ymmarran. Toisaalta edes keskimaarin kahden hengen flaiteilla (7 flaittia per tunti), 12 tunnin paivina saat 168 ihmista ulos paivassa.

  Toinen asia on todellakin se, etta onko pelaajia sittenkana tarpeeksi. Jos vastaus on ei, olen vaarassa taman asian kanssa.

  #366096 Ilmoita asiaton viesti

  Niin, voin kertoa että pay&play-pelaajia ei todellakaan ole riittävästi, ikävä kyllä.

  Suomi on kylmä, pimeä ja harvaanasuttu maa. Golf-sesonki on niin lyhyt (lähinnä vain heinäkuu=loma-aika) ettei P&P-kentällä pysty hankkimaan niin paljon tuloja että se kompensoisi hiljaiset arkipäivät.

  9-väyläinen kenttä tarvitsee noin 300-400 osakasta /jäsentä jotka maksavat osakkeensa n. 2-3000 lisäksi vuosittaisen n. 300-400 euron hoitovastikkeen. Osakkeen hinnalla saadaan kenttä pääosin rakennettua, ja vastikkeella taas maksetaan vuotuiset hoitokulut.

  #366097 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Keskustelu pyörii aika pitkälti samojen asioiden ympärillä: kaukojäsenyys, osakkeiden hinta, pay&play kentät yms.

  En haluaisi olla ilon pilaaja, mutta… olisi kiva, jos kärkkäiden mielipiteiden sijaan yrittäisimme nähdä kokonaiskuvan. Eli totuus on edelleen se, ettei pay&play kentän rakentaminen edelleenkään kannata. Tämä siksi, että jotta kenttä pyörisi omillaan tulisi green fee hinnan olla niin kallis, etteivät suomalaiset golfarit ole tottuneet sellaisia maksamaan.

  Tällä palstalla puhutaan hinta-laatu suhteesta, ihmetellään korkeita hintoja, boikotoidaan ja puhutaan kartelleista…

  Tämä on laji, jota yhteiskunta ei tue (joitain golfliiton saamia pieniä avustuksia lukuunottamatta) joten harrastajat maksavat kaiken. Siksi tämä on kallista. Paljon kalliimpaa kuin mitä olemme tottuneet tähän asti green fee- maksuina maksamaan. Valitettavasti.

  #366098 Ilmoita asiaton viesti

  Eiko olekin tosiaan vankaa, Fakta, etta keskustelu pyorii golfiin liittyvien asioiden ymparilla 😉 Ja yleensa juuri niiden asioiden, joissa koetaan olevan parantamisen varaa. Keskustelu on silloin pelkastaan hyvasta. Kaavoihin kangistuminen ja kaikkien asioiden ’jees jees’ hyvaksyminen ei auta yleensa ketaan.

  Oma katsantokantani ja kiinnostukseni johtuu vain siita, etta tuo ’Suomen malli’ on niin kummallinen (en tosiaankaan ole nahnyt tuollaista missaan muualla) ja on jumittanut todella hyvan harratuksen ns ’elitistiselle’ tasolle. Ja sitahan yritetaan poistaa jopa liiton johdon toimesta. Asia ei ole siis ihan vahapatoinen ja yksinkertainen.

  #366099 Ilmoita asiaton viesti

  Tunnut olevan asioista perillä…

  Kerro siis, miksi golf maksaa niin paljon Suomessa. Ehdottomasti suurin osa kentistä toimii omakustannusperiaatteella, olivatpa ne yhdistyksen tai yhtiön pyörittämiä. Takana ei ole pisnismiehiä kuin muutamalla kentällä.

  Tietääkseni tehoa haetaan kaikkiin toimintoihin ja parasta hinta-laatusuhdetta metsästetään kissojen ja koirien kanssa. Tuo kaukojäsenien vakuuttelu siitä, kuinka paljon he tuovat rahaa kentille on varmasti totta. Kuitenkin kaukojäseniä on yli 20 000, mutta heistä yli 20 000 ei ole ole vakuuttanut maksavansa enemmän kuin sitoutuneet pelaajat.

  Golfin ympärillä pyörii laumoittain henkilöitä, jotka kuvittelvat että golf=$, joka ikisestä mahdollisesta ja mahdottomasta kohti yritetään tehdä bisnestä. Kukaan heistä ei kuitenkaan ole uskaltautunut rakentamaan P&P kenttää.

  Kun keksit viisasten kiven, tai hiukan lisää ruutia, laita ohjeet tälle palstalle. Kyllä joku rahan haistaa ja alkaa vuolemaan sitä itselleen mahdollistamalla sinulle edullisen pelipaikan.

  Mitähän tekemistä tällä keskustelulla onkaan golfliiton herrojen kanssa?

  #366100 Ilmoita asiaton viesti

  Ei P&P kenttä mahdoton ole, jos löytyy askiston tapainen paikka, eli hyvien liikenneyhteyksien päässä. Olis se vaan mukavaa pyörällä polkee bägi selässä Martinlaaksosta kentälle. Tali pyörisi varmasti pay & play periaatteella samoin Paloheinä. Oleellista on hyvät liikenneyhteydet ja järkevä gf-hinta sekä kohtuullinen kunto. Gf hinta saadaa pidettyä järkevänä, jos samalle seutua tulee muuta liikunta-aktiviteettia, jolloin sosiaalitiloja henkilökuntaa ym. ei tarvitse rakentaa ja palkata vain lyhyttä golfkautta varten.

  Niin miksikö näitä P&P kenttiä ei ole aiemmin tullut. Golffareilta saa rahat helpommin perustamalla osakekenttä. Jotkut ovat jopa keksineet rahoittaa kentän korpeen myymällä etäjäsenyyksiä.

  Niin jos sinne Askaisiin sitä P&P -kenttää suunnittelette, tehkää kunnon range, ’klubilta’ lähtemään ja päättymään kaksi 9- reiän lenkkiä ja myykää 9-r lenkkejä esim. 20 euron hintaan ja 18 r (jos tilaa on) 33 euron hintaan. Vipinää riittäisi kentällä.

  #366101 Ilmoita asiaton viesti

  Vanha totuus on, että jos haluaa hyvän ja halvan, pitää ostaa kaksi. Jos Talista tulee Paloheinän tapainen jokamieskenttä hinnoiltaan ja käyttäjämääriltään, siitä tulee Paloheinän tapainen myös kunnoltaan ja yleisilmeeltään. Jos kävijämäärät ovat suuret, kenttä ja klubi pysyy hyvässä kunnossa vain suurella rahalla. Lidlin hinnoilla saa vain Lidlin laatua.

  #366102 Ilmoita asiaton viesti

  Varovaisesti tiedustelen jälleen kerran vähän faktoideja: Mitä liitto on nyt tehnyt vai onko tämä puhe seuraus siitä paloheinäpäätöksestä vain? Mikä on liiton aktiivinen rooli pay&play kenttien syntymisen ehkäisyssä? On mennyt vähän ohi nää jutut ja olen vaan aina olettanut että liiton rooli seurojen toimintamallien ohjaamisessa on erittäin pieni paitsi puhetasolla. Olenko erehtynyt?

  #366103 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kai tuo avausrepliikki on ymmärrettävä niin, ettei Liitto ole riittävästi tehnyt työtä P&P -kentän eteen.

  Tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että liitto on naulannut kasvuteesinsä näkyviin. En usko, että nykyisillä konsepteilla päästään lähellekään tavoitteita.

  Kasvupotentiaali kun on ryhmissä, joilla ei ole halua tai varaa harrastaa golfia vanhan mallin mukaan. Eihän sen asian todistamiseen tarvita kuin ne 20.000 jo pelaavaa etäjäsentä.

  P&P -kenttä ei siis synny tai kannata, koska käyttäjiä ei ole riittävästi. Golfin pariin taas ei saada riittävästi uusia pelureita, koska P&P -kenttiä ei ole ja gf-pelaaminen tehdään entistä kalliimmaksi ja vaikemammaksi.

  Vaikuttaa pattitilanteelta.

  #366104 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä pay&play kentän perustamisen esteenä on mielestäni enemmän oy/ry -pohjaisen kentän suoma helppo raha verrattuna puhtaaseen pay&play kenttää. En tarkoita sitä, että oy:t olisi yleensä ottaen mitään rahasampoja. P&P -kenttä kannattaa perustaan kunnan edullisesti vuokramaalle maalle suuren ihmismassa välittömään läheisyyteen ja hyvien liikenneyhteyksien varten. Moinen yhtälö kelpaa myös Oy-pohjaisille kentille Jos esim. Askaisiin perustetaan kenttä, myydään 800 osaketta a 4000 e = 3,2 milj. euroa osakkeet suorastaan häviää käsistä. Pahimmassa tapauksessa etäjäsenille ei osakeannista liikene yhtään osaketta vaan osakkeet menevät jo osakkeen omaaville sekä sijoittajille. Lehtijutussa taidettiin puhua 3 miljoonasta eurosta. Kyllä moisella rahalla voidaan kohtuullinen kenttä tehdä, Tilanderin haastattelun perusteella jopa edullisemminkin.

  P&P kenttiä tulee, mutta ei niitä mihinkään korpeen kannata rakentaa. Liitto toivottavasti myötävaikuttaa P&P kenttien syntyy. P&P -kentät hyödyttää myös meitä osakkaita. Osakkeiden kysyntä kasvaa, koska pelaajapopulaatio kasvaa P&P -kenttien myötä.

  #366105 Ilmoita asiaton viesti

  YiT kertoi p&p hankkeesta ’Askaisiin’. Epäilen, ettei ole syrjäisestä sijainnista johtuen kovin kannattava, vaikka Mannerheim onkin Askaisissa syntynyt.

  Vai tulisiko tämä Mannerheimin syntymälinna uuden p&p -kentän klubitaloksi?

  #366106 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kysyin tätä jossain toisessa ketjussa, mutta enpä saanut vastausta? Kytäjä, Kullo, Vuosaari ja Porvoo ainakin, osakkeita on myymättä, joten ei osakekaupalla mitään ihmeellistä vetoa tunnu olevan uusien golffareiden parissa? Golfliiton sivuilta löytyvät kenttähankkeet. Lempäälän hanke kaatui viime vuonna jähmeään merkintään vaikka sijainti oli varsin hyvä.

  Myymiseksi katson osakkaiden päätymisen ykistyisten golffareiden käsiin, en jonkun suuromistajan.

  #366107 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Pay & Play kenttiä on jo Suomessa, joten tarviiko sellaisia rakentaa vielä lisää?

  Parempi vaihtoehto olisi, että nykyisille kentille pääsisivät kaikki halukkaat pelaamaan kohtuullisella hinnalla. 50-90 euron Green Fee ei ole kohtuullista, ainakaan opiskelijan budjetille.

  #366108 Ilmoita asiaton viesti

  Jospa otettaisiin esimerkkiä oopperan

  tukemisesta. Veronmaksajat tukevat

  jokaista oopperassakävijää noin 130 €:lla

  per käynti .Sama tuki cf-pelaajille, niin jäisi vielä jotain käteenkin, vaikka pelaisi Sarfvikissa. Tässä malli, joka kyllä toimii..

  #366109 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hönö on ymmärtänyt asian idean. Oopperassakäynti on kallista; valtio tukee sitä ja siksi se on kohtuuhintaista kaikille (tai kaikkihan on suhteellista).

  Jos oopperaliput olisivat hinnaltaan 150-200euroa kappale (jonka ne kaiketi oikeasti maksavat) sanoisivat kaikki, ettei hinta-laatu suhde ole kohdallaan…

  Ihan sama tilanne on green fee hinnoissa… Mutta ikävä kyllä (?) valtio ei ole tukemassa ja JONKUN se vaan pitää maksaa.

  Toinen vaihtoehto on, että ei pelata. Eikä rakenneta kenttiä, jotka maksavat niin paljon. Piste.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golfliiton herrat norsunluutorneissaan