26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Golfkentät liiketoimintana Suomessa

Etusivu Foorumit Yleistä Golfkentät liiketoimintana Suomessa

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 89)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Supergolf, HLR Golf Academy ja pari yksityishenkilöä ovat perustaneet United Golf Groupin, johon kuuluvat Vantaan Golfpuisto, Hiekkaharju Golf ja harjoituskeskus Continental Golf Park Espoossa.

    United Golf Group pyrkii erottamaan omistamisen ja pelaamisen. Se pyörittää golfkenttiä ja harjoituskeskusta, ja kehittää ”mahdollisimman hyvin asiakkaille sopivia tuotteita”.

    On ilolla toivotettava tervetulleeksi tämäkin yritys harjoittaa Suomessa asiakaslähtöistä golfkenttäliiketoimintaa. Samalla asiallahan ovat jo entuudestaan mm. Vihti Golf, Kultaranta Golf ja Holiday Club Golf Resorts, jossain mielessä nykyään myös Pickala.

    Eniten kiinnostaa, miten uusi yritys onnistuu tuossa asiakkaille soveltuvien golftuotteiden kehittelyssä. Toivottavasti pelaamistapojen tarjonta meilläkin nyt monipuolistuu.

    Unohdit Vanajanlinnan, jossa lienee vain kolmisensataa vastikkeen maksajaa. Kautena noin 130 yritystapahtumaa ja hintakin omien sivujen mukaan 149 euroa/ henkilö. Ei siinä paljoa osakkaat arkena pelaile. Pörssissäkin saa osaketta eurolla.

    ”mahdollisimman hyvin asiakkaille sopivia tuotteita”.

    Luin asiasta julkaistun lehdistötiedotteen ja ajattelin, että olis kannattanut jättää tiedottaminen asiantuntijoille vaikka hyvällä asialla ja tosissaan ovatkin.

    Kun joku näistä rohkeista yrittäjistä vielä kertoisi, että mitä he konkreettisesti ovat tekemässä ja miten aikovat käytännössä uudistaa golf-tarjontaa.

    Tätä kysyi myös Toimittaja Tyry Unitedin tiedotustilaisuudessa. Eikä saanut tyhjentävää vastausta.

    ts

    Calex
    . Toivottavasti pelaamistapojen tarjonta meilläkin nyt monipuolistuu.

    Mainitsetko joitain esimerkkejä miten tuo voisi meillä vielä monipuolistua ja mitä rajoitteita näet nykyään olevan?

    Minusta meiltä puuttuu läheltä pk-seutua kohde, jossa olisi yhdistetty laadukas asuminen ja hyvät golfkentät >2*18r. Pickala on ehkä lähimpänä tätä tavoitetta, mutta hieman kaukana Hesasta eikä kentät ole ihan huippua.

    Kyse ei ole hinnasta tai laajasta golf-tarjonnasta, vaan kokonaisuudesta, jossa ihmiset olisivat valmiit maksamaan huippulaadusta. Golfin lisäksi pitäisi siis olla muitakin Country Club -tyyppisiä palveluita.

    Pelaamistapojen monipuolistumisella tarkoitan sitä, että alalle tulee toimija, jonka tarjonnassa on ehkäpä seuraavaa:
    – Ei pakkojäsenyyttä
    – Ei pakkovastiketta
    – Kymppikortteja
    – Yhden kuukauden mittaisia pelioikeuksia
    – Arkipelioikeuksia
    – Viikonloppupelioikeuksia
    – Iltapelioikeuksia
    – Perhe/pariskuntapelioikeuksia
    – Early Bird -tarjouksia
    – Hot Deals -starttiaikoja päivittäin erikoishinnoin
    – Päivittäin joustavat greenfeet
    – Greenfee+ruoka -tarjouksia
    – Erikoishintoja neljän pelaajan gf-ryhmille
    – Yksittäisiä tapahtumia ja tempauksia yms.

    Joitakin näistä on jo ollut siellä täällä satunnaisesti käytössä, mutta ei koskaan saman toimijan pysyvässä palveluvalikoimassa Suomessa. Ehkäpä UGG:n tarjontakaan ei tule sisältämään kaikkia noita edellä lueteltuja, mutta oletan että tämäntapaisia ajatuksia heillä voisi olla mielessään.

    Tällainen tarjonta olisi iso muutos nykyisiin käytäntöihin, jotka perustuvat golfin harrastajan pakkojäsenyyteen golfseurassa ja pelaamistapojen neljään vaihtoehtoon: 1) Supergolf, 2) gf-maksut, 3) yhden kauden kausipelioikeus tai 4) osakkuus golfyhtiössä. (Satunnaisesti mutta harvakseen jossakin on ollut tarjolla myös kuukauden mittaisia pelioikeuksia).

    P.S. Edellä kirjoitettu ei tietenkään koske pelaamista Par3-kentillä.

    ts

    Calex: kaikki tuo on jo olemassa Suomessa. Ei ole pakkovastiketta eikä pakkojäsenyyttäkään ollut enää hetkeen.

    Nuo muut ovat erilaisia etuuksia, eivät uusia tapoja harrastaa.

    Calex: ts: kaikki tuo on jo olemassa Suomessa.

    Kaikki siis yhden toimijan pysyvässä palveluvalikoimassa? Voitko nimetä kenen?

    ts

    Calex

    Calex: ts: kaikki tuo on jo olemassa Suomessa.

    Kaikki siis yhden toimijan pysyvässä palveluvalikoimassa? Voitko nimetä kenen?

    En ole sellaista väittänyt missään vaiheessa, mutta kaikkia noita on.

    Mua vaan jaksaa ihmetyttää se, että jatkuvasti tällä foorumilla luodaan kuvaa, että Suomessa ei olisi erilaisia harrastamisen mahdollisuuksia, joka on noin 20 vuotta vanha tilanne. Nostetaan esiin pakkovastiketta ja pakkojäsenyyttä, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, vaan todellisuudessa kuka vaan (ellei ole osakas) voi lunastaa vakuutusturvan ja vapaasti kertamaksulla tapahtuvan pelaamisen oikeuden muutaman kympin kustannuksella. Jos ei halua sitäkään, löytyy myös kenttiä, joilla edes tuo jäsenyys ei ole pakollinen.

    Jos se muutama kymppi on sitten liikaa, parempi kun pysyvät muutenkin pois lajin parista. Tuntuu hemmetin oudolta että ylläpidoltaan varsin kalliiden investointien käytöstä ei joidenkin mielestä pitäisi joutua maksamaan yhtään mitään…

    ts: kaikki tuo on jo olemassa Suomessa.

    Calex: Kaikki siis yhden toimijan pysyvässä palveluvalikoimassa? Voitko nimetä kenen?

    Tuossa Calexin ehdotuksessa on minusta ideaa. Meillä kaikilla on erilaisia tarpeita ja miksei asiakas saisi ihan itse päättää, mikä on itselle sopiva ”paketti”. Tämä vaatii mielestäni hinnoitteluosaamista, nimenomaan dynaamisesta hinnoittelusta, jolloin kenttä saadaan sopivasti täytee – ilman ruuhkia ja ilman tyhjää.

    Linja-autojen ja VR:n tai lentojen hinnoittelu on hyvä verrokki. Siinä pyritään myymään kapasiteetti täyteen mahdollisimman hyvällä hinnalla. Pitkään monopolit/oligopolit väittivät, että hinnoittelu on ok … siis niin kauan, kunnes kilpailu vapautettiin. Nyt hinnoittelu on vapaata, kapasiteetti paremmin käytössä ja hinnat halvemmat.

    Tee-time yrittää näitä tarjouslähtöjä ja tuloksena on lähinnä spämmiä sähköpostiin. Parempi vaihtoehto olisi palvelu, josta asiakas voisi itse valita haluamiaan tuotteita silloin kun haluaa … hinnat vain vaihtelevat tilanteen mukaan.

    Huomattavaa on, ettei näissä ole mitään seniori- tai juniori-hintoja, joka onkin mielestäni vanhanaikaista. Eli kuka tahansa voi ostaa samoja tuotteita riippumatta, mihin ryhmään kuuluu. Toisin vielä kaksi lisää, jotka ovat tyypillisiä lento- ja hotellihinnoittelussa:
    – aikainen vapaaminen ilman peruutusoikeutta vs. oikeus perua 3 pvää ennen
    – viime hetken äkkilähdöt

    ts: Jos se muutama kymppi on sitten liikaa, parempi kun pysyvät muutenkin pois lajin parista. Tuntuu hemmetin oudolta että ylläpidoltaan varsin kalliiden investointien käytöstä ei joidenkin mielestä pitäisi joutua maksamaan yhtään mitään…

    ts on ilmeisesti saanut oppinsa kansallisissa lentoyhtiöissä tai VR:llä … siis aikana, jolloin puolustettiin sen aikaista hintatasoa ja hinnankorotuksia. Voin kuvitella vuosikymmen sitten kuulevani täsmällisesti saman lauseen VR:n tiedottajan suusta.

    Pakollinen vastapallo. Miksi pitää vängätä tosiasiaa vastaan. Pakkovastike.

    Suomessa on paljon ei-pelaavia osakkeenomistajia, joille pakkovastikkeen maksuvelvollisuus on täyttä todellisuutta.

    Suomessa on paljon golffareita, jotka voivat harrastaa golfia ilman pakkovastiketta. Onneksi kuulun tähän joukkoon.

    BTW elämäni paras sijoituspäätös oli, etten 2000-luvulla ostanut golfosaketta. Ei loppupeleissä ollut niin hirveän lähellä, koska tein oikeat johtopäätökset elämäntilanteesta, mutta ostoa tosissaan tutkin ja kenttäkin olisi ollut tiedossa. Tiedän että osakkaat ovat vuokranneet ko. kentältä pelioikeuksia alle vastikkeen.

    ”Nuo muutama kymppi tai itse asiassa satanen merkitsee” asiakkaat ovat oma joukkonsa. On todella mielenkiintoista, saako uusi combo uusia toimintatapoja nyt kahdella kentällä ja mitä tuotteita on myynnissä tulevaisuudessa. Edelleen kiinnostaa, keksiikö yhtiö kentänhoidollisia innovaatioita, joilla kustannukset kahdella kentällä pienevät tai pysyvät nykytasolla.

    Hauska seurata loputonta keskustelua golf-kenttien hinnoittelusta ja pakkovastikkeista. Jokaisella on aina oma etu tärkein. Pitää saada lähes ilmaisia golfkierroksia ja toisaalta kenttien maksavat ylläpitäjät (pakkovastikkeet) ovat korviaan myöten täynnä näitä vapaamatkustajia. On varmaan kiistatonta, ettei suomen kokoisessa maassa olisi kovinkaan montaa golf-kenttää jollei osakkeita olisi kukaan ostanut ja mahdollistanut kenttähankkeita sekä saanut siinä kylkiäisenä vuotuiset vastikemaksut hoidettavakseen. Se miten tulevaisuudessa hoidetaan kenttäyhtiöissä ns. vanhat asiakkaat (osakkeenomistajat) on suuri haaste. Onko jo aika muodostaa suljettuja kenttiä ja sitä kautta poistaa polkuhinnoittelu ja muu ”hömppä”? Joka tapauksessahan vastikkeet muodostavat suurimmalla osalla kentistä päätulon.

    KTL1: Pitää saada lähes ilmaisia golfkierroksia ja toisaalta kenttien maksavat ylläpitäjät (pakkovastikkeet) ovat korviaan myöten täynnä näitä vapaamatkustajia

    Mielenkiintoista, että vapaampi ja monipuolisempi tuotteistus nähdään joidenkin mielestä aina ”vapaamatkustamisena”. Tilanne olisi samanlainen, kun jos menisit bussilla Helsinkiin, niin ainoa vaihtoehto olisi kk-lippu.

    Pickala on hyvä esimerkki siitä, miten on ymmärretty dynaamisen hinnoittelun johtavan parempaan lopputulokseen. Kyse ei ole vapaamatkustajista, koska Pickala tuottaa nykyisellä mallilla hyvää plus-tulosta ja siten osakkeenomistajat hyötyvät alentuvina vuosimaksuina. Samalla on huolehdittu siitä, että pelioikeuden haltijoilla on riittävästi peliaikoja. Pickala on mielestäni hyvällä tiellä, mutta osaamista on vaikea monistaa.

    KTL1
    Hauska seurata loputonta keskustelua golf-kenttien hinnoittelusta ja pakkovastikkeista. Jokaisella on aina oma etu tärkein. Pitää saada lähes ilmaisia golfkierroksia ja toisaalta kenttien maksavat ylläpitäjät (pakkovastikkeet) ovat korviaan myöten täynnä näitä vapaamatkustajia. On varmaan kiistatonta, ettei suomen kokoisessa maassa olisi kovinkaan montaa golf-kenttää jollei osakkeita olisi kukaan ostanut ja mahdollistanut kenttähankkeita sekä saanut siinä kylkiäisenä vuotuiset vastikemaksut hoidettavakseen. Se miten tulevaisuudessa hoidetaan kenttäyhtiöissä ns. vanhat asiakkaat (osakkeenomistajat) on suuri haaste. Onko jo aika muodostaa suljettuja kenttiä ja sitä kautta poistaa polkuhinnoittelu ja muu ”hömppä”? Joka tapauksessahan vastikkeet muodostavat suurimmalla osalla kentistä päätulon.

    Joo, hyvin menee tämäkin ketju normaaliin jankkaamiseen ja ml. minä sitä sinne vien.
    Tuo vastakkainasettelu, jota liioittellen tuot esille, on ei ole pitkän päälle hedelmällistä. Ei nyt kukaan vaadi ilmaisia kierroksia ja monesta suusta ei-osakegolfarit forkalla pitävät vuokraamista alle vastikkeen hintaa perverssinä tilana. Kenttien ”perustajaisien” kitinästä en saa huonoa omaatuntoa, koska he ovat mahdollistaneet oman golfinsa pelaamisen 10-25 vuotta pidempään kuin minä.

    Mutta itse asiaan, vuosi 2017 tulee olemaan mielenkiintoinen tuolla Itä-Vantaan puolella. Kaksi kenttää, jota hallinnoi sama yhtiö ja toimijoita, jotka ovat muuttaneet Suomen golfmarkkinoita jo nyt. Millä hinnalla pääsee pelaamaan kahta kenttää? Tuleeko HieG ja Golfpuistoon yksi seura jne.

    P.S Saako uusi toimija Hiekkaharjun ”mielenkiintoiset” raffit lopullisesti kuntoon vai pitääkö edelleen pysyä mielellään väylällä? Siinäpä kysymys.

    ts

    Golfinvihollinen39
    Pakollinen vastapallo. Miksi pitää vängätä tosiasiaa vastaan. Pakkovastike.

    Suomessa on paljon ei-pelaavia osakkeenomistajia, joille pakkovastikkeen maksuvelvollisuus on täyttä todellisuutta.

    Mutta tuolla ei ole mitään tekemistä aiheen kanssa, jos sitä käsitellään harrastusmahdollisuuden valossa, joka oli tuossa calexin viestissä, eli ”uusia tapoja harrastaa” Ei kai osakkeen omistaminen pelaamattomana ole golfin harrastamista?

    Tässä kun koittaa työkseen valistaa ihmisiä siitä, että lajin harrastaminen on vapautunut täysin takavuosien tilanteesta, tuntuu raivostuttavalta ja typerältä lukea jatkuvia perättömiä ja harhaanjohtavia väitteitä päinvastaisesta.

    Fakta on edelleen se, että lajia voi nykyään harrastaa aivan vapaasti maksaen vain pelaamastaan kierroksesta ja täysin ilman mitään pakkositoutumista. Joka paikkaan ei pääse, mutta se onkin näiden toimijoiden oma linjaus, ei lajin yleinen.

    ts ….
    Tässä kun koittaa työkseen valistaa ihmisiä siitä, että lajin harrastaminen on vapautunut täysin takavuosien tilanteesta, tuntuu raivostuttavalta ja typerältä lukea jatkuvia perättömiä ja harhaanjohtavia väitteitä päinvastaisesta.

    Pistän pelin poikki saamalla
    ”viimeinen”

    Hyvä esimerkki on myös Vanajanlinna. Siellähän on vain noin 300 vastikkeen maksajaa. Yritystilaisuuksia on 130 kappaletta vuodessa. Hinta / 149 euroa/henkilö. Osakkaat pelaa viikonloppuisin. Pörssistä saa osakkeen eurolla. Siitä vaan kaupoille.
    Tämä itä-vantaan kenttähomma tulee vielä aiheuttamaan harmaita hiuksia joillekin kentille.

    ts:Fakta on edelleen se, että lajia voi nykyään harrastaa aivan vapaasti maksaen vain pelaamastaan kierroksesta ja täysin ilman mitään pakkositoutumista. Joka paikkaan ei pääse, mutta se onkin näiden toimijoiden oma linjaus, ei lajin yleinen.

    Koska asia on minulle uusi ja tuntematon niin voitko ts mainita muutamia esimerkkejä Suomen golfkentistä, joille suomalainen lajin harrastaja pääsee pelaamaan olematta minkään golfseuran jäsen.

    Kerroppa Calex, millä perusteella voidaan kieltää pelaamasta osakkeen pelioikeudella kentällä. Taitaa olla ainoa keino ottaa osake yhtiön hallintaan. Tietysti yhtiöjärjestyksessä saattaa olla rajoitteita pelioikeuden käytölle. Muita keinoja käsittääkseni ei ole.

    Putti-Possu:
    Pickala on hyvä esimerkki siitä, miten on ymmärretty dynaamisen hinnoittelun johtavan parempaan lopputulokseen. Kyse ei ole vapaamatkustajista, koska Pickala tuottaa nykyisellä mallilla hyvää plus-tulosta ja siten osakkeenomistajat hyötyvät alentuvina vuosimaksuina. Samalla on huolehdittu siitä, että pelioikeuden haltijoilla on riittävästi peliaikoja. Pickala on mielestäni hyvällä tiellä, mutta osaamista on vaikea monistaa.

    Ei ole kovin hyvä esimerkki, koska vastike on 890Eur (pickalagolf.fi), vaikka kolmen kentän pitäisi alentaa yksikkökustannuksia. Tuohon (ja muihin kenttiin) verraten gf on edullinen, vaikkei edes olisi osakkaan vieras (listalla 40-70Eur)! Ja pelioikeuden vuokra… Halpamatkustajat näyttävät siis löytyvän muualta kuin osakkaiden joukosta.

    ts

    Calex

    Koska asia on minulle uusi ja tuntematon niin voitko ts mainita muutamia esimerkkejä Suomen golfkentistä, joille suomalainen lajin harrastaja pääsee pelaamaan olematta minkään golfseuran jäsen.

    Aika monellekin. Vierailuoikeutta muualle ei sitten toki ole, koska se oikeus syntyy seurojen yhteisen sopimuksen perusteella. Sen sijaan kenttä voi vapaasti päättää, että siellä saa pelata ilman jäsenyyttäkin ja näin toimitaankin monessa paikassa. Eihän tuosta paljon melua pidetä, eikä välttämättä ole syytäkään, mutta Rönnäs taitaa olla ensimmäinen joka julkisesti tuosta on kertonut.

    Toisaalta koko pakkojäsenydestä keskustelu on huvittavaa, koska vuotuinen kustannus on yhden pallotusinan verran ja todellakin jos se on este harrastamiselle, niin olkoon sitten.

    Ja sovitaanko että ainakin tuosta pakkovastikkeesta ja pelioikeuspakosta lakataan levittämästä virheellistä tietoa. Sellaista ei ole ollut voimassa naismuistiin.

    ts:Nuo muut ovat erilaisia etuuksia, eivät uusia tapoja harrastaa./blockquote>

    Niitä voinee nimittää myös erilaisiksi tavoiksi ostaa (ja myydä) peliaikaa. Uutta Suomessa olisi se, jos sama toimija niputtaisi ison joukon noita vaihtoehtoja pysyvään tuotevalikoimaansa.

    konttinen 47: Kerroppa Calex, millä perusteella voidaan kieltää pelaamasta osakkeen pelioikeudella kentällä.

    En tosiaankaan tiedä, mutta pitää siis olla esim. osakkeen antama pelioikeus. Varmaan osakkaalta on hankala kieltää oikeus käyttää pelioikeuttaan (ellei hän ole vuokrannut sitä ulos). Joskus 1990-luvulla sekin oli mahdollista, että osakas ei päässyt kotikentälleen pelaamaan, ellei hän ollut jonkun golfseuran jäsen.

    Toinen kenttä valmistuu ”aluksi” 9-reikäiseksi eikä toinenkaan ole 18-reikäinen. Kolmas pala on range. Neljäs pala on pupergolf, jonka ”yhteistyö” muiden kenttien kanssa on näille pakkopullaa eli voi olla pikemminkin supistuvaa kuin laajenevaa. No mikäs siinä, kyllähän vastaavanlainen liiketoiminta, Pakilan pikkukenttä ja pari vastaavaa pk-seudulla, kai ihan hyvää bisnestä ovat. Jakanevat tosin samoja markkinoita, riittääkö kakku… Isompaan sarjaan nousemiseksi pitäisi kentät rakentaa 18-reikäisiksi ja mielellään ostaa tai fuusioida lisää.

    Lisäys: …mutta kannattaisi ehkä miettiä kannattavuutta toiseenkin kertaan ennen isompaan sarjaan nousemista, koska siellä osakkaat mainitusti tarjoavat vapaamatkustusta.

    Mielenkiintoista tässä keisissä onkin juuri se, voiko golfkentän/kenttien pyörittäminen ja siihen liittyvien palvelujen kehittely ja markkinointi ehkä meillä aikaisemmasta poikkeavalla konseptilla olla Suomesssakin kannattavaa liiketoimintaa. Vastausta saataneen odottaa kauden 2017 jälkipuoliskolle…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 89)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #1072144 kohteessaGolfkentät liiketoimintana Suomessa

Etusivu Foorumit Yleistä Golfkentät liiketoimintana Suomessa