23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Golfin harrastajamäärä

Etusivu Foorumit Yleistä Golfin harrastajamäärä

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Puhutaan sadasta tuhannesta golfarista, mutta mikä on todellinen määrä. Alla salibandyn lisenssimäärät sekä arvio salibandyn ja sählyn pelaajista. Salibandyssa oli vuonna 2003 lisenssipelaajia 34 000 ja arvio reikäpalloa lyövistä oli 335 000! Samalla suhteella golfharrastajia pitäisi olla yhteensä 1 milj. tai jonkintasoisia kilpapelaajia vain 10 000. Lue lisää: http://www.salibandy.net/liitto/laji/laji_info/#harrastajat

    ’Samalla suhteella golfharrastajia pitäisi olla yhteensä 1 milj. tai jonkintasoisia kilpapelaajia vain 10 000.’

    Salibandyä ja sählyä voi kuka tahansa mennä harastamaan jollakin vuorolla. Minäkin harrastan salibandyä. Pelaan n. 5 kertaa vuodessa…

    Golfia ei pääse juurikaan harrastamaan ennen kuin on ’rekisteröinyt’ itsensä. Tällöin tuota samaa suhdetta ei voi soveltaa golfiin…

    Suomessa golffarin tulee olla rekisteröitynyt, jos nyt ei pelaa omalla, suljetulla kentällään. Satatuhatta golffaria sisältää myös ne jotka pelaavat pari kolme kierrosta kesässä (harrastusko?). Näin ollen tuohon sataantuhanteen ei ole paljon lisättävää. Salibandya pääsee pelaamaan kuka tahansa ja melkein missä tahansa koulun juhlasalissa sitä pelataankin. Lisenssipelaajat ovat sitten erikseen.

    Golfia VOI harrastaa kuulumatta mihinkään seuraan ja sitä kautta liittoon. Oikealle kentällehän ei tällöin pääse, mutta tasan varmasti löytyy jonkin verran seuroihin kuulumattomia pallon lyöjiä, jotka käyvät mieluusti rangella tai jopa par-3-kentillä missä tällainen mahdollisuus on.

    En osaa kyllä arvata, kuinka paljon tällaisia harrastajia löytyy. Ei kuitenkaan kymmentä jokaista rekisteröityä pelaajaa kohden.

    Tässäkin voisi kysyä, että miten paljon pitää pelata, jotta voi sanoa harrastavansa lajia?

    Itse tunnen parikin dudea, jotka pelailevat golfia muutaman kerran kesässä juuri noilla par3-radoilla. En kyllä laskisi heidän harrastavan golfia. Itsekään eivät näin väitä…

    Eli todella vähän on niitä, jotka säännöllisesti harrastavat golfia kuulumatta mihinkään…

    Säännöllisesti voi kyllä harrastaa golfia kuulumatta mihinkään seuraan, jos pelaa vain ulkomailla. Ei ole vielä tullut Suomen ulkopuolella Euroopassa, Amerikassa eikä Aasiassa vastaan kenttää, jossa olisi jäsenkorttia kyselty. Pelaamaan pääsee aina kun lyö fyrkat tiskiin.

    Kateeks käy, mut tuskinpa tuollaisia harrastajia montaa tuhatta Suomesta löytyy?

    Kyllä mulla on jäsenkortti ja pelaan etupäässä Suomessa, mutta 15 vuoden aikana olen pelannut joka vuosi keväällä ja syksyllä ulkomaillakin eikä kortteja ja tasoituksia ole kyselty.

    Hetken ehdin ajatella, että ballmarker kutsutaan kaukojen ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi uraauurtavasta työskentelystään kaukojäsenten hyväksyttävyyden puolesta.

    Vedän mietteeni takaisin.

    Moniko tilastoitu on itseni lisäksi useammassa seurassa????

    Ollaan ollaan, mutta vain yksi on kotiseura.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Golfin harrastajamäärä

Etusivu Foorumit Yleistä Golfin harrastajamäärä