16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Golf-tutka

Etusivu Foorumit Yleistä Golf-tutka

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • ’Amerikkalainen Radar Golf Inc. on kehittänyt järjestelmän, jonka avulla golffaajat löytävät pallonsa ilman ylimääräistä apua ja hampaiden kiristelyä. Golfpallon sisälle on asennettu anturi, jonka avulla se on mahdollista paikantaa golfbagissa kannettavan laitteen avulla. Kun golfpallo on lyöty silmän kantamattomiin, otetaan tekniikka avuksi. Laite lähettää tutka-signaalin, jonka pallossa oleva lähetin peilaa takaisin. Kun pallo on paikannettu, voi pelaaja suunnistaa pelivälineensä luokse laitteen antamien äänimerkkien perusteella. Lähetin sijoitetaan palloihin jo valmistusvaiheessa, ja pallot ovat Yhdysvaltojen golf-kattojärjestön ISGA:n normien mukaiset.’ Lainaus Mikrobitti-lehdestä 9/2004 sivu 58. Mistäköhän tämmöisiä saa ja onkohan laite Suomessa hyväksytty? Kuvitelkaa jatkossa golfkentillä samoavat pelaajaat piiip, piip, piiip! ;o)

    Jotain tällaistahan sitä on odoteltu ja pitkään. Olen elätellyt ajatusta geigermittarista ja sopivalla uraani-isotoopilla varustetuista palloista… tämä on turvallisempaa. 😉 Eipä tosin hävikkiä kokonaan poista, vesieste- ja 100m OB:hen megaslaissilla -lyönnit tehoavat pallovarantoon edelleen.

    Mutta jos ProV1:ä alkaa saada näillä tageilla varustettuna, niin minä kyllä ostan. 😉 Harmittaa niin vietävästi joka kerran kun 12-senttinen raffi syö pallon joka ’olisi pitänyt löytyä’.

    Lue lisää: http://www.radargolf.com/

    Se vaan tossa tutkassa on, että ei taida olla sallittu ’virallisilla’ kierroksilla.

    Itse olen sitä mieltä, että jos on niin tyhmä tai huono pelaaja (kuten minä itse), että lyö pallon hävyksiin, saa pallon hukatakkin. Oppiipahan pelaamaan tarkemmin. Tuollaset laitteet vaan lisäävät kaiken maailman roiskimista ympäriinsä himudrivereillä hallitsemattomasti (jota toki itsekkin teen, mutta olen myös valmis maksamaan siitä hinnan ja ottamaa riskin).

    Ei katu-uskottavaa.

    Nimetön

    Mieleeni tuli Uuno Turhapuron matikkakoira. Onkos koiran kaytto Caddiena muuten kielletty? Sivelisi palloihin jotain koiran herkku hajua ja aina kun pallo on etsinassa, eikun koira irti ja kohta loytyy?

    Siispa, miksi ostaa mitaan amerikan ihme tutkia kun samalla rahalla saa hyvan koiran, ystavan ja kumppanin ulkoilemaan kanssasi?

    Radargolf.com:

    ’The balls meet all the performance criteria established by the USGA (size, weight, distance, initial velocity, and symmetry). In addition to being USGA-conforming, the balls have been subjected to extensive independent performance, durability and detection range testing.’

    Eli on ihan sääntöjen mukaista toimintaa, ihan niinkuin twilight-tracer -pallotkin. Ja jos sinusta on lajin hengen mukaista että vähänkin rohkeammasta tiilyönnistä saakin automaattisesti seurata pallon häviäminen, miksipä sitten on ylipäänsä sallittu pallon etsiminen jos se ei ole laskeutunut väylälle? Miksi kisoissa on forecaddiet väylien varsilla, ja sitä enemmän mitä isompi kisa on? Kyllä se, että ne pallot löytyvät varmasti ja nopeasti on ihan kaikkien etu. Keskimääräisestä klubikierroksesta saisi tämmöisen värkin avulla varmasti 30-40 min pois.

    Tällaisista laitteista on olemassa ihan decision, jota laitteen markkinoinnissa käytetään harhaanjohtavasti.
    Pallot, joiden sisällä on radiolähetin, eivät sinänsä ole sääntöjenvastaisia, kuten mainoksessa sanotaan. Sen sijaan tällaisten pallojen käyttäminen yhdessä etsintälaitteen kanssa on sääntöjen vastaista.

    Jaaha. Seison korjattuna. Säännöt kieltävät. 🙂

    Mutta edelleen olen sitä mieltä että tällaisten systeemien yleistyminen olisi pelin nopeutumisen kannalta kaikkien etu.

    Nimetön

    Samaa mieltä, mutta taitaa olla niin, että jonkun traditionalistin sielu käristyy tästäkin innovaatiosta, kuten myös GPS-pohjaisesta etäisyysmittauksesta.

    Itse käytän mieluummin caddietä ja laumaa forecaddieitä, joille on helpompi sanoa, milloin palloa ei kannata löytää…

    Mut siis oikeesti, pelin sujumisen kannalta nää insinöörit ja nörtit tuijottelemassa näyttöpäätteitä ja kuulokkeet korvilla ja antimagneettinen haalari päällä hakemassa hentoa piipitystä ja sitten se spekulaatio, onko jalasmökki irtoroska vai kiinteä haitta…

    Ja siitä tulikin mieleen. Eikö Nokia voisi samantien rakentaa siihen palloon radion ja kännykän videolla? ja vettä sataa edelleen…

    During a stipulated round the player must not use any artificial device or unusual equipment: a) That might assist him in making a stroke or in his play;

    Tuo in his play viittaisi kyseisen laitteen tuomaan apuun. Eli ei ole ehkä sallittua. Lisäksi jos tuo olisi sallittua emme varmaan näkisi Tigerin kadottavan palloaan korkeaan ruohoon British Openissa…

    Kuten vieraspelaaja mainitsi, tällaisen apulaitteen käyttö on kielletty (päätös 14-3/14). Palloa kyllä voi sinänsä käyttää, jos se on hyväksytty.

    Harjoituskierroksellahan käyttöä tuskin kukaan estää.

    Auttakaa epäteknistä ymmärtämään. Jos tällainen yleistyisi…

    A)Kuinka erotetaan omien pallojen signaalit muiden palloista? Metsässä laite menisi varmaan sekaisin.

    B)Kuinka pallo aktivoidaan, vai ’piipittävätkö’ myös bägissä vuoroaan odottavat varapallot kaiken aikaa?

    C) Kuka enää haluaisi asua golfkentän vierellä kun ruuhkaaikoina kaikki kodinkoneet vauhkoontuisivat ja alkaisivat toistaa kentällä makaavien pallojen signaaleja?

    Tämän avulla olisi ne lukuisat kadotetut IH-pallotkin löytyneet (jos niissä olisi ollut se lähetin). Nyt ne makaa lammissa ja metsissä pitkin Suomea IHan piilossa ;-).

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Golf-tutka

Etusivu Foorumit Yleistä Golf-tutka