Aihe: Forumin keskustelun taso… - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Forumin keskustelun taso…

Etusivu Foorumit Yleistä Forumin keskustelun taso…

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #186558 Ilmoita asiaton viesti

  …on laskenut surkealle tasolle. Lopetan Golfpisteen seuraamisen.

  #434255 Ilmoita asiaton viesti

  kuukkeli kirjoitti: (7.2.2015 16:53:29)
  …on laskenut surkealle tasolle.
  Lopetan Golfpisteen seuraamisen.

  Olisit nyt vaan pitänyt tuonkin omana tietonasi. Harva asia ketuttaa enemmän kuin tuo: ’Nyt mää suutun, enkä leiki enää teidän kanssa.’ Paljon siistimpää on vetäytyä takavasemmalle ilman suurta dramatiikkaa, jos siltä tuntuu.

  #434256 Ilmoita asiaton viesti
  lab

  Chip Greenside kirjoitti: (7.2.2015 17:36:33)

  kuukkeli kirjoitti: (7.2.2015 16:53:29)
  …on laskenut surkealle tasolle.
  Lopetan Golfpisteen seuraamisen.

  Olisit nyt vaan pitänyt tuonkin omana tietonasi. Harva asia ketuttaa enemmän kuin tuo: ’Nyt mää suutun, enkä leiki enää teidän kanssa.’ Paljon siistimpää on vetäytyä takavasemmalle ilman suurta dramatiikkaa, jos siltä tuntuu.

  Juu mutta jos on sen verran miestä että tekee sen minkä lupaa niin sitten voi tänne asian ilmoittaa. Eräs nimimerkki on aina luvannut lähteä muttei sitä koskaan ole tehnyt. Paitsi silloin kun on bannia tullut.

  Miksei omaa nimimerkkiä voi poistaa itse? Sellaisenkin voisi tuonne asetuksiin lisätä.

  #434257 Ilmoita asiaton viesti

  En nyt osaa sanoa olenko tästä aivan samaa mieltä. Siitä olen että taso ei ajoittain ole kovinkaan korkea, mutta että se nyt olisi sen kummemmin mihinkään pitkiin aikoihin laskenut. Aika ajoin joku turhautunut näin ajattelee, mutta on tämä jo aika pitkään jatkunut trendi. Esimerkiksi täällä on samasta asiasta jo yli viisi vuotta sitten. Varsinainen ketju on poistettu.

  Tämä ei myöskään ole mitenkään Golfpiste.com:in ongelma, vaan samaa esiintyy joka paikassa. Ihmisistä on tullut sähköisessä maailmassa kovin agressiivisia ja ylimielisiä toisia kohtaan ja käytöstavat on, jos ei nyt sentään ihan unohtuneet, ainakin usein syvälle piilotettuja. Enkä syytä ainoastaan muita, paloihan minulla itselläkin pinna KL:n ylimielisyyteen. Olisinhan minä voinut vaan olla hiljaa ja piilottaa hänen viestinsä jo silloin, turhaahan siitä tuli älämölö nostettua. Hän tuskin sitä mitenkään viisastui, tai suurta ymmärtämisen valoa näki. Eikä toisten ohjeistamana varmasti koskaan tule näkemäänkään. Kyllä viisauden pitää tulla sisältä, ei ulkoa, turha meidän on täällä silmittömästi kivitellä ympäri nurkkia. Siitä ei ole mitään hyötyä. Kenellekään. Kunhan vaan hoidettaisi oma homma siivosti.

  Voi olla että aika kultaa muistot, mutta kun menemme vähän pidemmälle, tuonne kymmenen vuoden päähän, minusta meno silloin oli kyllä jo aika tavalla kohteliaampaa ja rauhallisempaa.Täällä ja muualla. Me vaan lapsellisesti uskomme että me golfarit olisimme jotenkin fiksumpaa porukkaa, mutta tosiasia on että emme me ole. Ihan samanlaisia saunavateja kuin joku MTV3.fi formulasivuilla häiriköivä puolihullu ’F1-Jumala’, johon joku jossakin ketussa taisi viitatakin, tai sadat tuhannet kaltaisensa ympäri maailmaa. Tätä tämä on ollut jo monta vuotta. Me golfarit olemme aivan yhtä huonokäytöksisiä ja itsekkäitä ihmisiä kuin kaikki muutkin. Ainoastaan kentällä etiketin opettamana sen piilotamme. Jo autolla pois ajaessamme kiroukset kaikuvat Passatin seinistä kun joku torvelo ajaa ohituskaistalla nopeusrajoutuksen mukaisesti maksiminopeutta, mutta samaa vauhtia kuin viereinen kaista. Silloin taas palaamme siksi mitä olemme; puusta juuri vain vajaat parisensataatuhatta vuotta sitten tipahtaneita ahneita petoja, olemme sitten merimiehiä, hitsareita, tai lääkäreitä. Tai golfareita.

  #434258 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Angry Birdie kirjoitti: (9.2.2015 11:27:49)
  En nyt osaa sanoa olenko tästä aivan samaa mieltä. Siitä olen että taso ei ajoittain ole kovinkaan korkea, mutta että se nyt olisi sen kummemmin mihinkään pitkiin aikoihin laskenut. Aika ajoin joku turhautunut näin ajattelee, mutta on tämä jo aika pitkään jatkunut trendi. Esimerkiksi täällä on samasta asiasta jo yli viisi vuotta sitten. Varsinainen ketju on poistettu.

  .

  Tuossa kymmenisen vuotta sitten ei täällä juurikaan ollut nimimerkkejä, jotka eivät olisi kehdanneet livenä toista kohdata. Siksi pelattiin liki 100 hengen kisaakin.. ainakin cädit mukaan laskien ja vielä yön tunteina muutama väylä isossa ryhmässä. Taisi olla liki tilanne että 90% aktiiveista oli toisensa livenä tavannut tai ainakin tiesi nickien taustat.

  Se kysymys siis kuuluu edelleen jokaiselle: kehtaisitko livenä tunnustaa olevasi jonkun nimimerkin takana?

  Pääsikö siis ylläpidon osalta linja lipeämään siihen, että pelkät riidanhaastajat löysivät foorumin, jossa kukaan ei heidän touhuunsa puutu ja pääsivät ananyymeinä toteuttamaan patoumiaan? Mitä tapahtuisi jos tänne pitäisikin kirjautua esim facebokin kautta tai jollain muulla valvottavissa olevalla tavalla. Tiedossani kun on, että ihan jopa keksityin henkilötiedoin on osa foorumille rekisteröitynyt.

  Kyllä silloin on jo lähtökohtaisesti ongelmia kotiepesässä.

  #434259 Ilmoita asiaton viesti

  Uskoin jossain vaiheessa että käytöstapojen puute ja ylimielisyys olisivat anonyymiuden aiheuttamia ilmiöitä. Olin selkeästi väärässä, joskin oikealla identiteetillä esiintyminen varmasti karsisi joitakin trolleja. Mikään varma resepti se ei varmastikaan ole sillä jos ihminen viitsii tehtailla peukkuja hän on varmasti myös valmis luomaan valeidentiteetin. Angry Birdie osunee kohtalaisen oikeaan analyysissaan. Vertaus autokuskeihin kuitenkin ontui pahemman kerran, ei sinne ohituskaistalle ole mitään asiaa jos ajaa samaa nopeutta kuin viereisen kaistan autot. Johan ohituskaista-terminkin luulisi selvästi osoittavan mihin se on tarkoitettu. Golfiin vietynä nämä ’ajan nopeusrajoituksen mukaista maksiminopeutta’ -tyypit lienevät niitä jotka eivät koskaan tarjoa ohitusta saavuttaneelle ryhmälle (enkä halua avata sitä keskustelua koska se on hiljattain taas ollut foorumilla). Parempana vertauksena olisi toiminut juuri se jonon aiheuttaja joka itsekkäästi katsoo oikudekseen päättää muiden puolesta asioista vaikka joustava asenne ei veisi itseltä mitään pois. ’Maksiminopeus’ tai ei, jos ottaa ohjenuoraksi muiden kunnioittamisen, käytös olisi toisenlaista.

  On aika luonnollista että kirjoittajilla on erilaisia motiiveja. joku haluaa oppia, toinen haluaa vain vaihtaa mielipiteitä ja kolmas haluaa päteä ja nöyryyttää. Tuolle viimeisielle on aika turha lähteä kovin paljoa selventämään, kyllä sen huomaa koska asia on ymmärretty mutta ollaan periaatteesta vastaan (tai tahallaan ymmärretään väärin/takerrutaan johonkin muotoiluun vaikka viesti käykin selväksi asia-yhteydestä). Trolleja ja nöyryyttäjiä ei pitäisi syöttää, suosittelen vetäytymistä hedelmättömistä väittelyistä niin pysyy verenpainekin kohtuullisena. Kaikilla ei ole kykyä ja älyllistä kapasiteettia myöntää virheitä, muuttaa mielipidettä tai ottaa opiksi. Vaikka vetäytyminen tappaakin ketjun antaa se pitkässä juoksussa paljon tehokkaamman signaalin kuin peukut ikinä. Ei vänkääjäkään jaksa loputtomasti itsensä kanssa vängätä ja jos toinen samanlainen jatkaa, voivat he pitää ketjun omanaan.

  #434260 Ilmoita asiaton viesti

  Sailor kirjoitti: (9.2.2015 12:19:15)

  Esimerkin ei ollut tarkoitus kertoa tapauksesta, vaan takanatulijan reaktiosta. Ihan omana mielipiteenäni, olen kanssasi esimerkin tilanteesta samaa mieltä, mutta se ei ollut se pointti.

  Mutta muuten Sailorilta hyvä kirjoitus. Loppuosasa olen aivan samaa mieltä.

  Eksyin muuten jonkun linkkaamana tuonne Ignatiuksen suuria tunteita herättäneeseen blogikirjoitukseen. Ja kun tässäkin tämä asia tuli kahdenkin kirjoittajan kirjoittamana esille, niin samalla omakin mielipide:

  Anoyymius toki ehkä jossain määrin kannustaa asiattomuuksiin, mutta minä en kuitenkaan ole omalla nimellä esiintymisen puolella. Jossain aiemmin täällä jo kirjoitinkin, että maailma on täynnä kaikenmoista hullua vipeltäjää, mitä harvemmassa paikassa on nimeni, sitä tyytyväisempi olen. Jos nimeni olisi Pekka Virtanen, asia ei olisi niin merkityksellinen, mutta kun se ei ole, pyrin mahdollisuuksieni mukaan välttämään oman nimeni ja omien tietojeni levittelyä julkisuuteen. Ja suosittelen samaa myös muille.

  #434261 Ilmoita asiaton viesti

  MInusta keskustelun taso on parantunut, moderointi toimii paremmin ja ylilyönnit ovat vähentyneet. Ihan kuin olisi ollut havaittavissa jopa sivystynyttä argumentointia ja toisen kirjoittajan viestin pohdiskelua muu kuin oman hännän nosto tarkoituksena.

  Esim. tässä ketjussa muutama viesti peräkkäin jopa ihan pohdiskellaan ilman että joku lyö nuijalla päähän vain siksi, että on eri mieltä.

  Juu on parannettavaa yhä mutta silti.

  #434262 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Angry Birdie kirjoitti: (9.2.2015 11:27:49)

  Tämä ei myöskään ole mitenkään Golfpiste.com:in ongelma, vaan samaa esiintyy joka paikassa. Ihmisistä on tullut sähköisessä maailmassa kovin agressiivisia ja ylimielisiä toisia kohtaan ja käytöstavat on, jos ei nyt sentään ihan unohtuneet, ainakin usein syvälle piilotettuja.

  Näinhän se on. Siihen kun lisätään kirjallinen elementti, niin soppa on valmis. Tosin jostain kumman syystä homma toimii varsin monella aktiivisesti vierailemallani forumilla eikä niillä juuri koskaan näe poikittaista sanaa.

  Angry Birdie kirjoitti: (9.2.2015 11:27:49)
  Enkä syytä ainoastaan muita, paloihan minulla itselläkin pinna KL:n ylimielisyyteen. Olisinhan minä voinut vaan olla hiljaa ja piilottaa hänen viestinsä jo silloin, turhaahan siitä tuli älämölö nostettua. Hän tuskin sitä mitenkään viisastui, tai suurta ymmärtämisen valoa näki. Eikä toisten ohjeistamana varmasti koskaan tule näkemäänkään.

  Sama juttu. Aivan turhaan turhauduin Angry Birdien tyhmyyteen ja yksinkertaisuuteen. Olisinhan minä voinut olla kirjoittamattakin vastausta esitettyyn kysymykseen. Ei hän kuitenkaan ymmärtänyt kirjoittamaani eikä kenties koskaan tule ymmärtämäänkään. Joskus vain on vaikea uskoa, ettei joku kykene ymmärtämään jotakin yksinkertaista asiaa, vaikka se kuinka selitetään, mutta se on vain hyväksyttävä. Ehkä minä toivoin, että edes joku muu ymmärtäisi kirjoitettua tekstiä.

  #434263 Ilmoita asiaton viesti


  Sama juttu. Aivan turhaan turhauduin Angry Birdien tyhmyyteen ja yksinkertaisuuteen. Olisinhan minä voinut olla kirjoittamattakin vastausta esitettyyn kysymykseen. Ei hän kuitenkaan ymmärtänyt kirjoittamaani eikä kenties koskaan tule ymmärtämäänkään. Joskus vain on vaikea uskoa, ettei joku kykene ymmärtämään jotakin yksinkertaista asiaa, vaikka se kuinka selitetään, mutta se on vain hyväksyttävä. Ehkä minä toivoin, että edes joku muu ymmärtäisi kirjoitettua tekstiä.

  Oiva esimerkki taas siitä että olisiko syytä miettiä hieman pidempään ennenkuin painaa tallenna.

  #434264 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  toveri kirjoitti: (9.2.2015 17:59:03)


  Sama juttu. Aivan turhaan turhauduin Angry Birdien tyhmyyteen ja yksinkertaisuuteen. Olisinhan minä voinut olla kirjoittamattakin vastausta esitettyyn kysymykseen. Ei hän kuitenkaan ymmärtänyt kirjoittamaani eikä kenties koskaan tule ymmärtämäänkään. Joskus vain on vaikea uskoa, ettei joku kykene ymmärtämään jotakin yksinkertaista asiaa, vaikka se kuinka selitetään, mutta se on vain hyväksyttävä. Ehkä minä toivoin, että edes joku muu ymmärtäisi kirjoitettua tekstiä.

  Oiva esimerkki taas siitä että olisiko syytä miettiä hieman pidempään ennenkuin painaa tallenna.

  Tarkoitatko nyt minua vai Angry Birdietä?

  Varmaan älykkäänä (?) ihmisenä ymmärsit, että kirjoitin tuon viestini täsmälleen Angry Birdien antaman mallin mukaan, ja aivan tahallani. Voit tämän jälkeen miettiä miksi.

  #434265 Ilmoita asiaton viesti

  KL kirjoitti: (9.2.2015 19:16:40)

  toveri kirjoitti: (9.2.2015 17:59:03)


  Sama juttu. Aivan turhaan turhauduin Angry Birdien tyhmyyteen ja yksinkertaisuuteen. Olisinhan minä voinut olla kirjoittamattakin vastausta esitettyyn kysymykseen. Ei hän kuitenkaan ymmärtänyt kirjoittamaani eikä kenties koskaan tule ymmärtämäänkään. Joskus vain on vaikea uskoa, ettei joku kykene ymmärtämään jotakin yksinkertaista asiaa, vaikka se kuinka selitetään, mutta se on vain hyväksyttävä. Ehkä minä toivoin, että edes joku muu ymmärtäisi kirjoitettua tekstiä.

  Oiva esimerkki taas siitä että olisiko syytä miettiä hieman pidempään ennenkuin painaa tallenna.

  Tarkoitatko nyt minua vai Angry Birdietä?

  Varmaan älykkäänä (?) ihmisenä ymmärsit, että kirjoitin tuon viestini täsmälleen Angry Birdien antaman mallin mukaan, ja aivan tahallani. Voit tämän jälkeen miettiä miksi.

  Ei tosiaan voi muuta kuin ihmetellä, postauksestasi ei oikeastaan puutu muuta kuin pyyntö moderointiin koska muiden postaukset ovat asiattomia.

  #434266 Ilmoita asiaton viesti

  Hana kirjoitti: (9.2.2015 13:57:54)
  Juu on parannettavaa yhä …

  … jonka loput viestit sitten osoittavatkin todeksi

  Onnelan tuokio ja menetetyn ylenemisen unelma mielessäni astelen kohti inkarnaation seuraavaa vaihetta paskakärpäsenä. Siellä tyypit kuitenkin tavataan kaikki. Eiköhän siellä perusteta meidän paskiaisten golfkenttä, jossa saa pelata vain hitaasti ja toisia sättien.

  Peukku > down

  #434267 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  toveri kirjoitti: (9.2.2015 19:28:14)

  KL kirjoitti: (9.2.2015 19:16:40)

  toveri kirjoitti: (9.2.2015 17:59:03)


  Sama juttu. Aivan turhaan turhauduin Angry Birdien tyhmyyteen ja yksinkertaisuuteen. Olisinhan minä voinut olla kirjoittamattakin vastausta esitettyyn kysymykseen. Ei hän kuitenkaan ymmärtänyt kirjoittamaani eikä kenties koskaan tule ymmärtämäänkään. Joskus vain on vaikea uskoa, ettei joku kykene ymmärtämään jotakin yksinkertaista asiaa, vaikka se kuinka selitetään, mutta se on vain hyväksyttävä. Ehkä minä toivoin, että edes joku muu ymmärtäisi kirjoitettua tekstiä.

  Oiva esimerkki taas siitä että olisiko syytä miettiä hieman pidempään ennenkuin painaa tallenna.

  Tarkoitatko nyt minua vai Angry Birdietä?

  Varmaan älykkäänä (?) ihmisenä ymmärsit, että kirjoitin tuon viestini täsmälleen Angry Birdien antaman mallin mukaan, ja aivan tahallani. Voit tämän jälkeen miettiä miksi.

  Ei tosiaan voi muuta kuin ihmetellä, postauksestasi ei oikeastaan puutu muuta kuin pyyntö moderointiin koska muiden postaukset ovat asiattomia.

  Et siis ymmärtänyt. Sille en valitettavasti voi mitään.

  Kysyn kuitenkin sinulta, oliko tuo lainaamani Angry Birdien viestin osa asiallinen ja muita kirjoittajia kunnioittava? Tähän riittää ihan kyllä tai ei.

  #434269 Ilmoita asiaton viesti

  7.Kirjoitetuilta viesteiltä odotetaan jotain uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Miettikää hetki ennen kuin tallennatte viestinne forumiin: onko viestillänne todellakin jotain annettavaa ketjuun. Sisällöttömiin viesteihin puututaan erityisesti silloin, kun ne häiritsevät ketjun alkuperäistä keskustelua.

  12.Trollaaminen on kiellettyä. Tällä tarkoitetaan viestejä, joilla pyritään tietoisesti saamaan lukijoiden ja kanssakirjoittajien tunteet kuohumaan. Provokatiivisetkin viestit ovat sallittuja elleivät ne riko palstan muita sääntökohtia. Kiinnitä kuitenkin huomiota mihin ketjuun ja mille palstalle tekstisi kirjoitat.

  10.Odotamme kaikkien kirjoittajien noudattavan yleistä netikettiä ja ymmärtävän hyvän maun käsitteen. Mauttomuuksiin syyllistyneitä tullaan rankaisemaan.

  Esiinny harkiten verkkokeskusteluissa
  Jos osallistut keskusteluihin verkkosivuilla, chat/irc-kanavilla tai lähetät viestejä keskusteluryhmiin, kirjoita asiallisesti äläkä häiritse tai loukkaa muita. Varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Muita häiritsevät tai loukkaavat käyttäjät voidaan mahdollisesti jäljittää myöhemmin, vaikka keskustelu tapahtuisikin nimettömänä. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä kyseisen sivuston ylläpitoon.

  Muistutuksena itse kullekin. Forumin säännöistä ja netiketistä.

  #434268 Ilmoita asiaton viesti

  Miellän foorumin tarkoituksen olevan golfiin liittyvien näkemysten ja tiedon välittäminen lukijoille kiinnostavalla, ehkä viihdyttävälläkin tavalla. Vaikka välillä syntyy kahdenkeskistä miekkailua, voi sen lopettaa jos ei lukijajoukolle ole enää annettavaa. Itse joudun välillä kamppailemaan narsistisen minäni kanssa, koska vain minun mielipiteeni voi olla oikea. Ai niin, sehän oli mielipide… Kun kaksintaistelu on tärkeämpää kuin sisältö, kannattaisi hakea taistelulle jokin toinen, yksityinen foorumi.

  Loukkaantuminen ja itseensä ottaminen ovat kovin inhimillisiä reaktioita, niitä on vaikea välttää. Miten asian käsittelee, pitäisi olla harkittu teko. Postaukset menevät syystä esikatselun kautta, silloin kannattaa vielä harkiten lukea se oma teksti. ’Mutta kun toi aloitti’ ei vain koskaan ole hyväksyttävä selitys omalle huonolle käytökselle.

  Onneksi täällä on monta fiksua kirjoittajaa, kiitos teille että pidätte foorumin hengissä. Uudistuksessa olisi ehkä ketjun piilotus ollut kirjoittajan piilotusta parempi toiminto. Vaihtoehtoisesti aloitussivulla olisi seurattavaksi merkityt ketjut yhdessä ruudussa ja uudet ketjut toisessa. Aina ei muista mitkä ketjut ovat pilalla ja tulee niihin eksyttyä, vaikka on jo toivonsa niiden osalta heittänytkin.

  Edit: typo korjattu, joskus lipsahtaa vaikka onkin lukevinaan esikatselussa…

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Forumin keskustelun taso…