16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Eteneminen väylillä

Etusivu Foorumit Yleistä Eteneminen väylillä

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Keskittyykö greencardin suoritus liiaksi tekniikan osaamiseen vaiko liian vähän kentällä muuhun kuin itse pelitapahtumaan liittyvään toimintaan? Siltä ainakin tuntuu, kun joutuu päivittäin seuraamaan tupeksintaa ja turhaa aikailua pelisuoritusten välillä. Ei kentällä tarvitse juosta, eikä hosua kun osaa ennekoida seuraavan tehtävän. Esim. bäki viheriön siihen reunaan, johon suuntaan ollaan menossa jne. luettelo on aika pitkä ja se olisi syytä jokaisen uudenkin kortin haltijan osata.

    Täällä GPkeskustelupalstalla on tullut välillä ehdotus green card suoritukseen kuuluva – caddiekierros = pelaajaryhmän mukana kierros tarkkailijan asemassa-.

    Monissa golfseuroissa kapteeni ’tarkastaa/neuvoo’ uusia pelaajia ja toisissa on kummeja vähän kentällä liikkuneille. Green card kurssi sisältää pienessä ajassa paljon asiaa ja säännöt, etiketti ym. käydään läpi aika nopeasti. Pelaamaan oppii parhaiten kentällä, ja hyvä tuttu peliseura neuvoo.

    Mutta miten neuvoa tahdikkaasti ventovierasta pelaajaa samassa ryhmässä, jonka tasoitus on alle 36 ja joka ei osaa ennakoida yhtään omaa peliään paitsi kolmea harjoitussvingiä joka kerta ??

    Itse muistaa vielä hyvin elävästi sen, kun ensimmäisiä kertoja green card -kokeen jälkeen lähti kentälle :o), oli se vaan niin jännä paikka, että siinä taisivat kyllä unohtua kaikki mahdolliset ohjeet ja neuvot, joita green card -kurssilla oli oppinut kentällä toimimisesta.

    Onneksi sain kuitenkin alkuvaiheessa pelata aina tutussa seurassa ja kokeneemmat ystävät jaksoivat kerta toisensa jälkeen opastaa meitä ’untuvikkoja’ – kortti merkataan vasta seuraavalla tiillä, vie bägi valmiiksi oikeaan paikkaan, kärryjä ei vedetä greenibunkkerin ja greenin välistä, ethän astu puttilinjalle, jne…..

    Vaikka tunnustan, että vielä tänäkin kesänä olen törmännyt pelaajiin, joiden tasoitus on suht koht hyvä ja he tekevät noita samoja ’aloittelijan’ virheitä :o), ilmeisesti kukaan ei ole koskaan kehdannut niistä mainita kentällä.

    Joten annetaan armoa aloittelijoille, vaikka ymmärrän, että joskus se voi ottaa pannuun, heillä vaan on niin paljon miettimistä, että miten saisivat sen penteleen pallin edes lentämään enemmän kuin 50 metriä :o) – jokainen meistä on ollut joskus samassa tilanteessa. Ja juuri golfin aloittaneet, suosittelen, että jos tuttavapiiristänne löytyy kokenut golfari, niin pyytäkää häntä opastamaan teitä kentällä.

    Nimetön

    Hyvä kun tulee puheeksi/kirjoitetuksi tästäkin aiheesta. Itselläni ensimmäisen vuoden pelaajana on ollut onni saada ryhmiini osaavia ja ohjaavia pelaajia. Pieniä vinkkejä on hyvä ottaa vastaan ja mielestäni voi aivan hyvin neuvoa useampia kausiakin pelanneita, mikäli aihetta on.

    Huomautuksen voi tehdä kohteliaasti ja asiallisesti, niin ei tule ’vastakarvaa’. Yksi hyvä sääntö mm. eteneminen väylillä ja outit on se, että mikäli on ns. lost in one ja palloa ei mitenkään mahdollista löytää, unohtaa koko pallon. Lyö uuden ja jatkaa peliä. Tapaukset ts. totaalimetsässä tai metrin ruoho ojan pohjalla. Palloja löytyy ja palloja katoaa joten summa summarum +-0.

    Nimetön

    Kuulinpa tuolla meidän clubilla hauskaa läppää juuri tästä aiheesta ja siellä heitettii sellaiden idea että pitäisi ottaa käyttöön ajokortista tuttu ’kakkosvaihe’ myös greencard-koulutuksessa. Eli lyönti- ja sääntökoneen jälkeen kouraan annettaisiiin väliaikainen greencard, joka olisi voimassa yhden kuukauden jonka jälkeen ennen varsinaisen greencardin saamista mentäisiin pron kanssa kierrokselle, ja sillä kierroksella kiinnitettäisiin huomiota vain pelinopeuteen. Ei mikään ihan huono idea, koska suurin osa aloittelijoista ovat niin innokkaita ensimmäisillä kierroksilla että unohtavat pelin sujuvuuden (nopeuden) kun pelaavat.

    Itse pelaan aika usein joidenkin korkealla tasoituksella olevien ystävieni kanssa ja olen todennut seuraavien asioiden olevan elintärkeitä pelin nopeuttamiseksi. Juosta ei todellakaan tarvitse…aina

    – bägi todellakin sille puolelle greeniä, josta mennään seuraavalle väylälle. Kysy muilta, että mihin suuntaan jatketaan seuraavaksi.

    – duffatun 20m lyönnin jälkeen bägi mukaan, eikä jätetä sitä jälkeen.

    – muiden lyönnin odotusaikana sopivan mailan voi valita valmiiksi, mikäli oma pallo on väylällä tai semiraffissa.

    – varapallo aina toisessa taskussa, eikä bägissä.

    – vain merkkausnasta, greenihaarukka, korkeintaan pari tiitä ja pallo samassa taskussa.

    – ei turhia selityksiä, että minkä takia pallo meni putatessa ohi.

    – tietenkin merkataan ja lasketaan lyönnit vasta greeniltä poistumisen jälkeen.

    – ei haeta palloja mahdottomista paikoista, vaan opetellaan droppaussäännöt ja varapallomenettelyt kunnolla.

    – hiekkaesteen voi haravoida joku muukin samassa ryhmässä pelaava kun se joka sieltä vaivoin pääsi pois…

    …näitähän riittää…kertokaa lisää…

    Opetellaan pois niistä ’sergio carcia’ -maneereista 😉

    Nimetön

    LYÖ ja KÄVELE,LYÖ JA KÄVELE JA SIT EHKÄ

    VOI JO PUTATA OUKEI ÄÄLIÖT .

    Nyt tulee taas sen tasoista viestiä, että IP-banaanin jakaminen kohtapuoleen ei olisi kovin huono ratkaisu…

    Ja yksi tietysti, että kun ollaan lyöty 160m avaus driverilla niin ei tarvitse odottaa että 240m päässä kaverit poistuu greeniltä.

    Heheh, ’Räätälintyötä’ ei varmaan päässyt häpeerajan yli , kun pitää kiukkuaan purkaa kaikille :o).

    Taitaa olla liian kuuma ja kostea päivä suomalaisille tai sitten joku avohoitopotilas on eksynyt tälle palstalle?

    Hyvin paljon mahdollista!=) Tai sitten tämä on se sama skitsofreenikko joka muutamalla muullakin nimimerkillä välillä jotain huutelee.=)

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Eteneminen väylillä

Etusivu Foorumit Yleistä Eteneminen väylillä