5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

’Etäjäsenyys’

Etusivu Foorumit Yleistä ’Etäjäsenyys’

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Onko jollakulla kokemuksia etäjäsenyyden toimivuudesta Etelä-Suomen kentillä, sujuuko kaikki moitteettomasti esim. ruotsalaisen seuran jäsenkortilla ja pelilipulla? Onko suositusta etäjäsenyyttä tarjoavasta seurasta?

  Ei kaksikymmentätuhatta golffaria voi olla väärässä.

  Homma toimii ja etäjäsenen euro on kentällä samanarvoinen kuin osakkaan tai pelioikeuden haltijan.

  Ei mihenkä ruottiin. Gambiaan suoraan. Siellä saa händärinki laskettua suoraan 24ään.

  Gambiassa händärin pudottaminen on just noin helppoa. Fore caddie käy etsimässä pusikkoon lyömäsi pallon ja tiputtaa sen väylälle ennenkun ehdit paikalle. Caddie sitten ’tupsuttaa’ pallon matolle ja löyntipaikka on aina täydellinen.

  Lyötyäsi pallon mustalle greenille, fore caddie käy lanaamassa oil soilin tasaiseksi ja puhdistaa pallon. Caddie antaa vielä hyviä vinkkejä breikkien suhteen.

  Eiköhän tuolla tavalla painu händäri nopeasti alle 24.

  Nimetön

  Kyllä se joillakin kentillä sujuu pelaaminen tällä ruotsalaisellakin jäsenkortilla esim. Paloheinässä.

  Jotkut kentät saattavat alkaa vierastamaan tätä touhua,jos pelaat kovin pitkään vierasmaisella jäsenkortilla,etkä pysty toteennäyttämään,että asut ulkomailla.

  Etäjäsenyydellä suomalaisessa seurassa se kyllä onnistuu,vaatii vain pikkasen härskiä luonnetta ja siipimiehen vikaa.

  Juupa juu, svedu hakee taas selvästi provoa. Kun etäpelaaja ostaa green feen ja maksaa sen, hän ostaa ihan samat oikeudet kierrokselle kuin svedu, joka tahkoaa sitä samaa kenttää koko kesän. Svedu osaa muuten taatusti neuvoa oikean taktiikan ja tuntee oman kentän kiemurat.

  Itsellä onkin mukavimmat kierrokset joidenkin kenttienn vakipelaajien kanssa, jotka ovat kertoneet kentän kiemurat.

  Jos svedu on asiasta eri mieltä, oletpa huonosti osakkaiden etua valvovalla kentällä.

  Tietysti on suurempi todennäköisyys törmätä öykkäriosakkaaseen kuin tietämättömään Kauko Heinäpaloon.

  Noin viidensadan kierroksen perusteella törmääminen kumpaakaan vaatii satumaisen huonoa tuuria.

  Golffarit ovat hienoa porukkaa, taustasta riippumatta. Se on oma kokemus.

  Mitä jos…

  – olen eläkeläinen ja vietän pitkät suomalaiset talvet Kalifornian auringossa amerikkalaisen vaimoni kanssa golfia pelaillen ja elämästä nauttien; täällä minulla on USGA Handicap Index eli kansainvälisen tavan mukaan minulla on tasoitus, jolla voin pelailla tasavertaisesti erilaisilla kentillä eritasoisten pelureiden kanssa

  – kun Suomessa kevät ja kesä koittaa laitamme kamat kassiin, bagit olalle ja tulemme rakkaan vaimoni kanssa Helsingin seudulle kolmeksi kuukaudeksi asustamaan ja golfia pelaamaan – minullahan ei osaketta täällä ole mutta haluan käydä pelaamassa golfia Suomen suvessa

  – maksaessani green feetä caddiemaster kyselee oikeutetusti tasoituskorttia jolloin kaivan esiin sekä Malibu Country Clubin jäsenkortin ja American Expressin jolla green feeni aina maksan ja kerron että tasoitukseni on 10.2

  – noin 110 prosentissa tapauksista caddiemaster ei tämän jälkeen pyydä suomalaista tasoituskorttia eikä penää asunko ulkomailla vai Kirkkonummella vaan toivottaa kohteliaasti hyvää peliä ja hymyilee

  Svedängen, tähän ei tarvita suomalaista peliseuraa eikä härskiä luonnetta eikä yhtään siipimiehen vikaa – olen pelaamassa golffia suomalaisella kentällä hyvillä mielin eikä ole yhtään paha olla; omatuntoni on puhdas kuin pulmunen – olen oikea etäjäsen!

  Pelaan mielelläni myös sinun kanssasi kierroksen jos satutaan samaan aikaan teeboxille!

  No jo nyt on aikoja eletty ja kaukojäsenten lokkeilu saavuttanut uuden korkeuden. Sen lisäksi että ollaan siis jo mainittuja kaukoja ja sellaisenaan golfmaailman pohjamutaa aiheutetaan vielä tämän lisäksi ylimääräistä taloudellista hallaa klubille ja sitä kautta osakkeen omistajille…

  Mitä nyt te kysytte. Ja minäpä kerron: se on AMERICAN EXPRESS suuri saat_ana (ettei kone sensuroi). Sillä maksettaessa joutuu klubi saamistaan (varmasti liian pienistä) green fee tuloista maksamaan julkean provision tuolle ameriikan ihmemaan riistoyritykselle.

  Eli siis jos olet kauko niin ole mies (tai nainen) ja maksa edes käteisellä (ja jätä ne vaihtorahat vastaanottamatta), ettei meidän omistajien tarvitse ihan kaikkea maksaa teidän vierailunne takia.

  Ja kaikille herneostoksille lähteneille ei kannata 🙂 vaan katsotaan kaikki ulos ikkunasta ja ihmetellään miksi me näpytellään konetta eikä olla pelaamassa.

  Käteisellä? se taas tulee meikäkäiselle niin kalliiksi kun pitää nuo halvat dollarit vaihtaa kalliiseen euroon ja maksaa vielä pankille väliä siitä riemusta… 😉

  Kun taas tulet meille Malibuun niin maksa Visalla tai American Expressillä ihan rauhassa – käteisellä maksaminen ei ole oikein in 🙂

  Mutta jos ostaisin sitten ne kahvit kierroksen jälkeen kalliilla käteisellä, helpottaisko yhtään?

  On tää golfin peluu vaikeaa! 🙂

  Gambiassa ei tunneta tasoituksia yli 24n =D

  Ja palatakseni taasen alkuperäiseen kysymykseen, niin…

  Kaukojäsen seuroista voin omakohtaisesti suositella Nakkila Golf ry:tä. Yksikään kenttä ei kolmena kesänä kieltäytynyt ottamasta minua mailleen kuokkimaan ko. klubin korttia vilautettuani.

  Nyt kun sitten jäin tämän pelin koukkuun, olen siirtynyt vuokralaisten kastiin. Ehkä kenties muutaman vuoden päästä… no ties mihin.

  Peliliput on kelpasivat hyvin, vaikka kenttäyhtiö jäikin nuolemaan näppejään. Muutama kaveri on käyttänyt TeeOffia ja Supergolfia, eivätkä tunnusta joutuneensa kenenkään hyljeksimäksi. Joten ei muuta kuin rohkeasti kentälle ja pidä lippukorkealla, vaikka olisi sinikeltainen =)

  Poodri Hoo lausahti:

  ’Yksikään kenttä ei kolmena kesänä kieltäytynyt ottamasta minua mailleen kuokkimaan ..’

  Juuri tama ajatusmaailma, edes hypoteettisesti, on ainakin minulle hyvin hyvin kaukainen. Jopa utopistinen.

  ’ettei meidän omistajien tarvitse ihan kaikkea maksaa teidän vierailunne takia.’

  Olisin kiinnostunut millä tavoin osallistut minun kierrokseni sponsorointiin? Vastaan puolestasi, et sentilläkään. Jos omistajat täyttäisivät kaikki lähtöajat, ei sinne kentälle kaukoja mahtuisi.

  Mitään lisäkuluja kaukot eivät kentälle aiheuta, lisätuloja toki fiksusti hoidetuille yhtiöille ja kentille.

  Käväisin tuossa mennä viikolla Gumbölessä, joka on todella räväkästi nostanut gf-maksuja vieraspelaajille. Kovin oli hiljaisen näköistä viime kesään nähden. Hinta/laatusuhde on aivan pielessä. 44 euroa (18 R) 9-reikäseltä.

  vasuri hieman alempana:

  ’Sen lisäksi että ollaan siis jo mainittuja kaukoja ja sellaisenaan golfmaailman pohjamutaa aiheutetaan vielä tämän lisäksi ylimääräistä taloudellista hallaa klubille ja sitä kautta osakkeen omistajille…’

  …noh, menin ihan sanattomaksi tassa nyt kylla…

  Pffffuih…. 🙁

  … mitä jos Vasuri ei ollutkaan ihan tosissaan vastauksessaan (jo otsikon hymiöstä voisin niin päätellä)… 🙂

  Toivottavasti olet oikeassa, mutta turhan moni tuntuu olevan asian suhteen vakavissaan 😉 ja jopa uskovan juttuihinsa.

  Vaatii selvästi jo hieman varttuneemman pelaajan (klm) että ymmärtää tuota mun juttua. Olisi myös auttanut jos olisitte lukeneet jutun loppuun asti.

  Rautalankaa jos voisin vielä teidänkin koneiden ruudulle vääntää niin se näyttäisi tältä mutta isommalta 😛

  Kuka teistä oikeasti kuvittelee, että mun mielestä maksettuaan greenfeensä käteisellä, pitäisi vielä jättää mahdolliset vaihtorahat vastaan ottamatta.

  Ihan oikeesti lukekaa noita juttuja loppuun asti niin ei tarvi vetää niitä kilon herneitä nenään. Onneksi sentään kirjoitukseni ’kohde’ klm ymmärsi kesäisen yskäni ja jopa läpsi takaisin samalla huumorilla.

  Katellaan taas tonne pihalle ja lasketaan tunteja/minuutteja/sekunteja seuraavaan tiiaikaan. Tapahtukoon se sitten omalla tai jonkun muun kentällä.

  Nimetön

  Kyllä etä jäsenyyskin on sallittava osittain. Koska ei etelä suomen kaikki pelaajat mahdu eteläsuomen kentille. Säätelyä on jouduttu tekemään liittymismaksua nostaen.

  Omalla kentälläni juuri Greenfee pelaajat maksaa paljon enemmän kierroksistaan. Jopa 4:n kertaisen hinnan osakkaaseen verraten…

  Nimetön

  Jos et vielä huomannut niin et ole etäjäsen. Etäjäsenethän eivät pelaa seuran kentällä!

  Kyllä mä olen etäjäsen – omalle seuralleni on Suomessa pelatessani monta tuhatta kilometriä matkaa! Se jos joku on etäpelaamista! 😉

  En ymmärtänyt tuota ’ Kyllä etä jäsenyyskin on sallittava osittain. Koska ei etelä suomen kaikki pelaajat mahdu eteläsuomen kentille. Säätelyä on jouduttu tekemään liittymismaksua nostaen. ’ – eikö ongelma olekaan se että etelä-Suomen kenttien osakkeiden hinnat ovat nousseet niin korkeiksi että on pitänyt luovasti löytää virallinen keino pelata golfia noilla etelä-Suomen kentillä; tätä virallista keinoa kutsutaan nykyään myös etäjäsenyydeksi. Etäjäsenethän pelaavat golfia enimmäkseen näillä etelä-Suomen kentillä ja hyvin tuntuvat ainakin fyysisesti mahtuvan mukaan. Tunnen myös muutamia etäpelaajia jotka ovat käyneet kotikentällään pelaamassa – ymmäränkö oikein että nämä eivät enää ole ns. etäjäseniä vaan jotain muuta – mitä?

  En muuten myöskään tiennyt että osa kentistä on määrännyt osakkailleenkin green fee maksut, onneksi ovat itse sentään tajunneet hinnoitella ne edullisiksi, etteivät joudu maksamaan tuota etäjäsenen 4x maksua…

  Summa Summarum: tunnen itseni edelleen täysin oikeutetuksi pelaamaan Suomen kentillä ulkomaalaisella statuksella (vaikka kannan Suomen passia) ja maksamaan ostokseni American Expressillä niin halutessani (paitsi sen kalliin kahvin maksan kalliilla eurolla ;-)) – myös etäjäsenen status sopii minulle päivä päivältä paremmin, kiitos siitä kuuluu JMäen kaltaisille suomalaisille osakasgolfareille! 🙂

  Nimetön

  Kyllä etäjäsen on seuran jäsen joka ei pelaa oman seuransa kentällä. Sorry vaan! Eli et ole etäjäsen! Vrt Botnia ja Eerikkala golfin 5-6 tuhannesta jäsenestä ehkä vain 10% on edes pelannut kotikentällään. Tarkoin myös että kierrosmaksut GF-pelaamisessa on 2-5 kertaiset joka tapauksessa. Riippuen siitä paljonko pelaa.

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
Vastaa aiheeseen: ’Etäjäsenyys’

Etusivu Foorumit Yleistä ’Etäjäsenyys’