28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

E=m(cc) mutta…

Etusivu Foorumit Yleistä E=m(cc) mutta…

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nimetön

  pystyykö joku kertomaan matemaattisen kaavan,jolla laskea mailan massan kertautuminen palloa lyötäessä?esim. jos draiverin lepomassa on n.200g + varsi ja grippi niin paljonko se on jos mailanpään nopeus on kiihtynyt esim.100mph nopeuteen palloon osuttaessa?

  En jaksanut itse alkaa lukemaan mutta olisko linkin takana asiasta asiaa.

  Lue lisää: clubmaker-online

  Eikös tuohon voi soveltaa liikemäärää 1/2mv^2 mailalle ja sitten osuman jälkeen täytyisi saada sama määrä pallolle ja hidastuneelle mailanpäälle? Jos minun fysiikan muistot pitävät paikkansa. Tuo Jamasan linkki taisi olla samaa asiaa valmiiksi pureskeltuna tähän tarkoitukseen. En nyt alkanut purkamaan linkin kaavaa, mutta näytti siltä että jenkkilän pojat ovat keksineet kertoimen mailanpään palloon siirtämälle energialle.

  mailan massa on sama riippumatta siitä, mikä mailanpään nopeus on.

  Tietysti on lohdullista ajatella niin, että jos lenkillä alkaa väsyä, syy ei ole huono kunto vaan juoksijan massan lisääntyminen/ kertaantuminen juoksun aikana.

  Linkin takaa löytyi oikea kaava. Mystinen kerroin, jota arvuuteltiin on tietysti maksimissaan 0.83 (Huom. = max COR). Eli mailanpäästä välittyy palloon maksimissaan 83% energiasta. Toki energiaa häviää törmäyksessä hieman myös lämpönä ilmaan.

  Yleisesti puhutaan systeemin liikemäärästä, joka on massa * nopeus. Mailan massa ei kasva ennenkuin aletaan lähestyä nopeuksia suurempia kuin 0.1 * valonnopeus. (Einsteinin suhteellisuusteorian mukaan). Tuskin golfareilla… Eli mailan massa ei muutu, vastaus kysymykseen, mailan massa on edelleen sama n. 200g + varsi ja grippi.

  Nimetön

  Kiitos paljon,oli asiallinen vastaus.Meni tosiaan massat ja newtonit sekaisin tuossa kysymyksessäni,mutta ilm.ymmärsit mitä ajoin takaa.Hyviä pelejä jne…

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: E=m(cc) mutta…

Etusivu Foorumit Yleistä E=m(cc) mutta…