16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

Driverilla (suoraan) lyöminen?

Etusivu Foorumit Yleistä Driverilla (suoraan) lyöminen?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 35)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nythän alkaa taasen sisäharjoittelukausi lähestymään ja mieleeni on tullut muutamia asioita. Tulipa tuossa taas hankittua raiveri ja tulipa taas mieleeni miksi myin vanhan pois. Palloja kuluu niin maan perusteellisen paljon. Pari perusteellista vikaa löytyy lyönnistäni: 1. Pallo lähtee n. 20 astetta lyöntilavan suunnassa vasemmalle, ihan sama mihin stanssaan lavalla. 2. Lyöntiin tulee slaissi häntänä, eli kierre näkyy vasta lyönnin loppuneljänneksellä. 3. Mailan pohjasta näkee, että lyönti tulee ulkoa sisään osuessaan mattoon. Prolle en ole joutanut, mutta tämänkin vaihtoehdon käytän talvella. Mutta olisiko tähän väliin golfpisteen laajalla tietopohjalla vinkkejä / harjoitteita näiden em. vikojen poistamiseen?

    Ilman tarkempia detaljeja, yksi hyvä vinkki. Lyö harjoitussvingejä ilman palloa niin, että maahan tai alustaan jää lyöntijälki. Katso mihin lyöntijälki osoittaa. Jos se osoittaa vasemmalle eli ulkoa sisään; yritä kääntää jälki sisältä ulos, aluksi vaikka liioitellusti. Huomaat pian itse mitä svingissä pitää tehdä erilailla, että jäljen suunta muuttuu.

    Lisäys äskeiseen vinkkiin. Valitse aina kohde harjoitussvingeissäkin ja katso (itse tai kaveri)stanssi ja lyöntijälki kohdetta vasten.

    Häh? Tarkoituksella pitäis Mailan pohjaa teloo maihin? Ja tätä kun sitten yrittää rundilla kaikin voimin vastustaa. Eikös tähän oo parempaa konstia?

    Rautamailalla, Antti, rautamailalla 😉

    TA:n vihje on IHan hyvä. Ulkona tämä onnistuu hyvin pitkähkössä raffissa, niin ei tartte hangata raivorin pohjan maaleja poies.

    Nyrkkisääntönä voidaan todeta…

    Pallo lähtee ensin siihen suuntaan mihin maila on menossa. Suunta vastaa aika tarkasti hartioiden suuntaa osumahetkellä.

    Pallo päätyy suunnilleen sinne mihin lapa osoittaa osumahetkellä. Esim jos driverin lapa on auki niin pallo menee suunnilleen sinne mihin lapa osoittaa osumahetkellä.

    Tuuli, pallon pehmeys,…, vaikuttavat siihen miten paljon pallo jää/menee yli tästä lavan suunnasta.

    Helppo tapa kokeilla tätä on ottaa rauta-7 käteen rangella. Laita maila suuntausavuksi maahan lyöntipaikalle ja suuntaa se kohteeseen A. Stanssi A:lle. Sulje tai avaa lapa niin, että se osoittaa kohteeseen B. Lyö ja pallo lähtee kohdetta A kohti ja päätyy kohteeseen B.

    Voihan se näinkin olla, mä kylläkin näjen lopputuloksesta – meni se sitten oikialle tahi vasemmalle – jotta nyt Maila tulloo ulkoota. Iliman sen kummempia lyöntijälkidiagnooseja nimittäin.

    Tosin tuo lyöntijälki on kyllä IHan hyvä todiste siitä että lapa taivaltaa vääriä polkuja; kaverini harhaluulo aukinaisesta lavasta päättyi siihen kun rundilla pyysin tätä katsomaan lyönnin jälkeen. Muuten ei uskonu. Eikä oikein sittenkään =D

    Nimetön

    Luepa http://www.golfdigest.com etusivun alareunasta artikkeli ’lose your slice’. Siitä voi löytää jotain vinkkiä.

    yksi ongelma on se, että kun aluksi todetaan, että otetaan tähtäyslinjat oikein stanssissa, luulee, että ne ovat kunnossa, vaikka olisivat varsin viturallaan.

    Sen jälkeen tulevat kaikki eksoottiset vinkurat taakseviennissä. Näillä sinänsä ei ole muuta kuin kosmeettista merkitystä, jos toistetusti pystyisi tulemaan pallolle loplta oikeasta suunnasta mailanpäähän riittävän nopeuden kehittäen. Jotta se paremmin onnistuisi, pro pyrkii mielellään karsimaan kaiken mahdollisesti tuota suoritusta vaikeuttavan kuvioinnin pois.

    Itsellä oli saman tyylistä ongelmaa todella kauan, häntii slaissiksi todella paljon. Tuli kokeiltua kaikenlaista kunnes tajusin löysätä grippiä. Nyt pallon suunta on kääntynyt slaissista suoraksi. Ja jos liikaa yrittää niin menee hukin puolelle.
    Itse huomasin että kun grippiä tuli löysätty niin backswingiä ei saa (ei taivu) vedettyä niin taakse ja lyönti pysyy paremmin hanskassa (ei tule ulkoa sisään). Voimassa ja mitassa on tultu vähän takapakkia mut ei haittaa kun pallot on väylällä!! (Ainaskin melkein aina)
    Tuota kannattaa ainakin kokeilla, itsellä auttoi! Omat seuraavat vaiheet on saada vanha kunnon raakavoima tuohon mukaan niin sit rupee tyydyttämään… 😀

    No mutta, tuo kainalofade on varsin käyttökelpoinen lyöti, sillä se löytyy yleensä keskeltä väylää.

    Vinkkinä voisi sanoa, että pallo lähtee yleensä siihen suuntaan mihin lapa osoittaa osumahekellä ja päähän mahdollisesti tuleva jenga taaseen määräytyy sen mukaan mistä lapa on tulossa ja minne se on menossa. Eli jos pyritään tähän kaikkien niin kovasti kaipaaman hieman kohteesta oikealle lähtevän palloon, joka pienellä drawlla palaa linjaansa, täytyy mailan lavan olla osumahetkellä hiukkasen auki ja matkalla ’selän takaa kohdelinjasta ulos’.

    Itse toteutushan on varsin yksinkertainen, kunhan tietää teorian=)

    kirjoitit

    ’Vinkkinä voisi sanoa, että pallo lähtee yleensä siihen suuntaan mihin lapa osoittaa osumahekellä ja päähän mahdollisesti tuleva jenga taaseen määräytyy sen mukaan mistä lapa on tulossa ja minne se on menossa.’

    Väärin – niin väärin!

    Kyllä pallo lähtee, niin kuin joku aikaisemminkin totesi, sinne mihin svingin kulkee ja kierre syntyy lavan asennosta.

    Mielenkiinnolla jään seuraamaan tätä juupas eipäs keskustelua mihin suuntaan pallo lähtee, lavan vai swingin suuntaan.

    Itse olen kallistunut viimekertaisesta väittelystä ’viisastuneena’, että pallon lähtösuuntaan vaikuttaa enemmän lavan suunta kuin swingin suunta. Muutenkin isoG:n kuvaus draw lyönistä on hyvä. Ehkä tarkennuksena voisi sanoa, että lapa on auki kohdelinjaansa nähden, mutta swingiin nähden suljettu = maila kulkee sisältä ulos enemmän kuin lapa on avattu.

    Duffi kirjoitti:Pallo lähtee ensin siihen suuntaan mihin maila on menossa. Suunta vastaa aika tarkasti hartioiden suuntaa osumahetkellä.

    Eli mailani tulee ulkoa sisään ja pallo lähtee tämän vuoksi hieman ’lyöntilavasta vasemmalle’. Koitan korjata siten, että tuon kädet lähempää kroppaa jotta lyöntilinja olisi pikemminkin ’sisältä ulos’ liioitellusti (TA:n ohjeen mukaan) –> kuulostaa hyvältä harjoitteelta, koitetaan. Missäs niitä sopivia raffiharjoituspaikkoja löytyy pääkaupunkiseudulta?

    Duffi kirjoitti edelleen:Pallo päätyy suunnilleen sinne mihin lapa osoittaa osumahetkellä. Esim jos driverin lapa on auki niin pallo menee suunnilleen sinne mihin lapa osoittaa osumahetkellä.

    Siis lopussa oleva kierre johtuisi siitä, että lapa on auki osumahetkellä. Grippiin en suostu koskemaan, koska toimii hiton hyvin pitkillä raudoilla lyötäessä. (Käytättekö muuten eri grippiä driverilla kuin pitkillä raudoilla?)–> koitan hakea pallon paikkaa hieman edempää stanssissa, jolloin maila ehtii sulkeutua…

    Gripin höllääminen jonkun muun vinkissä. Hyvä idea sekin. Raaka voima poistuu lyönnistä ja lyönti ’puhdistuu’.

    Koitanpa näin seuraavassa harjoituksessa ja katsotaan mitä tuleman pitää.

    Lapasi on auki lyöntisuuntaan nähden. Miks? Se on jo kokonaan eri asia. Esim. kädet voivat olla reilusti mailanpäätä edellä kun osut palloon ?? Joka taas voi johtua esim lantion karkaamisesta liiaksi eteen. Tai …. Syitä voi olla monia ja golftohtorilla käynti on varmaan ainoa oikea ratkaisu.

    Sivukierre johtuu, joka tapauksessa siitä, että lapasi on auki lyöntisuuntaan nähden (joka ilmeisesti on ulkoa sisään, jos kerran lyöt oikealta ja pallosi lähtee vasemmalle). Täällä tuskin kukaan pystyy varmasti sanomaan missä vika on, koska emme ole nähneet lyöntiäsi.

    Isolle G:lle:

    Jos maila tulee sisältä ulos ja mailanlapa on hieman auki (eli samassa svingin suuntaan) mitää sivukierrettä ei tule. Sivukierre syntyy pyötätenniksesskin siitä, kun mailaa käännetään lyöntisuuntaan nähden. Pallo lähtee ensin sinne, mihin sitä lyödään.

    Yksi mitä voit kokeilla on oikein kunnolla suljetusta stanssista lyöminen, eli jalkojen linja oikein kunnolla sanotaan vaikka että 30-40 astetta kohteesta oikealle. Harjoitus auttaa tai pakottaa sulkemaan lavan, käyttämään ranteita ja ohjaa myös svingiä sisään. Tällä oikein kunnon slaissaritkin rupeaa lyömään droota.

    Toinen joka on minun avauslyöntejää huomattavasti parantanut on alavartalon stabilointi. Eli lantio ei paljoa käänny, tästä tulee se ammattilaisten helpon ja yksinkertaisen näköinen svingi. Helpommin tietenkin sanottu kuin tehty, minulla auttoi kun yritän pitää vasemman polven hieman ulospäin tai oikeastaan molemmat polvet. Jalat eivät silloin pääse luhistumaan eikä lantio kääntymään liikaa. Mielikuvanan vaikka se kuntopallon pitäminen jalkojen välissä.

    btw. itsellä oli hyvin tiedossa tuo ulkoa-sisään suuntautuva svingi-ongelma, mutta ohje ’yritä lyödä sisältä ulos’ ei ole kovin hyödyllinen jos ei tiedä mistä se alunperin johtuu…

    Golfsvingissä mielikuva omasta lyönnistä ja todellisuus eivät aina kohtaa. Tämän huomaan usein itsekin omasta stanssista. Luulen stanssaavani sinne minne haluan, mutta todellisuudessa olenkin stanssannut aivan eri suuntaan. Samoin on mailan lyöntiradan suhteen. Jos lyöntirata on ulkoa sisään sen korjaaminen on usein hidasta, koska luulee tekevänsä liikeradan korjauksen, mutta todellisuudessa korjausta ei ole tapahtunut kuin päässä. Siksi harjoittelussa kannattaa hakea korjausta törkeällä liioittelulla, hienosäädöllä ei tule mitään. Mailanlavan asennon säätäminen on paljon helpompi ongelma kuin liikeradan korjaus.

    No niin, nyt homma alkaa olla siinä kunnossa, että ihan tekisi mieli päästä katsomaan kun Kaide hajoittaa swinginsä lopullisesti 😉

    Tässäkin ketjussa on kyllä paljon oikeatakin asiaa, mutta yksin niiden soveltaminen omaan swingiin johtaa helposti kaaokseen. Virheiden korjaaminen toisilla virheillä kun ei aina johda toivottuun lopputulokseen. Selvitä itsellesi minkälainen on oikea stanssi ja grippi, kaikessa rakentamisessa pohjien pitää olla kunnossa. Ja vaikka grippisi tuntuu hyvältä se voi aiheuttaa isoja ongelmia, koska ranteiden taipuminen on osittain gripistä kiinni. Joten varmista kuitenkin että oma grippisi on oikeanlainen. Niin ja sen ei kuulu tuntua hyvältä ;-).

    PS. Kukas se muuten sanoikaan, että suora lyönti on epäonnistunut lyönti? Eli älä ainakaan yritä lyödä suoria lyöntejä!

    PS2. Suljettu stanssi ei suinkaan tarkoita sitä, että stanssissa jalat linjataan kohteesta oikealle ja lyödään selän taakse. Suljetussa stanssissa vasen jalka (oikealta lyövällä) on ’edempänä’ kuin oikea jalka, joka muuten on syytä linjata 90 asteen kulmaan lyöntisuuntaan nähden, eikä sillai kuin Charlie Chaplin tekee. Se samalla estää oikean jalan polven ’pettämistä’ backswingin aikana.

    Ai niin, kuten itse totesitkin, tunti pari osaavalta proolta saattaisi nopeuttaa tätä oppimisen prosessia.

    Ai, ai, ai. Suljetussa stanssissa oikea jalka on taaempana. Ben Hogan ja muutkin sen aikaiset sankarit stanssasivat niin, että he ottivat ensin suoran stanssin ja vetivät sitten vain oikean jalan taaksepäin. Saivarteluako, höpsis !

    Varoitus! Sisältää oman mielipiteen:

    Itsellä oli aika raivo swingi draiverilla niin kuin raudoillakin. Pallo lähti kiukulla mutta enimmäkseen järkyttävällä slaissilla. Tilanne parantui kun tein kaksi asiaa; 1. otettuani itselleni normaalin stanssin siirsin hiukan oikeaa (taaempaa) jalkaa taaksepäin silleen poispäin pallosta, 2. muutin backswingin huomattavasti matalammaksi entisestä.

    Suurin vaikutus parempaan itselläni oli juuri tuo liian pitkän ja pystyn backswingin korjaamisessa.

    Olet oikeassa, muotoilin itseni (?) hieman huonosti. Pallon asemaan/lyöntilinjaan nähden oikea jalka on taaempana.

    Itse sopersin tuon siis vain vasemman jalan suhteena oikeaan jalkaan. Antamaani ohjetta noudattaen tullaan siis tilanteeseen, missä tulee lyötyä omaan vasemman jalan nilkkaan…auts

    miten oikean jalan voi asettaa ’taaemmaksi’ kuin vasemman ilman, että jalat osoittavat kohteesta oikealle, jos suljettu stanssi ei kerran sitä tarkoita?

    ’Lapasi on auki lyöntisuuntaan nähden. Miks? Se on jo kokonaan eri asia. Esim. kädet voivat olla reilusti mailanpäätä edellä kun osut palloon ?? Joka taas voi johtua esim lantion karkaamisesta liiaksi eteen.’

    Itselleni tuo slicen syyksi olen hahmoittanut(voi olla, että väärin hahmotettu…) juuri tuon LANTION LIIALLISEN KARKAAMISEN ETEEN!!

    Löytyisikö jollakin hyviä drillejä tuohon vikaan. Nimenomaan drillejä, eikä neuvoja että ’älä anna sen lantion karata’.

    Mun ei varmaan pitäisi kirjoittaa ollenkaan, kun en tekstiviestin mittaan saa sullottua sitä tuhannen sanan kuvaa, enkä edes oikeasti osaa pelata tätä peliä kunnolla…

    Tuossa ensimmäisessä viestissä mainitsen tuon oikean jalan asennon, eli jalkaterä muodostaa 90 asteen kulman kohteeseen vievän linjan kanssa. Vasemman jalan jalkaterä taasen muodostaa ehkä vaan sellaisen ~60 asteen kulman, eli vasurin varpaat sojottaa vähän sinne kohteen suuntaan.

    Itse katson stanssin olevan suljettu jos vasen jalkani on enemmän tuon linjan etupuolella kuin oikea jalka ja avoin mikäli se on enemmän sen takapuolella. Toki jos joku haluaa ihmetellä molempien jalkojen varpaiden kärkien muodostamaa linjaa, niin osoittaahan se toki tässä tapauksessa kohteesta oikealle.

    Mutta kuten sanottu jo aikaisemmin, itse en tätä peliä osaa vieläkään pelata ja ohjeeni Kaidelle on, ettei yritä omaksua yksinään näitä täällä esitettyjä virh.. eiku vinkkejä, vaan hakeutuu ammattiauttajan pakeille. Niin minäkin tein ja olen Ilonen edelleen 😉

    Aijai..niin tuskallisen tuttu ongelma itsellekkin tuo Draiverin slaissi. Nyt viime aikoina tuntuu, et oon saanu jo vähän itseluottamusta tollekkin saralle.

    Joku viikko sitten lueskelin kaikenmaailman teorioita slaissin korjaamiseen duunissa. Ja sit duunin jälkeen kiekalle. Ekassa draivissa sitten pää oli täynnä kaikkia vinkkejä, ja sellanen oli tuloskin sitt. Aivan käsittämättömän huono swingi ilman mitään kontrollia.

    Kakkostiillä v’¤%’tti jo aika lailla. Päätin unohtaa kaikki ohjeet, ja menin pallolle kroppa ja kädet täysin rentoina…swingasin rennosti…..täydellinen osuma ja pallo oli pitkällä ja keskellä.

    Siit lähtien oon koittanu säilyttää ton melkeen täydellisen rentouden kropassa(myös gripissä), ja swingata ehkä hiukan hiljasemmalla ja rauhallisemmalla temmolla. Tulokset on ollu aika lupaavia.

    Uskonkin, et iso osa slaisseista johtuu vaan yksinkertasesti omaan taitotasoon nähden liian kovasta ja nopeesta lyönnistä….oma kroppa ja kädet ei oo synkrossa. Eiköhän sitä voimaa voi sitten ajan kuluessa lisäillä takas lyöntiin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 35)
Vastaa aiheeseen: Driverilla (suoraan) lyöminen?

Etusivu Foorumit Yleistä Driverilla (suoraan) lyöminen?