26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Dream 18 vs. Nightmare 18- väylät

Etusivu Foorumit Yleistä Dream 18 vs. Nightmare 18- väylät

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 91)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Mielipiteenne eli sinällään ’hömppä’- ketju ja avaus, mutta avaan kuitenkin eli huonoimmat väylät mielestäsi; missä ovatkaan. Hyvä pointti on, ettei itse tarvitse pelata NIGHTMARE- kenttää, vaan antaa spontaanisti kokemusten virrata mieleen ja väylien lay- out olisi se TOPIC! Avaan kokemuksella Ruukki Golf ja väylä 2. Mielestäni Suomen huonoin ’leiska’! Jos saisi laittaa hymiön, laittaisin….

    Emmie muista mitä niitä on, mutta noin yleensä ottaen kaikki sellaiset väylät, jotka täytyy avata pimeisiin paikkoihin on persiistä. Vielä kun kumpareen takana on sopivasti kalteva väylä, niin että pallo muuttaa passelisti suuntaa alastulonsa jälkeen, niin vot. Mutta jos nyt esimerkin vuoksi joku pitää mainita, niin muuten mukavan Muuramen väylä 5 on minusta huono ainaski tuupparille. Ylämäkeen pitäisi ampua ja saada kuula jäämään pallon muodot omaavalle griinille, jossa reikä on vielä usein sijoitettu paikkaan, missä soppa ei pysyisi lautaselle, jos lautasen maahan asettaisi.

    Muuramen väylä vitosesta ei tykkää:

    KL

    Yksi Suomen taatusti hölmöimpiä parvitosia on Lakiston kuutonen. Onneksi tulevan remontin myötä se häviää maailmankartalta. Siis oikeasti: millainen parvitonen on semmoinen, jossa avataan rautavitosella, jatketaan seiskalla/kasilla ja mennään griinille ysillä/pitchillä?? Vaihtoehtoja ei juuri ole, vain erittäin taitavat pelaajat voivat lyödä kakkoslyönnin suoraan griinille ja janosuotilat voivat oikaista metsän yli.

    Kaikesta huolimatta täytyy tämän kuun aikana vielä kerran käydä kokemassa tuo 😀

    KL

    Pannaan vielä jatkoksi se Lakiston ysikin, eli parfemma, joka avataan rautakutosella tai -seiskalla….

    Kävin ensimmäistä kertaa pelaamassa annnilan kentän mikkelissä, kentän ensimmäinen reikä on par5 jonka avauslyönti pitäisi lyödä sokkona ladon yli tai rauta 8? väylän näkyvälle osalle.

    Kentällä on huonoin layout missä olen ikänä pelannut, tarkoitan tällä vieraspelaajaa. vakkarilla on varmaan helppoa koska kentällä on paljon oikomispaikkoja ja jää pahimmat harardit koluamatta.

    Kyllä tällainen Nightmare 18 kenttäkisakin olisi hauska.

    Kaivelin muistisopukoitani ja tässä vähän listaa. Kaikki ei voi muistaa, joten avustusta voi antaa. Esmes kerigolfin peluusta sen verran aikaa jotten väyliä muista.

    Listaa
    Par 4
    Lakisto 12
    Ålands golfklubb slottsbanan 17
    Ruukkigolf 2
    Hirvihaara 14
    Auragolf 2
    Hirsala 11
    Järviseudun golf 18
    Master golf Forest 10
    Nordcenter Fream 4
    Vanha Peura 16
    Porkkala 14
    Sarfik NEW 8
    Sarfik new 4
    Vanha Tarina 13

    Par5

    Kullo 18
    Lakisto 6
    Kartanogolf 12
    Master golf master 8
    Talma Laakso 11

    par3
    Kotojärvi se ylämäkeen lyötävä (en muista mikä)
    Sarfik NEW 11

    KL

    Statisti kirjoitti: (1.7.2010 11:51:02)
    Par5

    Kullo 18

    Siis Kullo Golfin päätösreikähän on kerrassaan HIENO! Vaihtoehtoiset reitit ja upea näkymä tiiltä! Heikkoutena tietenkin jonkin asteinen sokkolähestyminen, mutta griinin kuitenkin näkee sieltä matkan varrelta kokonaan. Kullon kolmonen on selvästi heikompi esitys kuin 18.

    W-Golf Mäntsälä
    9-väylä. eka pakko veden ylitys 180m ja sit 100m oikealle. En ole pelannut, mutta ’kun mä menen Lahteen joudun Mäntsälään..’

    Kotojärvi
    Uudistuksen jälkeen Lassi Tilander on tehnyt väylästä 9 painajaisen. Jyrkkä dogleg oikealle. Ennen, safety avaus leveään kohtaan–> jäljellä 150-130m, riski avaus lyöntisuuntaan poikittain kääntyneelle väylän osalle –> jäljellä 110-90m. Uudistuksen jälkeen safety –> jälkjellä 200-180. Riski –> jäljellä 170-150. Merkille pantavaa on, että tätä riskiä ei kannata ikinä ottaa, koska pallo pitää pudottaa pituudessa noin 10 metrin alueelle ja saada tekemään kovalla väylällä mahdoton pysätyminen ennen vesiestettä. — Way to go LASSI!

    En ole ikinä nähnyt väylää uudistettavan niin huonoksi! =D

    Pikakelauksena tuli mieleen Talman Masterin 16. ja Hyvinkään 4. ja 14. sekä GPI:n kisakentän 15. väylät.

    Maallikkona mietin näitä väyliä tarpoessani, että notta mitähän suunnittelijan korvien välissä on liikkunut…toisaalta hyvin on kuitenkin hommansa hoitanut, kun se kuuluisa ’joku’ on planin vielä hyväksynytkin.

    Pelasin Peltola Golf kentän tässä muutama vuosi sitten. Koirakakkojen lisäksi minulle jäi
    mieleen väylä no. 4 (par 4). Avaus noin 100 m, jonka jälkeen jyrkäti vasemmalle jyrkkääkin jyrkempään ylämäkeen. Matkaa lipulle taas noin 100 m. Greenistä ei ollut mitään havantoa. Ei edes lippu ollut näkyvissä. Pumppu hakkas vähintään 150 kun mies ja kärry olivat ylhäällä. Molempien pallot löytyivät pienen etsinnän jälkeen.
    Muutenkin tuntui väkisin tehdyltä koko kenttä.

    KL kirjoitti: (1.7.2010 12:02:54)

    Statisti kirjoitti: (1.7.2010 11:51:02)
    Par5

    Kullo 18

    Siis Kullo Golfin päätösreikähän on kerrassaan HIENO! Vaihtoehtoiset reitit ja upea näkymä tiiltä! Heikkoutena tietenkin jonkin asteinen sokkolähestyminen, mutta griinin kuitenkin näkee sieltä matkan varrelta kokonaan. Kullon kolmonen on selvästi heikompi esitys kuin 18.

    Näin sen myös näkisin eli kun pelikaverit 12. avausta odottelevat siemaillen virvokkeitaan, niin bäkäreiltä ei tarvitse kauas köpötellä, nähdäkseen 18. lipunpaikan.
    Tätä KL ilmeisesti tarkoittikin ’matkan varrelta’.

    Lipulle kirjoitti: (1.7.2010 4:02:26)
    Mielipiteenne eli sinällään ’hömppä’- ketju ja avaus, mutta avaan kuitenkin eli huonoimmat väylät mielestäsi; missä ovatkaan.

    Tämähän on hyvä ketjuidea! Jos lipulle vielä ketjun aloittajana jaksat rääpiä näistä ehdotuksista kasaan ’Nightmare 18 – Suomen Huonoimmat Väylät’ virtuaalikentän, niin ehkäpä me saadaan joku graafikko laatimaan sellainen plakaati, jonka voi kyseisten väylien tiipaikalle viedä. 😉 Vähän niinku ton GD:n kampanjan malliin.

    Itseltä myös ääni sille Ruukin 2:lle. Suomen huonoin väylä, piste.

    Äänestän myös seuraavia kukkasia kyseiseen lenkkiin, tälleen nopeasti muistellen:
    * Lakisto 6 (par5), ei voi kuin ihmetellä että WTF se Ere oikein ajatteli?
    * Lakisto 9 (par5), typerä kikka-avaus ja hevosparat siellä haassa…
    * Ruukki 8 (par5). Jos leiskassa ole pituussuunnassa tilaa tehdä par5:sta ei sitä pidä yrittää tehdä kaventamalla parnelosesta mahdotonta, vaan tehdä reilusti vaan par4.
    * Muurame 14 (par4). Jos golfia olisi tarkoitus pelata vuoristoradalla, sen olisivat keksineet sveitsiläiset.
    * NGCC Fream 4 (par4). Sama peruste kuin yllä. Puuh.
    * NGCC Fream 6 (par4). ’Jee, onpa iso alamäki, tässä voi kokeille IIGELIÄ!’ Ja sit haetaan palloja kaukaa mehtästä.
    * Vierumäki Classic 9 (par5). Mikä ihmeen monttu siellä väylän oikeassa laidassa? Häh?
    * Vierumäki Classic 13 (par3). Olisi kiva tietää tämän par3:n GIR-prosentti, menee minusta jo v***uilun puolelle – lyöntisuuntaan kapea, kupera ja nostettu griini 170m tiistä.
    * Talma Master 16 (par4). Jälleen yksi typerä ylijyrkkä ylämäkireikä.
    * Talma Master 17 (par4). Räjäyttäkää nyt ne lohkareet siitä griinin edestä pois.
    * Nevas Kettu 3 (par4). Kaksi (semi)sokkolyöntiä per par4 on jo vähän liikaa, eikös?

    Ai heti tuli mieleen lisäys tuohon omaan listaan:
    * Wiurilan 18, par5. Onhan se ’kiva’ että on pinnanmuotoja, mutta…

    Antaisin tämän ’rääpimisen’ mielelläni jollekin taitavammalle, sillä listalla olevien kyseisten knttäyhtiöiden taholta ’sponssia’ / plakaattia lienee turha odottaa.

    Toki, jos muita halukkaita ei ilmaannu, niin 25.9 FT- karsintojen jälkeen voisin jonkinlaisen ’tukkimiehen’ kirjanpitoon perustuvan yhteenvedon tehdä tämän ketjun postausten perusteella.

    Minulla on lämpimät, jopa tulikuumat ja tulikivenkatkuiset välit sokkolyöntien kanssa.

    Siksipä omalla listallani ovat ainakin
    Ruka 1. ja
    Tawast 12.

    KL kirjoitti: (1.7.2010 10:54:24)
    Yksi Suomen taatusti hölmöimpiä parvitosia on Lakiston kuutonen. Onneksi tulevan remontin myötä se häviää maailmankartalta. Siis oikeasti: millainen parvitonen on semmoinen, jossa avataan rautavitosella, jatketaan seiskalla/kasilla ja mennään griinille ysillä/pitchillä?? Vaihtoehtoja ei juuri ole, vain erittäin taitavat pelaajat voivat lyödä kakkoslyönnin suoraan griinille ja janosuotilat voivat oikaista metsän yli.

    Kaikesta huolimatta täytyy tämän kuun aikana vielä kerran käydä kokemassa tuo 😀

    Kuulostaa ihan taktiikaltani Pyhiksen väylällä 17, joka silti on mielestäni yksi kentän mukavimpia ja kauneimpia väyliä 😉

    No ei ole vielä kukaan ottanut tänne sitä varsinaista helmeä eli Nurmijärven C:n ysi. Ihan järjetön par femma.

    KL on oikeassa. Miten tuo muisti tuolla lailla pätki. Kullon 3 on kyllä ansainnut paikkansa ennen kuin tuo Kullon 18. En kylä vieläkään Kullon 18 faniksi ryhdy. Ehdolla Nightmare 18 sarjassa vieläkin.

    Ja rinkun 15 on kyllä klassikko, ehdottomasti mukaan. Ja hitto se Classicin 9 on kyllä myös kannuksensa ansainnut.

    kr

    Tämä väylä on kyllä jo jo historiaa, mutta mainitsenpa sen väylänä, joka ihan ensimmäisenä tuli tässä yhteydessä mieleeni:

    Luukin ex-11 silloin par-4, jonka griini on nykyisen 2-väylän (par-3) griininä.

    Monsteriväylä, joka kiersi kallion. Ensin avaus olemattomaan räänniin ja sieltä wedgellä jatkolyönti (jos oli onnistunut saamaan pallon rännin pohjalle).

    Otin tämän väylän hyväksi esimerkiksi siitä, kun kenttää kehitetään ja todella huonot kohdat poistetaan! Hyvä SHG!

    Turha keksiä yksittäisiä väyliä. Minulla on ehdottaa suoraan koko kenttä.
    Pieksämäellä Anolan kenttä on ehdoton pohjanoteeraus. Avaus kumpareen yli alle aarin
    kokoiselle griinille, jota ympäröi tosi pitkä heinikko.
    Sen jälkeen väylät risteilevät tukkimännikössä ristiin rastiin ,niin ettei doglegien mutkia harvassa männiköissä tajua vielä toisellakaan kierroksella.
    Kaiken kruunaa kaksi viimeistä väylää. Kasi lyödään rangelle, josta yritetään löytää pallojen joukosta oma pelipallo. Viimeinen par5, käydään suolta lyömässä uudelleen samaiselle rangelle,josta toinenkin lyönti jää vielä rangepallojen joukkoon.
    Kentällä on kuitenkin mielenkiintoinen tarjous: Jos pelaat ensi yrityksellä tasoitukseesi, niin saat lahjaksi viinipullon.

    kr kirjoitti: (2.7.2010 10:53:17)
    Luukin ex-11 silloin par-4, jonka griini on nykyisen 2-väylän (par-3) griininä.

    Monsteriväylä, joka kiersi kallion. Ensin avaus olemattomaan räänniin ja sieltä wedgellä jatkolyönti (jos oli onnistunut saamaan pallon rännin pohjalle).

    Otin tämän väylän hyväksi esimerkiksi siitä, kun kenttää kehitetään ja todella huonot kohdat poistetaan! Hyvä SHG!

    Ai hemmetti, olinkin ehtinyt jo unohtaa tuon, siitä on varmaan 8 vuotta kun olen Luukissa käynyt viimeksi. Todellakin typerä väylä.

    Jos wanhoja ruvetaan muistelemaan, niin Nevas Golfin edesmennyt A4, joka onneksi on nykyään poistettu maailmankartalta kokonaan. Tämä oli se vasemmalle kallellaan oleva suora väylä, missä pallo aina oli siellä vasemmalla pohjalla jollet lyönyt sitä oikealle mäen päälle metsään.

    Vastaava aivopieru oli Nevaksen B-lenkin wanha 12, joka nykyään on näyttävä Par4 siitä mäen päältä. Ennen se oli totaalisokko par5 sen samaisen mäen yli. Uskon asia että se pallo löytyi.

    Nevakselle myös propsit siitä että nämä kukkaset korjattiin, A-lenkki linjattiin kokonaan uudestaan eri reittiä ja tuo par5 lyhennettiin erinomaiseksi par4:ksi.

    Mielenkiintoinen lista. Esimerkkeinä tuntuisi olevan ’leiska’hulluuksia sekä ylivaikeita. Omaa äänestystä:

    1. Hirvihaara 5 – ylivoimaisesti huonoin leiska. Dual-dogleg par-4, 357 m. Ykkönen lyötävä
    vasemmalle kaartavana päästäkseen lyömään oikealle kaartavana griinille.

    2. Lakisto 6 – esitelty jo aiemmin.

    3. Järviseudun golf 16 – tilanpuutteen taki paalutettu valkoisilla joka puolelta. Palvellut
    varmaan golfin aloitusta sinällään jännällä kentällä, mutta ko väylä on leiskavirhe.

    4. Järviseudun golf 18 – tilanpuutteen takia samanlainen, joskin pienempi ongelma kuin
    väylä 16. (Lossi on muuten jännä kokemus tällä kentällä, jonka pari väylää on leiska-
    kukkasia.)

    4. Ekenäs 13 – Suunnittelija lienee ajatellut Reeperbahnin turpeita tätä tehdessään.
    Keskipitkä par-4 ja keskellä väylää puita, jotka ympäröity tuuheilla, leveillä raffeilla.
    Kenttä pääsääntöisesti hienoilla alueilla, josta suunnittelija ei ole saanut
    ’luomua’ irti.

    5. Ruukki 2 – esitelty jo aiemmin. (Pistäisin myös 15 leiskakukkasten listalle kokonaisuutena
    varsin tasapainoiselle kentälle. On pitkää ja pätkää, leveää ja tiukkaa…).

    6. Aura 2 – sinällään mahtavat puut väylän keskellä eivät ole ’hyvän suunnittelun’
    taidonnäyte. Liekö silti ymmärrettävintä ettei juuri tätä väylää kunnosteta?

    7. Hirvihaara 3 – safety avautuu hartianlevyisellä väylällä 200+ metrin jälkeen.
    Positiivista on toki ettei tätä par-4:sta ole tehty dual-dog-leg väyläksi.

    8. Kankaisten golf 6 – Liikaa tavaraa samalle väylälle. Viisto vesieste koko väylän pituudella,
    out of bounds, väylä/griinibunkkerit… yksinkertaisesti ylivaikeaksi viritetty väylä. Ei
    safety ja tiikerilinjaa erotettuina.

    9. Hirsala 11 – Mutkainen kapea par-4 viritetty ylivaikeaksi. Parannee kentän kypsyessä
    vanhemmaksi.

    10. Master Golf, Master 8 – 400 metrinen par-5 täytyy yksinkertaisesti olla kikkaväylä.
    Niinkuin onkin. Eagle tuntuu tällä väylällä birdie plussalta, tulisi muokata par-4:ksi
    esim. griiniä lähemmäksi tuomalla. Master golf loistokunnossa!

    Puolustuspuheenvuoroa esittäisin aikaisemmin nimetyille väylille:

    a) Wiurila 18 – hyvä risk / reward väylä. Safety linja on tilava ja pelattava. Riskilinjan
    hyvä lyönti aukaisee eagle-mahdollisuuden. Hyvä.

    b) Vanha Peura 16 – sama perustelu kuin Wiurila 18. Griinillä tosin vähän lipun paikkoja.

    c) Vierumäki 13 – komea, vaikeaksi viritetty par-3, mutta ei vielä ylivaikea.

    d) Porkkala 14 (2010 versio, 2009 par-5 väylä käy tosin leiskakukkaset -listaan)

    e) Sarfvik New 4 – lievää sokkoa jatkolyönnille, muuten ok ja hauskakin tiputus.

    d) Sarfvik New 14 – hyvät näkymät tiiltä.

    f) Talma Laakso 11 – ei erikoinen, mutta en näe leiskakukkaakaan. Kahdella päälle vaan –
    tai sitten sijoittamalla birdie-etäisyydelle.

    g) Talma Master 16 – jyrkkä, mutta lyhyt. Ei hyvä, ei huono.

    Anola, Muurame, Ruka, Peltola ja muutama muu vielä testaamatta…

    Kankaisten 6. persoonallisuutta lisää griinin huono kondis (ainakin viikko sitten), jolloin griiniosuman jälkeen ei tietoa, mistä pallonsa löytää. Samaa mieltä Golf2000 kanssa, tiukka väylä kaiken kaikkiaan.

    NM-listaan:
    Archipelagia #17. 150 metristä ei hajuakaan, missä metsän keskellä kumpareella oleva postimerkki luuraa. (Pitää oikeesti olla paha, kun meikäkin muistaa numeron.)

    Aurinko Golf, etu-9 kokonaisuudessaan. Muistan yhden rehdin avauksen, muuten oli ihan kikkailua.

    Laukaa #5, tupla dog-leg, jossa poikkeuksellisen huonosti vastaanottava greeni korkeiden puiden takana ja välilyönnin päässä suppea kurkku, jossa käytännössä vain 15 metrin levyinen alue, josta greeni avautuu.

    Laukaa #14, hyvänkään avauksen jälkeen ei hoodeilta löydy tasaista kohtaa, 230-185 metrin tienoilta, josta kannattaisi yrittää kakkosta päälle.

    EGS viimeisimmän greeniremontin jälkeen… Uusi slouppaus kertoo omaa kieltään tästä onnistumisesta.

    Henkka kirjoitti: (1.7.2010 14:20:12)

    KL kirjoitti: (1.7.2010 10:54:24)
    Yksi Suomen taatusti hölmöimpiä parvitosia on Lakiston kuutonen. Onneksi tulevan remontin myötä se häviää maailmankartalta. Siis oikeasti: millainen parvitonen on semmoinen, jossa avataan rautavitosella, jatketaan seiskalla/kasilla ja mennään griinille ysillä/pitchillä?? Vaihtoehtoja ei juuri ole, vain erittäin taitavat pelaajat voivat lyödä kakkoslyönnin suoraan griinille ja janosuotilat voivat oikaista metsän yli.

    Kaikesta huolimatta täytyy tämän kuun aikana vielä kerran käydä kokemassa tuo 😀

    Kuulostaa ihan taktiikaltani Pyhiksen väylällä 17, joka silti on mielestäni yksi kentän mukavimpia ja kauneimpia väyliä 😉

    Kakkosta päälle!!!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 91)
Vastaa aiheeseen: Dream 18 vs. Nightmare 18- väylät

Etusivu Foorumit Yleistä Dream 18 vs. Nightmare 18- väylät