16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista

Clubien ilmapiiri

Etusivu Foorumit Yleistä Clubien ilmapiiri

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Avataan uusi ajankohtainen aihe ilmapiiristä clubeilla. Se on tärkein tekijä, joka parhaimmillaan positiivisena vetää magneetin tavoin vieraspelaajia ja laittaa omat jäsenet viihtymään. Negatiivinen ilmapiiri taasen karkoittaa sitoutuneet omistajat ja henkilökunnan sekä greenfee pelaajat.
  Säännöt ovat tällä palstalla simppelit: 1.) Sana on vapaa 2.) Henkilöitä ei nimitellä oikeilla nimillä 3.) Kokemuksia saa ja pitää esittää, toivottavasti Clubit niistä oppivat.

  Joo, kokemuksia on ulkomailta ja kotimaan clubeilta. Paras kokemani ulkomainen clubitouhu on Ruotsissa, Bro Hofista Barsebäckiin asti. Ilmapiiri on melko yleisesti Suomessa kenttien klubeilla nihkeää, Ruotsissa ovat ystävällisiä ja kokoontuvat iltaisin yleisesti golfclubeille viihtymään pitkien pöytien ääreen.

  Ilmapiiri on melko yleisesti Suomessa kenttien klubeilla nihkeää, Ruotsissa ovat ystävällisiä ja kokoontuvat iltaisin yleisesti golfclubeille viihtymään pitkien pöytien ääreen.

  … Ruotsissa on aina niin kivaa ja ihmiset hymyilevät

  yleinen haaste clubikulttuurille on se, että jäsenistö on melko erilaista. Keski-ikä monessa 80-luvulla perustetussa klubissa yli 60v ja lisäksi melko miesvaltaista. Joillakin klubeilla on myös aktiivinen naistoiminta, mutta yleisesti on haaste saada ilmapiiri, jossa viihtyvät yhdessä ”pitkien pöytien ääressä” niin 20v naiset tai nuoret sekä isossa määrin 65v miessennut. Lisäksi haasteena on se, että klubeille tullaan autolla, jolloin suuri osa porukasta on vesilinjalla.

  Mielenkiintoista miten Ruotsissa on tämä asia saatu toimimaan, vai onko näillä klubeilla jäsenistö niin samanlaista, että viihtyvät illasta toiseen ”pitkien pöytien ääressä”

  #1263688 Ilmoita asiaton viesti

  Kerros Bongaus esimerkkejä Suomen nihkeistä kentistä.
  Sehän on yleisesti tiedossa, että ruotsalaiset ovat tehneet hartiavoimin töitä saadakseen ilmapiiriä klubeilla nousemaan. Ovat sillä tavoin innostaneet teinejä sitoutumaan ja tulemaan klubielämään takaisin taukojenkin jälkeen.
  Länsinaapurissa on diskuteerauksen kulttuuri, jossa ratkotaan yhdessä kaikenikäisten ongelmat, oli se sitten esimerkiksi swingi tai perheongelma.
  Voisiko siitä meidän arvoisat klubilaiset oppia jotain?

  #1263711 Ilmoita asiaton viesti

  Länsinaapurissa on diskuteerauksen kulttuuri, jossa ratkotaan yhdessä kaikenikäisten ongelmat, oli se sitten esimerkiksi swingi tai perheongelma.

  Tuohan on aivan briljantti idea. Klubihenki varmuudella nousee ihan sfääreihin, kun Pertti ja Anneli tulevat yhdessä ratkomaan aviokriisiä, jossa Annelilla on suhde nuorempaan esimieheensä. Samalla voidaan korjata varhaisteini Viljamin syömishäiriöt ja matikantehtävät. Lopuksi vielä korjataan kaikkien swingit kohdilleen. Näistä klubi-illoista tulee varmuudessa ihan sukssee 😉

  #1263754 Ilmoita asiaton viesti

  Satakunta kierrosta kaudessa vie jo sen verran aikaa, että klubilla notkumiseen sitä ei kyllä millään riitä, oli pöydät pitkiä tai ei. Senpä vuoksi en terassiparlamenttien ilmapiiriä osaa juuri kommentoida. Kentällä kyllä on mukava tunnelma ja miellyttävää peliseuraa. Omistajan elkein esiintyviä golfareita ei juurikaan näe, johtuneeko sitten siitä, että tällä kentällä ei omistajia edes ole… Tänäänkin pääsin oikein leppoisasti edellä menevästä neljän ryhmästä ohi, tarjosivat tilaisuutta oikein kahdesti, ensimmäinen tilaisuus jäi väliin kun poikkesin sinne klubille hakemaan taukokahvin. Itse ohitus sujui myös perinteisin menoin, eli jo neljännellä lyönnillä sain sekoiltua itseni irti eturaffista ja sen verran väliä ryhmään, että saatoin todeta että kiitos ja anteeks. Huumori ei pettänyt kenelläkään (edes minulla), mutta onneksi porukassa ei kuitenkaan ollut svinginkorjausmiestä 😉

  #1263818 Ilmoita asiaton viesti

  Jos hakee iloista tunnelmaa niin älkää ainakaan Iittiin tulko. Voi olla että klubi on kiinni ja joudutte pelaamaan ilmaiseksi,(jaa niin kaikkihan on niin rehellisiä) jäsenet on vaihtamassa seuraa toimarin toiminnan takia. Esim, hinnoittelu on aika hurja, leivänsiivu vitosen, nollakaksvitonen olut 4.50 ja sitten vielä toimari on antanut ohjeet aukioloaikoihin. Eli jos ei ole varauksia niin klubi kiinni, tosin meillä kädärit on ennustajia koska tietävät klo 12.00 että ei ole varauksia niin klubi menee kiinni klo 17.00 mites muilla klubeilla onko teilläkin ennustajia vai aikakone. Kädärit palvelee hyvin jos klubi on auki. Kukapa ei hymyilisi kun rahaa lyödään kouraan.

  #1263830 Ilmoita asiaton viesti

  Oikein mukava tunnelma on ollut Tuusulassa. Pari kertaa olen siellä käynyt ja -sattumaa tai ei- olen oikein erityisesti kiinnittänyt huomiota hyvään fiilikseen ja Tuusulalaisten ystävälliseen suhtautumiseen.

  #1263849 Ilmoita asiaton viesti

  klubi menee kiinni klo 17.00 mites muilla klubeilla onko teilläkin ennustajia vai aikakone. Kädärit palvelee hyvin jos klubi on auki.

  Kyllä se kädäri menee kiinni muuallakin näin syyskaudella 17.00 arkupäivinä.. Miks siellä pitää palkallisen roikkua jos ei ole töitä. Osaa ne osakkaat mennä pallorännistäkin kentälle ja jos joku vieras ei maksa niin ei sekään kaada putjettia. ja jos kaataa niin kyllä se muutenkin kaatuisi.

  #1263909 Ilmoita asiaton viesti

  Miten niin syksyllä. Taas näitä viestejä. Kokokausi ollut kuten aikaisemmin kirjoitin. Varjossa 30 astetta lämpöä, etuysin pelaajat luulevat että kohta saa evästä, mutta klubi on pistetty kiinni. Klubi on pelaajien palvelua varten ei rahanlypsyä/säästöä varten. Pistetään ryöstöhinnat eikä pidetä auki edes kesällä klo 18.00 jälkeen. Se siittä hengestä.

  #1264000 Ilmoita asiaton viesti

  Asiallinen keskustelunavaus, itsekin eri kenttiä kiertävänä yritän hahmottaa klubin ilmapiiriä. Joissakin on ihan rento meno, toisissa ei. Olen huomannut että esim. Kullo Golfissa ei jäsenet paljon vieraspelaajia tervehdi.

  Itselle toimii parhaiten etäjäsenyys, ei tarvitse sitoutua yhteen paikkaan, poistaisivat pakkojäsenyyden kokonaan. Riittäisi että on vihreä kortti ja ilmestyy kentälle.

  Tällaiset täysin avoimet kentät esim. rapakon takana, siellä on oikeasti paras meininki.

  #1266642 Ilmoita asiaton viesti

  Vastinetta Kunnian kentille. Paljon Suomessa kenttiä kiertäneenä listaan muutamien clubien ja niiden omistajien & jäsenien ilmapiirin +/- tilastona.
  Tönkkösuolatut ylpistelijät löytyvät varmimmin 1) Messilä golfista ja 2) Sarfikista.
  Jos joku niihin vahingossa eksyy, saa viikon kiroilla huonosta ilmapiiristä tullutta krapulaa.
  Täysin vastakkainen asetelma eli upea, lämmin ilmapiiri esiintyy 1) Eke golfissa ja
  2) wanhalla Tahkolla.
  Nämä koosteet ovat ryhmämme kokemuksia. Ryhmämme on vieraillut lukuisia kertoja yllämainituissa kohteissa, joten sattumaa ei voine syyttää. Varmasti on monta näkemystä Suomen kentistä, mutta on muistettava että jäsenet käytöksellään sen fiiliksen rakentavat. Iitissä emme ole pelanneet, joten no comments.

  #1267963 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvä yhteenveto Bongaukselta. Pitääpä varoa Messilää ja Sarfikia, olen kuullut Messilässä sen ylisuurista greenfee hinnoista ja omituisista osakkeenomistajuuksista. Onko niillä vaikutuksia yhteishenkeen ja ilmapiiriin?
  Det är så fantastikt roligt här, on ruotsalaisten klubien tunnuslause. Mites suomessa tunnuslause.

  #1267976 Ilmoita asiaton viesti

  Kerran ollut Messilässä eikä toista kertaa tule. Kilpailujen palkintojen jaossa paikallinen pieni ja äänekäs porukka pilkkasi muualta tulleita pelureita, jotka kuulemma ryöstivät palkintopöydän. Törkeätä touhua.
  Suosikkeja ilmapiirin kannalta on Levi ja Pietari. Jälkimmäinen ei sitten ollutkaan Suomessa.

  #1271573 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo kateus on vihoviimeinen perisynti osalla suomalaisia golffareita, se pitäisi kitkeä vaikka kepin kanssa green cardia suoritettaessa, kertauskepitys kateusvammaisille kerran vuodessa. Paranisi oma pelikin, kun siihen keskittyy eikä naapurin suoritusten mollaamiseen. Eräs paikallinen pro totesi ulkomailla, että on tämä niin vaikea peli, että parempi keskittyä omiin tekemisiin kuin kytätä muita. Paranisiko tällä klubien ilmapiirikin omalta osaltaan?

  #1271575 Ilmoita asiaton viesti

  Peesaan edellistä. Kateus pois ja siitä golf nousuun.

  #1273416 Ilmoita asiaton viesti

  Kateuteen ja tervehtimättömyyteen on myös törmätty monella klubilla. Hyi hitto että on tiukassa päästä eroon murjottamisesta ja mollaamisesta . Hyvällä fiiliksellä on aina onnistuneet Nevaksen porukat ja Paltamo. Toisenpuolen negatiivisin juttu on ollut Lahden Golfin patsastelijat proshopin rappusilla. Penskat seurasi niitä sauhuttelevia idolejaan vieressä. Toivottavasti touhu on muuttunut siellä parissa vuodessa.

  #1273861 Ilmoita asiaton viesti

  Laariin on satanut paljon hyviä ja yllättäviäkin kommentteja.
  Olisiko arvon jäsenillä vielä mielipiteiden lisäksi parannusehdotuksia klubihengen eli ilmapiirin parantamiseksi?
  Kommentoitu on mm. murjotusta, sätkän polttoa juniorien läsnä ollessa, kateutta, greenfeetä, osakkeenomistajien eriarvoisuutta, sisäpiiriyttä, pakkojäsenyyttä, klubin suppeata aukioloa, ohituksia kentällä, ystävällisyyttä, syrjimistä, tervehtimistä, yhteisöllisyyttä, käytöstä.
  Olisiko greencardin ja etiketin suorituksen yhteyteen ja clubien julkaisuihin hyvä lisätä jotakin, vaikka joukossa onkin itsestäänselvyyksiä? Foren osaa jokainen huutaa, mutta miten on käytöksen laita.

  #1274212 Ilmoita asiaton viesti

  Taitaa olla suuntaus nipistää greengardin suoritusaikaa vähemmäksi.
  Kaippa siinä testikierroksella positiivisuutta voisi valaa käytökseen. Perusnegatiivisen kaverin muuttaminen on jo toinen juttu.

  #1274217 Ilmoita asiaton viesti

  Mikä tän aiheen tarkoitus on?

  Käyn 5 kertaa kaudessa sekä Messilässä että Takkulassa, usein yksin paikallisten kanssa. Ihan ok porukkaa niissä on tullut vastaan, lahtelaisia. En alkais leimaamaan koko paikkaa jos muutama dorka on tullut vastaan.

  #1276417 Ilmoita asiaton viesti

  Messilä ollut ylpistelijöiden paikka, tuo aikaisemmin Takkulan ongelmana ollut tupakanpoltto lienee poistunut. Nämä ovat olleet ryhmämme huomioita lukuisilla vierailuilla. Hyvä että Möllikällä on ollut hyvä tuuri porukan suhteen.

  #1276424 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Tönkkösuolatut ylpistelijät löytyvät varmimmin 1) Messilä golfista ja 2) Sarfikista.
  Jos joku niihin vahingossa eksyy, saa viikon kiroilla huonosta ilmapiiristä tullutta krapulaa.

  Messilä ollut ylpistelijöiden paikka…
  Nämä ovat olleet ryhmämme huomioita lukuisilla vierailuilla.

  Hyvä tietää. Tuosta krapulasta en itse välitä, mutta saada kiroilla viikon yhtäsoittoa on minunkin mielestäni rentouttavaa ja kivaa. Ensi kesänä siis taas Messilään eksymään. Lukuisia kertoja, vahingossa tietenkin … 😉

  #1276425 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Messilä on kiva kenttä, ja olen tavannut siellä yhtä lukuun ottamatta pelkästään mukavia ihmisiä.

  #1276426 Ilmoita asiaton viesti

  Ruotsissa on aika paljon yhdistysten/seurojen kunnallisia (joissa kunta on vuokrannut kentän alueen ja ollut usein mukana myös muutenkin tukemassa toimintaa) kenttiä jotka on lähtökohtaisesti suunniteltu paikallisen yhteisön ja oman seuran jäsenten kotikentiksi. Nykyisellään eräät ovat lähteneet yhteistyöhön naapurikenttien kanssa tehostaakseen markkinointia ja kehittäessään parempaa palvelua laajemmalle asiasryhmälle. Turhaa pröystäilyä on vältetty vaikkei mistään oleellisista palveluista ole juurikaan tarvinnut tinkiä. Mitä on saatu:
  – klubitilat ovat sopivan kokoisia (ei turhan prameita) joissa on viihtyisän oloista hieman pienemmälläkin asiakasmäärillä..
  – palvelut on mitoitettu sopiviksi niin laaduiltaan kuin määriltäänkin
  – oikeat mitoitukset auttaa siinäkin että hintataso kyetään pitämään asiakasystävällisenä. Tämä on äärimmäisen tärkeää koska kysymys on jo lähtökohtaisesti omien jäsenten kotikentästä. Siis lähellä asuvista yksityishenkilöistä jotka varmasti äänestävät jaloillaan jos hintataso ei miellytä.
  – monia asioita tehdään talkoilla tai muuten kevyellä kustannusrakenteella.
  – ruotsalaiset golfyhteisöt sopii lapsiperheille mukavaksi harjoittelu ja ajanviettopaikaksi jne.

  Toki jo yksistään Tukholman alueelta löytyy kenttiä kaikenlaisiin tarpeisiin.
  – myös laadukkaampia/hinnakkaampia business-golfareiden paikkoja.

  Meillä on monilla kentillä liian korkea kustannusrakenne joka näkyy ikävällä tavalla klubipalveluiden hintatasossa.
  – onhan se hieman kiusallista jos kotikentän hintataso on samaa luokkaa Helsingin keskustan kalliimpien baarien kanssa. Se ei välttämättä rohkaise samanlaiseen kysyntään kuin ruotsalaisten kunnallisten yhteisöjen kentillä.
  – valitettavasti kaikilla osakekentillä ei vieläkään ymmärretä toteuttaa palveluita riittävän kattavasti omia osakkaita/jäseniä suosivaksi. Toki joitakin hyviä esimerkkejä löytyy.
  – Suomessa ei golf ole vielä aivan samalla tavalla koko kansan harrastus kuin Ruotsissa. Olemme edelleenkin 10-20 vuotta perässä ruotsalaisia.

  Mutta kokonaisuudessaan Suomi on eräs maailman parhaita paikkoja harrastaa golfia. Kenttiä riittää niin että harvoin on mitään ruuhkaa. Varsinkin osakkaana pelaaminen on kaiken kaikkiaan erittäin edullista eikä klubien hinnatkaan nouse missään ylivoimaisiksi. Meillä golf on vielä nuori harrastus. Mutta ehkä vielä opimme jotain lomareissuillamme.

  Kun Suomessa ollaan niin ei voi edes odottaa samanlaista vilkkautta ja välitöntä yhteisöllisyyttä kuin jossain ruuhkaisissa etelän turistikohteissa. Siellä suurin osa pelaajista on rennosti rahaa käyttäviä lomailevia turisteja. Kierroksen jälkeen jäädään aina terassille nauttimaan olutta, sangriaa ja syömään tapaksia.

  #1276457 Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Hei

  Yleensä ilmapiiri on ihan OK.

  olemme noin 50 % hyvästä tai huonosta ilmapiiristä, vaikka ryhmän koko olisi 4 henkilöä. Joukossa on aina puheliaita sekä ei niin puheliaita pelaajia.

  Golf klubit ovat minulle ihan sama kuin keskustan ravintola tai kahvila.
  En kaipaan vieraiden pöytien juttuseuraa, jos edes jään klubitalolle.

  Tervehdin kentällä, mutta en pahoita mieltäni, jos vastapuoli ei tervehdi.

  Ainut asia josta voin vähän hermostua, että pelataan hitaasti ja ei päästetä ohi (+ 5 h kierrokset) Tämän vuoksi kentille sijoitettut kellot ovat hyviä lisävarusteita.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Clubien ilmapiiri