Aihe: Ahokas palasi Lappeenrantaan - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Ahokas palasi Lappeenrantaan

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Ahokas palasi Lappeenrantaan

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #174246 Ilmoita asiaton viesti

  Heittäkääpä kommenttia, kannattiko Antin jättää menestyksekäs ura Minnesotan Yliopistossa ja palata koti Suomeen. Oma mielipiteeni on, että pitää tehdä sitä mistä nauttii ja siellä missä viihtyy – eli liike on varmasti Antin uran kannalta oikea.

  #252634 Ilmoita asiaton viesti

  Aikamoinen yllätysuutinen kyllä, olisin uskonut että seuraa Karjalaisen esimerkkiä ja käy koulun loppuun. USA:ssa kyllä olisi varmasti kehittynyt kovasti, mutta itsehän Ahokas päättää asioistaan ja toivotaan menestystä Antille jatkossa!

  #252635 Ilmoita asiaton viesti

  Peli ei täällä Suomen talvigriineillä ainakaan parane, eikä tuolla kuplahalleissa tehdä golfin Major voittajia ainakaan vielä.

  Koulu ja paikka valinnoista en tiedä mutta täällä kotimaassa ei kentillä kannata paljoa hääräillä ainakaan talviaikaan.

  Kysykää vaikka Rantasen Mikolta ja muilta kuinka peli rupesi kehittymään kun palasivat Suomeen.

  Mut kaiken kaikkiaan ootte oikeessa, et jokainen tekee just sitä mitä haluaa muuten ei elämässä pärjää henkisesti.

  #252636 Ilmoita asiaton viesti

  ’Peli ei täällä Suomen talvigriineillä ainakaan parane, eikä tuolla kuplahalleissa tehdä golfin Major voittajia ainakaan vielä’

  Talvihan se on siellä jenkeissäkin, minnesotassa jossa antti opiskeli ja pelasi on samanlaiset olosuhteet kuin suomessa joten kyllä sielläkin hallissa sitä palloa hakataan!

  #252637 Ilmoita asiaton viesti

  Toivotaan, että poika ei ole yhtä lyhytjännitteinen golfurallaan. Golfissa ei kolmessa kuukaudessa paljon saa aikaan. Ja voi olla, ettei Lappeenrantaa näe kuin kerran pari vuodessa, jos tosissaan aikoo golfuralle.

  #252638 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  ’Peli ei täällä Suomen talvigriineillä ainakaan parane, eikä tuolla kuplahalleissa tehdä golfin Major voittajia ainakaan vielä.’

  Mistähän IHmeestä taas väännettiin käsitys, että tämä johtaisi Antin ’talvehtimiseen’ Suomessa.

  Vapaa kai tuo on mies nyt kulkemaan ja treenaamaan missä päin maailmaa tahnsa, kun ei ole koulua rasitteena.

  Jos ei elämäntapa (viihde?) tiimissä miellyttänyt vakavasti tekemiseen suhtautuvaa kaveria, on kai parempi hakea motivaatio muualta.

  Todella paljon tsemppiä vaan tulevalle vuodelle. Sehän käytetään ET:lle menoon valmistautumiseen.

  #252639 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Minusta se oli virhe. Jenkkien yliopistoista saa kovan koulutuksen, ja suurinosa mailman huipuista on käynyt jenkeissä yliopiston. Ja eikös se Antti ole puhu siitä pga tourista..

  #252640 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Oli todellinen syy ihan mikä tahansa vaan, kyllä tämä minusta koti-ikävältä ja lyhytjännitteisyydeltä tms haiskahtaa.

  #252641 Ilmoita asiaton viesti

  Katsotaanpa, kaveri on ollut ihan elokuusta saakka (kaksi, ehkä jopa kolme kuukautta) pelailemassa yliopistosarjaa ja oppinut siellä ns. kaiken. On ihan selvää, että sellaisen rääkin jälkeen kahden kuukauden täydellinen lepo- ja joululoma on suorastaan välttämättömyys.

  Ne hänen pari vuotta nuoremmat pelikaverinsa ovat varmaan jouluun mennessä ihan loppuunpalaneita, kun joutuvat töitä sinne asti tekemään, ja keväällä viimeistäänkin.

  Mitenkähän korkean kategorian saa Euroopan Tourilla sillä, että on ollut yliopistosarjassa kahdeksantena ja vielä ihan jo alkukaudesta? Sponsorirahaahan niillä meriiteillä tietysti jo repii kuin kuokalla.

  #252642 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Duoda.. ennekuin täällä enempää spekuloidaan Antin päätöksestä, olisi varmaan hyvä tuntea tuota yliopistogolfin systeemiä (viittauksia koti-ikävään , lyhytjänteisyyteen ym. kun alkaa jo näkyä)

  Yksi totuus on tämän syksyn aikana sieltä valjennut: Jos koulu ei hoidu (eli et käytä siihen varsin runsaasti aikaa) putoaa pelaaja joukkueesta, olivat sitten pelilliset kyvyt mitkä hyvänsä.

  Tämä tarkoittaa sitä, että noissa kuvioissa ei täydellinen paneutuminen Golfiin olekaan mahdollista, kuten ehkä on luultu.

  Myöskään treenaamiseen ei aikaa välttämättä halutulla tavalla riitä, kun kauden kisat ovat kovin tiiviinä nippuna ja välissä pitäisi vielä pelata karsintoja joukkueen sisällä.

  Nythän kisoissa syyskausi alkaa olla ohitse ja seuraavat koitokset tiedossa helmikuun puolivälissä. Viettääkö tuo aika Minnesotan talvessa vaiko hankkiutua ruoholle harjoittelemaan ja tekemään töitä oman koutsin kanssa??

  Sitoutuako jatkamaan useita vuosia amatöörinä koulussa, joka ei sittenkään vastannut tavoitteita??

  Siinä hieman pohdittavaa.

  #252643 Ilmoita asiaton viesti

  Ts:n mukaan olisi hyvä vähän tuntea yliopistogolfin maailmaa ennen kuin lähdetään arvostelemaan AA:n päätöstä.

  Niin olisi. Onko tästä vedettävä se johtopäätös, ettei golfliitolla ole tietoa USA:n golfyliopistojen realiteeteista. Onhan liitto lähettänyt sinne nuoria tutustumaan ennakoltakin maisemiin ynnä muutenkin edesauttanut (?) lähtijöitä.

  Kannattaako sinne kenenkään lähteä, jos huippulupauskin saa tarpeekseen parissa kuukaudessa?

  Olen tästä kyllä aika ymmällä. Miten Toni Karjalainen, Luke Donald, G Mcdowell, carl Pettersson etc. ollenkaan ehtivät pelata golfia, kun piti niin paljon opiskellakin..

  #252644 Ilmoita asiaton viesti

  On pakko olla ts:n kanssa samaa mieltä jenkkien yliopistojen vaativuudesta. Liikkuu huhuja, että niistä olisi valmistunut muutama lukutaitoinen koripallon pelaajakin.

  #252645 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  No juu.. enhän minä toki asiasta mitään tiedä… heittelin vaan tuttuun tyyliin taas arvauksia.

  Nyt arvaan, että yksi suomalainen on taas pelikelpoinen saatuaan kerran hylätyn kurssin suoritettua, ja oltuaan sen vuoksi pari kisaa hyllyllä. Sikäli hyvä juttu, että pari muuta ukkoa joukkueesta on hyllyllä koko syyskauden, kun kouluhommia on rästissä. Näistä varmaan syntyy niitä lukutaitoisia 🙂

  Semmonen arvaus tällä kertaa… (lähtee lottokuponkia jättämään)

  #252646 Ilmoita asiaton viesti

  En tunne Antin tapausta, mutta noin yleisesti en voi ymmärtää sellaista ajatusmaailmaa, että jätetään USA:n ylipistogolf kesken ammattilaisuran nopeuttamiseksi. Vielä vähemmän ymmärrän ts:n kaikkitietävyyttä USA:n yliopistojen tasosta.

  Koulutus rapakon takana stipendillä eli ilmaiseksi antaa sellaisen henkisen pääoman, jota ei kannata heittää hukkaan, jos tilaisuus tarjoutuu. Väitän myös, ettei se hidasta kehittymistä golfissa tippaakaan. Tosin töitä pitää tehdä sekä koulun penkillä että driving rangella, ja aikaa molempiin riittää kyllä.

  Toisaalta sosiaalinen puoli on myös hyvin tärkeä, siksi niin yksittäisten pelaajien ja ennen kaikkea golfliiton tulisi luoda selkeä strategia siitä, minne ja miten jenkkilään mennään. Hiljattain eräs tyttö Arizonasta, nyt Antti Minnesotasta ja muutamia muitakin keskeyttäneitä samoilla kommenteilla. Se ei ollut minun juttuni. Useat yliopistot voivat olla papereilla ja meriiteillä houkuttelevia, mutta elämisen näkökulmasta todellisia perseenreikiä. Onko tullut valittua ranking-listalta liian kova koulu miettimättä, onko ympärillä minkäänlaista tukiverkkoa, joihin tukeutua ongelmien ilmetessä.

  Vaikkapa Floridassa on monia hyviä yliopistoja ja paljon suomalaisia, jotka ovat valmiit auttamaan monissa käytännön asioissa. Kannattaisi ottaa oppia esim. suomalaisilta futaritytöiltä. Heitä on useampia parissakin Etelä-Floridan yliopistossa (FAU ja Barry), jossa harjoittelevat ja opiskelevat toinen toistaan kannustaen.

  Toisaalta on niin golfliittomaista, että jokainen uusi valmennussukupolvi luulee tietävänsä kaiken ja ensimmäisenä tehtävänä on heittää edeltäjien puhelinnumerot roskikseen. No se on ainakin varmaa, että kokemus ei kartu ei ehkä tietämyskään.

  #252647 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Enhän minä mitään tiedäkään.. kunhan arvailen.

  Tosin viikottain pari kertaa sinne juttuyhteydessä olen ja hyvin tiiviisti kiinni niissä tapahtumissa.

  Mutta kuten usein todettu, täällä on tärkeintä tyrmätä toisen tieto, vaikkapa vain omilla oletuksilla 🙂

  (Poistuu taas takavasemmalle….)

  #252648 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  taas on kaikki tietävä fds vauhdissa.. kannattaisko kokeilla vielako paasee pressanvaali kisaan mukaan..

  #252649 Ilmoita asiaton viesti

  Siis tietosi perustuvat Antin omaan kertomaan ja ovat siksi subjektiivisia, kö? No sillä tavalla valmentajat ovat ennenkuin Suomessa toimineet, siis hyväksyvät kaiken mitä valmennettava tekee – pysyäkseen hänen suosiossaan.

  Jenkkivalmentajat eivät todellakaan tee näin, vaan kovakin jätkä istuu penkille, jos ei sopeudu tiimiin ja kuriin. Niin ikään opintomenestyksen suhteen ollaan tiukkoja. Toleranssi on nolla riippumatta siitä, minkälainen pelaaja on kyseessä. Minun mielestäni sillä tavoin kasvaa nöyriä voittajia.

  Pelkäänpä pahoin, että taas on alettu nuoleskellä yhden nuoren lupauksen p:tä. Hän saa tehdä mitä vaan ja se hyväksytään mukisematta. Siitä ei hyvä seuraa, mutta toivottavasti olen väärässä.

  #252650 Ilmoita asiaton viesti

  Oliko sulla jotain asiaa?

  #252651 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Juu… olet oikeassa… siis siinä, että olet väärässä.

  Ei ole tullut Antin kanssa näistä asioista juteltua.

  Ja mielestäni muutenkin tuossa Antin tapauksessa olen heittänyt enemmän esiin ajatuksia ja mietittäviä kysymyksiä, joihin uskon ko. nuoren miehen joutuneen vastaamaan.

  #252652 Ilmoita asiaton viesti

  ts viittaa että tiimi olisi jotenkin viihteellä eikä vakavasti suhtautuva kaveri sopeudu. toisaalta ts spekuloi että opiskellakkin pitäisi, mutta kun se haittaa harjoittelua johon taas ei ole aikaa karsinnoista ja kisoista (hurjat 4 kisaa 2 kk…). Ja toisaalta yllätys että Minnesotassa on talvi, jolloin siellä ei kasva ruoho.

  Hieman ihmetyttää, että on jotenkin yllätyksellistä mitä college urheilu jenkeissä on. Kun ts olet selkeästi ajan hermolla niin miten nämä on asiat on yllätyksiä? Ei ymmärrä.

  Muuten AA kyllä vaikuttaa oikein selväpäiseltä kaverilta. Tavoitteet on varmaankin selkiytyneet ja valinnat on nyt tehty. Se on hyvä että pystyy tekemään päätöksiä ja myös satsaa niihin.

  PS. Hieman perinteisiä arvoja kunnioittavana jotenkin tökkii lukea tosta uutisesta ’täyspäiväisestä amatööristä’.

  #252653 Ilmoita asiaton viesti

  Ensin sanoit näin: ’Tosin viikottain pari kertaa sinne juttuyhteydessä olen ja hyvin tiiviisti kiinni niissä tapahtumissa’.

  Sitten sanoit näin: ’Ei ole tullut Antin kanssa näistä asioista juteltua’.

  Heitteletkö tässä nyt huviksesi kommentteja sinne ja tänne. Tuntuu siltä, että valmennuspuolella on pallo hukassa ja nuoret pelaajat kaipaisivat vähän enemmän totuudenmukaista tietoa päätöstensä pohjaksi vaikkapa esim. siitä, että Minnesotassa todellakin sataa lunta. Puhumattakaan siitä, mitä muuta olisi hyvä tietää USA:n koululaisurheilusta, ennenkuin sinne lähetään lahjakkaita, joskin nuoria ja kokemattomia urheilijoita.

  Antin tapaus ei varmaankaan ole hänen itsensä moka vaan pikemminkin osoitus siitä, että valmennusjärjestelmä ei pysty auttamaan oikealla tavalla esim. yliopiston tai opiskeltavien aineiden valinnassa, kulttuurin ymmärtämisessä, ym.

  #252654 Ilmoita asiaton viesti

  Syyskuun Golf Digestissa on iso juttu College Golfista. Kannattaa käydä lukemassa oheisesta linkistä.

  Lue lisää: Golf Digest

  #252655 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Yhdistelykykysi kyllä hakee vertaistaan 🙂

  Ei tullut sitten mieleesi, että voin olla johonkin toiseen yliopistopelaajaan yhteydessä viikoittain?

  Siellä homma toimii hienosti, mutta yllätyksiä on silti ollut matkalla. Kuten aiemmin sanoin, vaatimukset koulun suhteen ovat tiukat, ja pelkästään hyvin pelaamalla, ei kuvioissa pärjää.

  #252656 Ilmoita asiaton viesti

  Kun puhe on Antista ja sanoit olevasi ’sinne’ viikottain yhteydessä, niin ei todellakaan tullut mieleeni, että tarkoitit jotakin muuta pelaajaa.

  Halusitko vain ihmisten ymmärtävän oikealla tavalla väärin, että kuuluisit hänen valmennusrenkaansa sisäpiiriin?

  #252657 Ilmoita asiaton viesti

  Aika yllättävältä tuo Ahokkaan veto tuntuu, eikä ehkä tuon opiskelupuolen kannalta hyvä asia. Ilmeisesti aika pitkälti pelillisten tekijöiden perusteella tehty ratkaisu. Minulle on ainakin Ahokkaasta jäänyt harvinaisen täyspäisen ja määrätietoisen oloinen kuva.

  Jos joku ihmettelee sitä, että ei miettinyt asiaa tarkemmin, niin taitaa mies olla ollut melko kiireinen pelaamisen, armeijan ja lukion kanssa viimeisen pari vuotta.

  Ja onhan tuolta jenkeistä tullut takaisin esim. Monty…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Ahokas palasi Lappeenrantaan