Kenttäranking 2015

Näin tutkimus tehtiin

Golflehden Kenttäranking 2015 -tutkimus toteutettiin Golflehden toimituksen ja tutkimuslaitos IRO Researchin yhteistyönä lokakuussa. Tutkimuskutsu lähetettiin Suomen Golfliiton jäsenrekisterin mukaisesti kaikille täysi-ikäisille golfareille, jotka ovat jäsenenä jossain Golfliiton jäsenseurassa ja joiden sähköpostiosoite oli ajan tasalla.

Yhteensä kutsuja lähetettiin 121 226 sähköpostiosoitteeseen. Tutkimuskyselyyn vastasi peräti 7,2 prosenttia kutsutuista, yhteensä­ ­­8721­­ vastaajaa. Yksittäisiä kenttäarvioita tehtiin yhteensä 44 254 kappaletta.

”Tutkimustulos on suorastaan loistava”, sanoo Golflehden kanssa yhteistyössä tutkimuksen toteuttaneen IRO Researchin toimitusjohtaja Markku Martikainen.

”Huomaa, että aihe kiinnostaa ja että kohderyhmä on lajiinsa sitoutunut. Kuluttajatutkimusten vastausmäärissä päästään aika harvoin yli viiden prosentin”, Martikainen sanoo.

Tutkimus toteutettiin nettikyselynä, jossa vastaajien tuli arvioida viimeisen kahden vuoden aikana pelaamiaan kotimaisia golfkenttiä kahdeksalla arviointikriteerillä, NPS-asiakastyytyväisyysmittarilla sekä vapaakenttävastauksella.

Kunkin kentän osalta omien jäsenten vastaukset on huomioitu vain kategoriassa ’Tyytyväisimmät jäsenet’. Kokonaisrankingissa ja muissa alakategorioissa kentän omien jäsenten arvioita ei ole huomioitu.

Kenttäranking-kyselyn vastaajat:

Vastaajia pyydettiin myös arvioimaan, kuinka tärkeitä eri arviointikriteerit olivat heille koetun kokonaiselämyksen kannalta (5 = erittäin tärkeä, 1 = ei lainkaan tärkeä).

Kategorioiden tärkeys (keskiarvo, kaikki vastaajat):

Kunto ja viimeistely..................4,59

Hinta-/laatusuhde....................4,42

Design, reititys ja pelattavuus..4,39

Ilmapiiri ja viihtyvyys.................4,32

Palvelu.....................................4,04

Esteettisyys..............................3,94

Ravintola..................................3,57

Klubitalo ja oheispalvelut..........3,49

© (2017) Golf Digest Publications. Kaikki oikeudet pidätetään.