Golfia ja elämää | Golfkohde

Teksti ja kuva Juha Hakulinen

Mallorca

Lomasaari golfarin makuun

Manner-Espanjan kainalossa sijaitseva Mallorca ei herätä suomalaisissa samanlaisia tunteita kuin kaukaisemmat Kanariansaaret. Mallorca on kuitenkin oivallinen golfkohde yli 20 golfkentällään, ja peli-ilmat ovat varsin miellyttäviä jo helmikuusta lähtien.

Palma de Mallorcan lentokentän läheisyydessä on monia tasokkaita hotelleja. Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel ja Castillo Hotel Son Vida tyydyttävät vaativammankin matkaajan toiveet. Arabella Golfin kolme kenttää, Son Vida (kuvassa), Son Muntaner ja Son Quint, ovat aivan hotellien läheisyydessä, ja hyvin toimiva shuttle-kuljetus vie pelaajia kentille ja takaisin hotellille.

Son Vida on saaren vanhin kenttä, ja siellä on pelattu aikoinaan myös kaksi European Tourin kilpailua. Kenttä on paikka paikoin todella kapea ja haastava, mutta lyhyet väylät antavat hieman armoa mailavalinnoissa. Draiveri ei ole aina se järkevin maila avauslyönteihin.

Son Muntaner on visuaalisesti näyttävä kenttä. Se on Son Vidaan verrattuna hieman leveämpi, mutta samalla myös jonkin verran pidempi. Näyttävät kivipengerrykset tuovat oman mausteensa golfpäivään. Son Muntanerin väyläruoho vaihdettiin viime vuonna, jolloin kenttä oli viisi kuukautta suljettuna remontin takia. Nyt kaikki on valmista, ja kenttä on jälleen huippukunnossa.

Arabellan kolmas kenttä, Son Quint, on Mallorcan tuorein kenttä. Se avattiin vuonna 2007. Son Quintilla on kolmikosta eniten tilaa, ja avarat väylät tekevät pelistä miellyttävää.

Kaikkiin kolmeen kenttään voi tutustuajo ennen kierrosta lataamalla Arabella Golf Mallorca -sovelluksen omaan puhelimeen. Sovelluksesta löytyvät tärkeimmät tiedot kentistä väyläoppaita ja -karttoja myöten.

© (2018) Golf Digest Publications. Kaikki oikeudet pidätetään.