Pelaa paremmin | Golftunti

Teksti David Leadbetter kuvat J.D. Cuban

Automaattinen putti

Näin upotat kaikki lyhyet puttisi

Tässä eräs mielenkiintoinen tilasto: kymmenen PGA Tourin pelaajaa upotti viime kaudella kaikki alle jaardin (91 cm) mittaiset puttinsa. Ryan Palmer onnistui kaikissa 829 yrityksessään. Pelaajat ovat lyhyiltä etäisyyksiltä kuin koneita, koska heidän puttirutiininsa ovat niin vakaita. Siksi he luottavat pallonsa menevän reikään. Jos haluat upottaa lyhyet puttisi, noudata seuraavia ohjeita.

David Leadbetterillä on 34 kansainvälistä golfakatemiaa.

Jos säännöt sallisivat 15 mailaa, käyttäisitkö kahta putteria?

En 85 %

Ehkä 6 %

Kyllä 5 %

Saattaisin käyttää kolmea 4 %

Lähde: Golf Digestin lukijat

1. Merkkaa

Piirrä merkkauskynälläsi palloosi piste. Sen on oltava tarpeeksi iso, jotta näet sen puttiin valmistautuessasi selvästi.

2. Tarkenna

Aseta pallosi griinille siten, että pallon merkkaamasi piste on yläpuolella. Katsoessasi alas palloon tarkenna katseesi siten, että ainoa asia, johon kiinnität lyönnin aikana huomiosi, on piste pallossasi. Se auttaa sinua lyömään puhtaasti.

3. Lyhennä

Lyhennä back­svingiäsi siten, että maila liikkuu vain vähän taaksepäin. Se auttaa sinua kiihdyttämään putteriasi läpi lyönnin.

4. Kuuntele

Jos liikautat nopeasti päätäsi tai silmiäsi nähdäksesi meneekö puttisi reikään, muutat todennäköisesti putterin lavan liikkumasuuntaa. Pidä sen sijaan pääsi paikallaan ja kuuntele suloista kolinaa pallon pudotessa reiän pohjalle.

© (2018) Golf Digest Publications. Kaikki oikeudet pidätetään.