Rickie Fowleriin (vas.) kohdistunut huomio jäi Players Championshipissa täysin Tiger Woodsin (kesk.) ja Phil Mickelsonin (oik.) varjoon.
Kuva: Getty Images
Blogit | Teemu Tyry |
8.7.2018

Woods ja Mickelson – The Match jollaista ei ole koskaan koettu

10 miljoonan taalan potti jättiläisten kohdatessa televisioitavassa ottelussa on vain jäävuoren huippu. Riihikuivaa rahaa ja hyötyjä omiin busineksiin on luvassa molemmille.

Kuka muistaa Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin välillä yhteisen finaalikierroksen majoreissa, jossa kaksi oman aikakautensa tähteä ovat taistelleet tulisesti voitosta?

En muista minäkään, sillä niitä ei ole.

Woodsin voittamissa 14:ssa majorissa Mickelson on ollut kakkonen vain kerran, 2002 US Openissa, jolloin he eivät olleet sunnuntaina samassa parissa. Ero herrojen välillä oli alkureikiä lukuunottamatta 3-5 lyöntiä, eikä voittajan nimestä ollut käytännössä epäselvyyttä.

Tiger Woodsille majorit ovat myös näyttöpaikkoja Ryder Cupiin. Tulevan viikonlopun jälkeen hänen edellään karsintalistalla on yli 30 pelaajaa.
Kuva getty images.

Mickelsonin voittamissa viidessä majorissa Woods ei ole ollut päätöspäivänä kertaakaan vasurin varjona kisaamassa ykköstilasta

Samassa ryhmässä he ovat olleet PGA Tourilla 37 kertaa, mutta The Match jonka kansa muistaisi puuttuu.

Kateeksi käy tenniksen ystäviä, jotka ovat saaneet nauttia Roger Federerin ja Rafael Nadalin välisistä finaaliotteluista Grand Slameissa yhdeksän kertaa, kaikki ottelut mukaan lukien ”Fedal” klassikoita on pelattu 38, joista 12 Grand Slameissa.

Erittäin epätodennäköiseltä tuntuu se, että Woods ja Mickelson kykenisivät tällä tai tulevilla kausilla näyttämään kulmahampaitaan ja voittamisen taitoa toisilleen kärkiparissa majorissa,  edes tavallisissa PGA Tourin kisoissa.

Parivaljakon lämmenneet välit ovat saaneet runsaasti mediatilaa ja toimivat polttoaineena loppuviikosta julkaistulle suunnitelmalle kymmenen miljoonan dollarin ottelusta tähtien välillä.

Kuluva kausi tai seuraava olisivat monin tavoin sopivia näytöspelille/ottelusarjalle, sillä hiekka tiimalasissa valuu nopeasti. Woodsin ja Mickelsonin menestymisiin majoreissa, sekä mahdolliseen pelaamiseen Ryder Cupissa liittyy odotuksia, jotka 2-3 vuoden kuluttua tuskin ovat nykyisellä tasolla.

Hämmästyttävää monin tavoin oli se, että ottelua oli ehditty suunnitella 3. heinäkuuta pidettäväksi. Helppoa sopivan päivän löytäminen ei ole kauden toisellakaan puoliskolla PGA Tourin tiukan ohjelman ja muiden urheilulajien puristuksessa.

Ottelun otsikointi ”10 miljoonan taalan peliksi” on taitavaa tuotteen paketointia ja hypen nostattamista.

Televisioitavan ottelun/ottelusarjan liikevaihto tulee liikkumaan moninkertaisissa summissa, jossa pelin lopputuloksesta ja julkisuuteen ilmoitettavasta tulonjaosta riipppumatta molemmille on luvassa tuhti dollaripino ja selkänojaa muita busineksia tukemaan.

Phil Mickelson hullaannutti yleisön Mexico Cityssä, jossa hän voitti alkukaudesta World Tourin osakilpailun.
Kuva: Getty Images

Henkilökohtainen toiveeni on, että 10 miljoonan dollarin ottelun toteutuessa siihen liitettäisiin tavalla tai toisella taito-osioita, rasteja, joilla mestarit viihdyttäisivät ja opettaisivat lajifriikkejä, sekä golfista vasta kiinnostuneita tulevia pelaajia.

Lähestyminen 80 metrin matkalta, 20 metrin bunkkerilyönti, väylällä olevien puiden kiertäminen ja puttirastit vain muutaman esimerkin mainiten, toisivat otteluun tavanomaisuudesta poikkeavaa sisältöä.

Peukku Mickelson – Woods ottelulle nousee suurimmalta osalta lajia seuraavilta. Entiset veriviholliset heittämässä toistensa onnistumisille highfiveja golfin viihdeohjelmassa ja takomassa yhteiseen pottiin kovinta yksittäisen kierroksen dollarimäärää.

Ei ole sattumaa, että Tiger Woods ja Phil Mickelson ovat aktiivipelaajista yhteistyösopimuksilla mitattuna aivan omassa luokassaan.

The Match on hanke, jonka toteutuminen uutisoinnin vuodettua julkisuuteen vaikuttaa erittäin todennäköiseltä

Mahdollisesti 3. heinäkuuta päivämääränä oli vain tarkoituksella heitetty syötti yleisen mielenkiinnon ja yhteistyökumppanien herättämiseksi.

Mickelsonilla ja etenkin Woodsilla riittää kiireitä majoreihin ja Fedex Cupin finaaleihin valmistautumisessa, sillä pelipaikka Ryder Cupiin on näillä näytöillä kapteeni Jim Furykin villien korttien varassa.

Ehkä ottelu toteutuu Open Championshipin jälkeisellä viikolla, viikkoa ennen Ryder Cupia, tai vasta 2019 alkutalvesta antaen vauhtia tulevaan golfkauteen?

Nämä miehet eivät pelaa napeilla. Tiger Woods ja Phil Mickelson osaavat golfin ja busineksen yhdistämisen. Kuva: Getty Images

Jarrua on tässä vaiheessa enää vaikeaa pitää pohjassa.

Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin väliselle ottelulle on olemassa tilaus.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Kun golfista on kysymys, voiko tämän turhempaa enää olla. Näillähän sitä saadaan golfista koko kansan urheilua, niinkuin Jussi A toisaalla jo kirjoitti. Raha raha raha – vieläpä aivan käsittämättömät summat – muulla ei ole väliä. Golfista on tehty sirkusta.
Taitolyöntejä,temppuja ja high fivet päälle, ihanko oikeasti?

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.