[13][26]
Blogit - Tilander Tuulettaa

Vielä vähän Mastersista

Jouduin lähtemään kesken kevään suuren kilpailun Turkin Belekiin, mutta onneksi golfhotelli Sueno oli nimensä veroinen ja pystyin seuraamaan jännittävää viimeistä kierrosta huoneestani. Adam Scott oli jo voittaa kisan kaksi vuotta sitten, mutta Charl Schwartzelin viimeisten reikien birdieputki oli silloin liikaa. Kun vielä muistaa viime kesän British Open -katastrofin voi huoleti todeta, että nyt alkoi jo olla tyylikkään Adam Scott’in vuoro. Vuorossa oli myös suuri golfmaa Australia, jolle ei viime viikkoon mennessä ollut siunaantunut ensimmäistäkään Masters-voittoa. Adam Scott on tiedetty loistavaksi pallonlyöjäksi jo toistakymmentä vuotta ja vain kurja puttitaito on estänyt ns. suuret voitot. Siirryttyään pitkään putteriin hänestä on kehittynyt varteenotettava voittajasuosikki missä ja milloin tahansa, mutta kuitenkin vain tammikuuhun 2016, jolloin hän joutuu luopumaan tästä rakkaasta ja tehokkaasta ”apulaisestaan.” Muista apulaisista puheen ollen on myös syytä todeta, että Tiger Woodsin ”entinen” Steve Williams sai nyt Scott’in ansiosta 14:n majorinsa, mikä on varmasti aikamoinen ennätys omassa sarjassaan. Tiger uusi caddie Joe La Cava ei sen sijaan näytä oikein hallitsevan golfin sääntöjä. Hänen olisi pitänyt estää, kuumana käyvää päämiestään pudottamasta palloa väärään paikkaan perjantain kierroksen 15. reiällä, jossa voittajasuosikin varma ”birkku” muuttui vähitellen ”lumiukoksi.” (8) Tämä suorastaan kohtuuton takaisku lopetti, käytännöllisesti katsoen, Tigerin matkan kohti 15:ttä majoria.