Uuden kapteenin ajatuksia - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Satu Eckhardt

Uuden kapteenin ajatuksia

Tapasin kaupungilla HiiSiden uudenkarhean kapteenin Timo Huuhtasen. Päädyimme kahvilaan rupattelemaan kapteenin merkityksestä seuroille.

Pähkäilimme, että nykyään ei automaattisesti valita lähinnä olevaa tai edullisinta golfkentää omaksi seuraksi. Valintakriteerinä voi myös olla viihtyisä ilmapiiri klubilla. Kilpailu on kovaa ja hintaerot ovat tasoittuneet kenttien välillä.

Seuroja palkitaan ja laitetaan paremmuusjärjestykseen ilmapiirin ja erityisominaisuuksien mukaan. Kilvan koitetaan huomioida niin naiset lapset kuin senioritkin. Hyvä klubihenki on olelllinen asia golfkentällä.

Timo tuumaili: ”Lisääntynyt kilpailu tuo meille paineita erottautua muista kentistä eduksemme. Erittäin hienoa on, että HillSide golf on omaksunut yhdeksi linjakseen naisten golfin. Tämä tuo meille hyvät mahdollisuudet saada koko perhe kentälle.” Yhdyin tuohon toteamukseen, sillä naisten mukana tulee useimmitten niin mies kuin lapsetkin mukaan harrastukseen.

Minusta klubi on kuin hyvä kyläkauppa, sinne on mukava mennä ja siellä sinut tunnetaan ja huomioidaan. Lämminhenkinen seura voi olla myös monen ikäihmisen ainoa sosiaalinen kontakti. Eräs leskirouva totesi kerran minulle: ”Onneksi on golfravintola klubilla, niin ei tarvitse yksin syödä.”

Timo täydensi: ”Kapteenin tulee olla läsnä. Piilossa tai poissa ei voi olla luomassa mitään. Ja seuran aktiivien tulisi vaihtua riittävän usein, silloin kentän toimintaan tulee uusien ihmisten myötä uusia ajatuksia, eikä jämähdetä paikalleen.”

Lisäsin vielä, että kapteenin täytyy olla helposti lähestyttävissä ja ulospäinsuuntautuva, jotta jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi. Sisäänpäin lämpenevä klubi ei ole kenenkään etu, sillä kuppikunnat eivät ole nykyajan toimintamalleja.

”Golfiin on sisäänrakennettu hyvät käytöstavat ja niiden merkitys vain kasvaa, kun pelaajat entistä enemmän kiertävät eri kentillä. Golfyhteisön tulee aina olla valmiina toivottamaan tervetulleeksi uusia pelaajia. Siksi on erityisen tärkeää, että kentällä on hyvä ilmapiiri. Siinä on kapteenilla tärkeä rooli. Esimerkillään kapteeni on luomassa hyviä tapoja ja käytäntöjä klubille. Meitä golfareita on monenlaisia. Toiset haluavat pelata tutussa porukassa ja toiset tapaavat mielellään uusia pelikavereita. Mitä itse tältä peliltä kaipaa, on tietenkin se ainoa oikea tapa harrastaa tätä lajia. Minulle on tärkeää nauttia pelistä ja peliseurasta. Maisemat ovat kentillä kauniit ja niistäkin kannattaa nauttia. Meidän kaikkien tulee mahtua klubille, unohtamatta sitä tärkeintä: -kunnioita toista pelaajaa.”: kiteytti Timo lopuksi.

Niinhän se on, kapteenin täytyy olla tarpeeksi jämäkkä tarvittaessa, mutta silti kohtelias ja huomaavainen samaan aikaan.

TempText

Onnea Timolle uuteen haasteeseen, ainakin hänellä on asenne kohdallaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje