Kytäjä puhuttelee laatukenttää etsiviä. Kuva: Lassi Pekka Tilander
Blogit | Unelmien peli |
13.3.2017

Minne hankkisin pelioikeuden?

ANNA GOLF TEAM KAPTEENI – HELI PUHAKKA

Kuulutko niiden golfareiden joukkoon, jotka tähän aikaan vuodesta miettivät kuumeisesti, minne hankkisivat tulevalle kaudelle pelioikeuden? Itse kuulun. Olen aloittanut golfin vasta kaksi vuotta sitten, ja ensimmäiset kesät olen päässyt pelaamaan muiden seurassa ja kierrellyt kokeilemassa vähän eri kenttiä pelilippuja metsästäen. Tälle kesälle haluan kotikentän, jonne voin huoletta mennä pelaamaan aina kun ennätän. Lisäksi olisi mukava tutustua enemmän muihin golfareihin, ja saada mahdollisesti lisää pelikavereita.

Pelikentän valintaan voi vaikuttaa moni asia. Hankkiako pelioikeus hinnan, etäisyyden vai kentän tason perusteella. Jos pelaa koko kesän, niin olisiko kiva, että olisi mahdollisuus pelata kuitenkin muutamalla eri kentällä. Tällaisia kenttiä tai yhdistelmäpelioikeuksia on kuitenkin tarjolla. Vai onko tärkeämpää, että kenttä on lähellä kotia ja ehtii pelata helposti ysin töiden jälkeen ja tehdä ehkä vielä jotain muutakin. Osa haluaa vaikean ja kisakuntoon viritetyn kentän. Jotkut miettivät ottaisivatko pelioikeuden kesämökin läheltä, vai vuokraisiko kesämökin jonkin kivan kentän läheltä. Naispelaajaa saattaa kiinnostaa, kuinka dynaaminen ladytoimikunta on ja mitä aktiviteetteja naisille järjestetään.

Minulle merkitsee tänä kesänä eniten ehkä kuitenkin se, että tarjolla olisi monipuolisesti pelattavaa. Tarkoitukseni on pelata paljon, joten olisi hyvä, jos voisin pelata parillakin eri kentällä. Yhden kentän pelaaminen koko kesän ajan voisi alkaa hieman puuduttamaan. Minulla on aikaa pelata töiden jälkeen rauhassa, eikä ole perhettä jonka vuoksi pitäisi kiirehtiä kovaa kotiin. Voin siis ajaa autolla vähän kauemmaskin pelaamaan, joten kentän ei tarvitse olla ihan lähellä kotia. Toivon myös, että kentällä/seuralla olisi omia pikku kisoja, joissa hakea tuntumaa suurempia kilpailuja ja kiertueita varten. Tärkeää on myös hyvä henki pelaajien kesken. Näillä kriteereillä saan jo haarukoitua vaihtoehtoja.

Joillekin kentän valinta on tuntematon ongelma, ja osa tunnistaa itsensä tai tuttunsa niistä pelaajista, jotka vannovat vuosi toisensa perään oman kotikenttänsä nimeen. Näiden pelaajien kotikentälle paistaa aina aurinko, griinit ovat loistokunnossa ja klubiravintolan burgeritkin ovat koko kaupungin parhaat. Oma toimari ja caddiemasteritkin alan huippuja. Tämä on mielestäni golfareissa sympaattinen ilmiö, ja luo hyvää yhteisöllisyyttä. On hienoa, että kentän ”vakiokalustoon” kuuluu oman seuran/kentän lipunkantajia. Mikäli löydän hyvän kentän niin voi olla, että kuulun itse kesän lopussa tähän joukkoon. Golfiin hurahtamisella on moniulotteiset vaikutukset, se on tullut huomattua…

Tällä viikolla on Golfmessut 17.–19.3. ja esillä on varmasti monia pelitarjouksia, jäsenyyksiä ja kenttiä, joista valita. Olethan tulossa?

PS. Anna Golfareille on oma lounge messuilla, josta lisätietoja tällä viikolla Facebookin Anna Golf -ryhmässä. Toivottavasti nähdään viikonloppuna!

xx

Heli

Heli Puhakka on Anna Golf Kapteeni ja vetää Anna Golf –kokonaisuutta. Heli kirjoittaa Unelmien peli –blogiin klubipelaajan näkökulmasta.

Kommentit

Kultakorttipoolissa ei ole ns. parempia kenttiä, yleensa ovat rupukenttiä.

”onier 29.3.2017, 15:36
Kultakorttipoolissa ei ole ns. parempia kenttiä, yleensa ovat rupukenttiä.”

Voisitko ystävällisesti nimetä, mitkä näistä 25 kentästä ovat rupukenttiä? Ja millä perusteella? Itse kenttä? Palvelu? Osakkaat? Klubitilat? Ravintola?

http://www.sgky.fi/kultakortti-ja-etukortti.html

ETU53 jo listasi mielestäni pari tarkeää asiaa.
Lisään muutaman itselleni tärkeän asian,
– paljon pelattaessa etäisyys muodostuu tärkeäksi sekä liikenneyhteydet, varsinkin ruuhka-aikaan
– harjoitus alueet klubin lähellä, varsinkin range. Muuten ei tule helposti käytettyä.
– klubin ilmapiiri, oletko tervetullut myös vuokrapelaajana. Tätä kannattaa tutkia/kuulostella hyvin ennen päätöstä.
– itse ole jo useamman vuoden pelannut klubilla missä on kaksi kenttää. Tärkeä asia silloinkuin toinen kenttä on varattu kilpailun takia. Aina siis pääsee pelaamaan, ainakin ysin, eikä tarvitse kokoajan kalenteria katsoa ja miettiä mahtuuko mukaan.
– vapaaehtoistoiminnan aktiivisuus sai minut ostamaan tänä vuonna osakkeen kyseiselle kentälle ja liittymään yhteen klubitoimikunnista.

Jos olet Etelä-Suomesta, osta osake kentältä, joka on mukana SGKY:n kultakorttipoolissa. Ei lopu vierailukentät kesken.
Golfin olemus ja henki aukeaa vasta kun sitoutunut johonkin kenttään (osake) ja seuraan. Golf kun ei ole pelkästään pallon lyöntiä.

Oma kommentti