7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

TV-katsojan ankea loppuvuosi

Harvinaisen komean Openin jälkeen tuntuu vähän siltä, että koko kausi oli siinä tai ainakin sen merkittävimmät tapahtumat. Viime vuonna tähän aikaan meillä oli vielä, nyt keväälle siirretty PGA ja tietenkin Ryder Cup, mutta nyt voisi aivan hyvin vaikka perua Viasatit sun muut yhteydet aina tuonne huhtikuulle saakka.

Yritin vähän seurata Memphisin WGC-turnausta, mutta eipä siitä juuri mitään irronnut. Paljon rahaa oli tietenkin kaikille mukana olleille jaossa, ei cutia, eikä yllätysnimiä, koska vain ennestään rikkaat oli päästetty mukaan. Upean links-viikonlopun jälkeen oli myös tylsää katsella tätä “tikanheitto-golfia”, jossa pallot putoavat ja pysähtyvät lipun juureen lähes säännöllisesti.

Pientä lohtua sain naisten neljännestä majorista, joka pelattiin Genevejärven rannalla Ranskan Evianissa vastapäätä Sveitsin Lausannea, jossa muuten majaa majaa pitää ja isoja kirstujaan vartioi yksi maailman ahneimmista järjestöistä, KOK.

Evianin kenttä on sekä mäkinen että kapea, ja siellä onnistuminen vaatii todella malttia ja taktista silmää. Jenkkien lemmikki ja palloaan miesmäisesti runttaava Lexi Thomson ei viihtynyt paikalla kahta kierrosta pitempään – haukkui kentän ja lähti Englantiin, jossa pelataan tulevana viikonvaihteena naisten viides major, johon muuten meidän Noora Komulainen selvitti karsintojen kautta itsensä. Evianissa voiton vei tyylikäs korealainen Jin Young Ko.

Olen tällä palstalla aiemminkin hehkuttanut sitä, kuinka tavallinen golfari saa teknisessä mielessä paljon enemmän irti siroista naisgolfareista kuin yliluonnollisen hyvistä miespelaajista. En sitä paitsi jaksa enää oikein innostua siitä, kun joku nykymestari valitsee par-vitosella toiseksi eli lähestymismailakseen jonkin hyvin lyhyen raudan. En ole kuitenkaan huolissani tästä kehityksestä, koska tiedän, että heidän pelillään ja sitä mitä me suuri enemmistö harrastamme ei juuri ole mitään tekemistä keskenään. Ei siis ainakaan pidennetä vanhoja hienoja kenttiämme näiden muutamien “pommittajien” takia.

Nyt loppukaudesta pelataan tietenkin vielä kauden suuriksi mainostetut finaalit FedEx Cup ja Race to Dubai. Itse pidän niitä lähinnä jonkinlaisina sadonkorjuujuhlina, joissa kauden aikana hyvin menestyneille, mutta jo kovasta menosta varmasti väsyneille pelimiehille annetaan vielä vähän lisää rahaa. Vaikka isoista summista on kyse, mitään jännitysnäytelmiä niistä ei ole odotettavissa, vaikka golfmedia asiasta kuinka toitottaisi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

 • bogiman says:

  ”Paljon rahaa oli tietenkin kaikille mukana olleille jaossa, ei cutia, eikä yllätysnimiä, koska vain ennestään rikkaat oli päästetty mukaan. Upean links-viikonlopun jälkeen oli myös tylsää katsella tätä “tikanheitto-golfia”, jossa pallot putoavat ja pysähtyvät lipun juureen lähes säännöllisesti.”

  Käsittämätöntä puhetta,että pallon kiirittäminen pitkin kentänpintaa olisi jotenkin hienompaa golffia.
  Ei WGC-kisaan valittu lompakon perusteella,vaan kyseiset ”tikanheittäjät”ovat maailman parhaimmistoa,
  jotka pystyvät pudottamaan pallonsa lipulle.Valtava yleisömäärä viittasi myös siihen,että hekin olivat kanssani samoilla linjoilla.

 • oka says:

  Näinkin voi ajatella, jos kaikki muu kun links-meininki ja vanha on huonoa. Kun kuunteli TV-lähetyksiä ajalla, jolloin vanhat herrat kommentoivat, ei muusta puhuttu kun historiasta ja oikeastaan kaikesta muusta kun itse pelitapahtumista. Tämän koulukunnan edustajille mikään kaupallinen, tai uusi ei käy, golfkenttäkään ei voi olla hyvä jos on rakennettu sotien jälkeen

  Itse seuraan mielelläni myös ET finaaleita ja PGA touria, toki Majoreissa on oma hehkunsa. Kaikille löytyy varmaan seuraajansa, katsojat päättävät.