26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Tuttu syntipukki

Katselin viime tiistaina FST5:llä ohjelmaa jolla oli pitkä ja mielenkiintoinen otsikko: ”Golfsota. Espanjan Murcia on nykyään Euroopan golfin pääkaupunki. Englantilaisille paikka on unelmien täyttymys, toisille aivan muuta. Golf on suurta bisnestä voittajineen ja häviäjineen.”

Ei mennyt montaa minuuttia kun tajusin, että golfilla ei ollut juuri mitään tekemistä ohjelmassa esitettyihin ongelmiin, joiden aiheuttajat olivat ilmiselvästi liian optimistiset liikemiehet, joilla oli päätähuimaavia suunnitelmia ja kun kauppa ei käynyt, jätettiin koko homma kesken ja rempalleen, golfkentät mukaan lukien. Projektin alkuvaiheessa asiasta innostuneet olivat tietenkin menettäneet rahansa mikä on luonnollisesti surullista, ja siitä voi ainakin oppia sen tosiasian, ettei kannata tällaisiin mennä mukaan ennen kuin koko alue alkaa olla kunnossa. Jos vielä mennään tuohon otsikkoon, niin on pakko todeta, ettei mistään golfsodasta ollut kysymys vaan pelkästään grunderien ja heidän asiakkaidensa kahakasta.

Eikä Murcia todellakaan ole mikään Euroopan golfin keskus vaan kaukana sellaisesta. Ja loppulauseeseen, jossa todetaan, että golf on suurta bisnestä, on pakko todeta, että onneksi asia ei juuri koskaan ole niin. Ei ainakaan näinä aikoina. Parilta sikäläiseltä maajussiltakin kysyttiin mielipidettä golfista, josta heillä ei luonnollisesti ollut paljon mitään sanottavaa, koska edes hekään eivät ymmärtäneet asiayhteyttä. Hulluinta tässäkin jutussa oli tietenkin se, että golf saatiin taas kerran näyttämään syntipukilta sellaisessa yhteydessä missä se on varmasti syytön. Grunderit sijoittavat tietenkin golfkenttiä suurien loma-asuntokompleksiensa keskelle, jotta talot menisivät paremmin kaupaksi, mutta ei varmastikaan ole lajin syy jos suunnitelmat ajautuvat kiville.

Kysymys on loppujen lopuksi tästä vanhasta tutusta ilmiöstä, jossa golf ja myös sen harrastajat halutaan aina vaan saada näyttämään vähintäänkin epäilyttäviltä, asiayhteydestä riippumatta. Esimerkiksi Talin ja Helsingin kaupungin välisten viime vuosien asioiden puinti valtamedioissa on koko ajan ollut tahallaan vääristelevää, totuutta karttavaa ja kaunaista. Golfarien ”lyömisestä” on tullut kaikkialla monille toimittajille jonkinlainen pakkomielle. Muistan vielä vuosien takaisen lööpin jossa suurin kirjaimin kerrottiin miehen lyöneen vaimoaan golfmailalla. Lehden sisäsivulla kerrottiin toisesta tapauksesta, jossa mies löi vaimoaan kirveellä. Siitä raportoitiin vain pienellä yhden palstan uutisella, mutta sehän onkin niin arkipäiväistä…

Näyttää siltä, että ainoa tapa saada muut ihmiset hyväksymään golf on se, että he alkavat itse pelata. Juuri tulleen tiedon mukaan meitä onkin taas muutama tuhat enemmän kuin viime vuonna eli 142.681, mikä on hieno juttu kun tietää, että golfin harrastus on niin USA:ssa kuin Euroopassa ollut viime vuosina koko ajan laskussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)