10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Turhautumatta tavoitteisiin

ANNA GOLF KAPTEENI – HELI PUHAKKA

Golfissa on helppo asettaa omalle pelille erilaisia tavoitteita, kuten esimerkiksi lyöntimäärän, hcp:n, puttimäärän tai draivin pituuden suhteen. Mielestäni on hyvä olla kehityksen kannalta selkeitä tavoitteita, mutta tavoitteet eivät saa olla liian kovia, jotta pelaaminen ja treenaaminen pysyy mielekkäänä. Niin kliseistä, mutta ei se määränpää, vaan matka.

Olen yrittänyt asettaa jokseenkin järkevät tavoitteet itselleni, vaikka pään sisällä on palava halu olla niin paljon parempi, kuin on realistista vielä odottaa. Tämä aiheuttaa turhaan itselle stressiä ja paineita, eikä varmasti auta lopputulokseen.

Kauden alussa oli vaikea löytää tasaista tuntumaa peliin. Silloin turhautti, että miksi ei heti ollut peli yhtä hyvin hanskassa kuin viime syksynä. No eihän peli tietenkään ole tikissä talven jälkeen, vaikka niin kovasti halusin. Kesti kymmenisen kierrosta ennen kuin sain oman pelin sujuvammaksi. Näin jälkikäteen aika luonnollistahan se oli, että kesti muutaman kierroksen tottua pelituntumaan talven jälkeen. Golfissa kun vaan haluaisi aina heti olla niin hyvä.

Asetin pian tavoitteeksi pelata alle 100 lyönnin kierroksen. Kävin ahkerasti harjoittelemassa, lyöttäydyin tuntemattomien kanssa pelaamaan, kävin yksin pelaamassa ja osallistuin erilaisiin kisoihin. Peli alkoi kulkea yhä paremmin ja eräänä sunnuntaina saavutin tavoitteeni, kun lyöntejä kertyi kierrokselta 96. Huomaamatta ja ilman, että olin edes kierroksella ajatellut asiaa kertaakaan. Oli niin onnellinen olo. Nyt olen asettanut uudeksi tavoitteeksi pelata alle 90 lyönnin kierroksen ja tavoitteena olla myös turhautumatta ennen sitä. Hyvän fiiliksen kautta ja treenaamalla.

Olen innokas harjoittelija ja hion mielelläni rangella lyöntiäni. Rangen jälkeen tykkään lähteä usein vielä kiertämään 9-reikäisen par-3 kentän lähipelitreenin vuoksi. Jos takana ei tule ketään, niin pelaan rauhassa 2-4:llä pallolla, jotta tulee toistettavuutta.

Päätin, että investoin myös PRO:n tuntiin, jotta voin kehittyä golfissa oikeaoppisesti ja helpommin. Kävin Heini Haapalan luona Kullossa laittamassa palikoita kohdalleen. Tunnin aikana tuli useita oivalluksia ja nautin siitä, että ymmärsin paremmin swingin kokonaisuutta. Nyt tiedän paremmin mitä olen tekemässä.

Aion käydä jatkossa säännöllisesti PRO:lla, sillä se helpottaa ja varmasti myös nopeuttaa kehitystäni, vaikka hetkellisesti aina tunnin jälkeen lyönti onkin sekaisin. Uskon, että kaiken kärsimyksen jälkeen edessä on kuitenkin harppaus eteenpäin. Suosittelen lämpimästi Heinin tuntia kaikille, jotka haluavat kehittyä golfissa.

Kokemuksen syvällä rintaäänellä, kannattaa valita sellainen PRO, joka on jonkun toimesta hyväksi havaittu. Itselleni osui tylsä kokemus alkukesästä erään PRO:n ryhmätunnilla, joka loi enemmän epäuskoa kuin uskoa. Opetustyyli oli melko aggressiivinen ja epäkannustava minua ja ystävääni kohtaan. Lisäksi tunnin jälkeen hän tokaisi yhdelle meistä kolmesta kaveruksesta, että ”sinusta voi tullakin vielä golfari”. Minä ja toinen ystäväni katsottiin PRO:ta epäuskoisina, että jaa meistäkö ei..? Teki mieli sanoa, että sinusta ei sitten koskaan tullut hyvä PRO. Pidin mölyt mahassani, mutta tuollaiset sanat jäävät ikävästi kummittelemaan päähän. Väärinymmärrys tai ei, niin kannustetaan toisiamme vaikeina hetkinä.

Golfissa jos jossain, tarvitaan enemmän uskoa kuin epävarmuutta, joten tsempataan toisiamme. Kenestä tahansa meistä voi tulla golfari ja vielä erinomainen sellainen.

Hauskaa golfkesän jatkoa kaikille <3

Heli

Ps. kuvat ovat viikonlopun pelireissulta Imatran Golfista. Olipa kaunis kenttä!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje