Tuotteistetaan 9 reikää - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Tuotteistetaan 9 reikää

Yhä pitemmäksi käyneet golfkierrokset ovat suurin uhka lajin suosiolle ja vanhemmissa golfkulttuureissa niin pelaajat, kuin pelimäärätkin ovat vähentyneet. Naapurimme Ruotsi kirjasi jo kolmantena vuonna peräkkäin tuhansia lopettaneita. Kato on joka kerta ollut suurin aktiivisessa iässä (20-40v.) olevien ihmisten keskuudessa. Opiskelijat, työuraa luovat, perhettä perustavat ja ensiasuntoa maksavat eivät tahdo löytää sitä kuutta tuntia minkä golfkierros alkaa jo pahimmillaan kestää. On jo ehkä aika purkaa myytti aivan sattumanvaraisesti aikanaan syntyneestä 18:n reiän kentästä. Puolet siitä eli 9 reikää riittää päivän pelikierrokseksi aivan mainiosti ja tämän kolmen tunnin rupeaman jälkeen ennättää samana päivänä tehdä vielä jotain muutakin. Lopettaisin myös puheet, 9 reiän kohdalla ns. puolesta kierroksesta ja olisin enemmän kuin iloinen jos maahan perustettaisiin lisää yksinkertaisia 9 reiän kenttiä. Ökykenttiä meillä alkaa olla jo aivan tarpeeksi. Meillä on paljon sellaisia ns. täysimittaisia kenttiä joiden olisi mahdollista tuotteistaa myös 9 reiän kierroksia kaikille vierailijoille ja muille ”kodittomille”. Nehän muodostuvat useimmiten aina kahdesta 9 reiän lenkistä. Lisäksi jokainen aamu kentän jälkipuoli on aina pari tuntia tyhjäkäytössä ja sama juttu koskee alkupäätä iltaisin. Joku viikonpäivä voitaisiin jossain jopa julistaa 9 reiän päiväksi, jolloin enemmän pelaavat joutuisivat varaamaan kaksi lähtöaikaa. Toivoisin, että muutama klubi pohtii talven aikana tätä asiaa ja päättää tulevana kesänä tuotteistaa 9 reiän kierroksen, miettimään sille pelisäännöt ja tietenkin hinnan, joka ei saisi olla enempää kuin 50% varsinaisesta greenfeestä. Joku toiminnanjohtaja saattaa ehkä miettiä miten tällaista pelaamista kontrolloidaan. Kun tyypillistä rehtiä suomalaista golfaria ei tarvitse kentälläkään vahtia ei tämäkään järjestely mitään ongelmia aiheuttaisi. Omalla kentällään pelaavia golfareita yllä oleva ei tietenkään koske. He tekevät juuri niin kuin aina ennenkin, mutta uuden ajattelun seurauksena heidänkään ei tarvitsisi ehkä enää potea huonoa omaatuntoa vain yhdeksän reikää pelattuaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)

 • Leftslice says:

  Todella kannatettava asia ei muuta kun tuotteistamaan. Odotan todella innolla että saadaan ostaa GFää alku tai loppuysille aamuin illoin miten vaan parhaiten sopii. Ja kun vielä ”kodittomat kaukot” sais ostaa kohtuuhinnalla lähipelitikettiä vaikka eivät ole lähdössä pelaamaan.

 • savanni says:

  Ihan kannatettava idea. Monelle eläkeläiselle riittäisi välillä hyvin 9-reiän kierros. Tulisi tankkauspuolestakin paremmin huolehdittua, kun ei tarvitsisi olla vajaalla ravitsemuksella 4-5 tuntia. Olen pari kertaa Kytäjällä kysynyt, voitaisko lähteä pelaamaan SE-kentän 10-reiältä heti aamusta vain ne 9-reikää. Vaimo ei aina välittäisi pelata niitä alkupään raskaampia nousuja. Vastaus on ollut: meillä ei ole sellaista käytäntöä. Itselläni on Kytäjän pelioikeus. Ehkäpä Kytäjän tj lukee näitä blogeja ja kommentteja.

 • Harri Hyttinen says:

  Onhan ysejä jo pelattu monella kentällä iät ja ajat, saa jopa ysin green feet. Kannatan kovasti Lassin ajatusta ihan tuotteistamisen lähtökohdista, olikin jo aika, että joku lausui ajatuksen ääneen. Nyt jos kentät näkevät tämän asian mahdollisuutena, eikä uhkana, niin silloin homma alkaisi toimia. Lisää pelaajia, lisää toimintaa klubeille, 9 reiän feen pystyy hinnoittelemaan pikkuisen paremmin, eli 2×9=25. Pyyhkäisikö ohi? Ei muuta, kun asiaa ajamaan Lassi ja tehdään sulle patsas Talin koivukujan varteen!

 • Hönö says:

  Keimolassa on käytössä kahden 9:n rännisysteemi. Voi pelata joko yhden ysin tai molemmat, jolloin eka ysille lähtiessä voi varata lähtöajan kahden tunnin päähän toiselle ysille. Hieno järjestely !

 • jarkko koskela says:

  Heipä hei, mielenkiintoista luettavaa. Olemme aukaisemassa Muhokselle Oulujokilaakson Golf Oy:n nimissä kentän em. mainitulla idealla kesällä 2008. Kenttä tulee olemaan tasoituskelpoinen pay&play- kenttä. Väylät aluksi Par3 – väyliä lukuunottamatta reilun 200m par4:sta. Joten tervetuloa, uudet ja vanhat – Muhokselle ( Oulusta Kajaaniin n. 37km ) loppukesästä 2008!

 • Gaius Julius Senilius says:

  Kelpo ajatus, kiitos. Männä suvena pakkasin työmatkalle mukaan vaimon ja pari bägiä. 9 reikään ja ruokailuun klubiravintolassa olisi ollut aikaa ja halua, mutta ajatus 9 reiän greenfestä oli ainakin kahdelle Keski-Suomen kentälle tuiki tuntematon. Sen verran pihi olin, että en raaskinut maksaa 18 reiän greenfeetä 9 reiästä. Ehkäpä eivät olleet pikkurahan tarpeessa ja klubiravintolalla oli muutenkin asiakkaita riittävästi.

 • macbeth says:

  hei, kiitos Hangon kentän fiksujen pomojen saa osakas pelata pelilipuilla yhdeksän reiän osissa. Monasti aamulla tai illalla on juuri tuollainen ysin hetki, varsinkin perheissä, joissa on lapsia on nolo olla lomalla aina golfkentällä, esimerkiksi aamu 7-9 keikka ei häiritse perhe-elämää terveiset – onko hanko muuten vielä auki?

 • Kari J. Nyberg says:

  TOTTA PUHUT VELISENI – MONET SEIKAT MM. SYSYYSN PIMEYS PULTAA YSIREIKÄÄ VOT VOT

 • jarkko koskela says:

  Hei! Tuntuu toimivan. Oulujokilaakson Golf avasi väylät pay&play – kentälle 27.7.2008 ja Oulun läheisyys tuottaa tulosta ( kävijöitä ). Kentän pituus on 1513 m keltaisilta ja hyvin on riittänyt ihmisiä. Kiitoksen aihetta juuri tuo sopiva pituus sekä ajallinen kesto. Jo nyt voi sanoa, että kokemuksemme pohjalta tulemme jatkamaan ja teemme seuraavat 9 väylää vuoteen 2012 mennessä. syksy ja kevät parannetaan nurmen laatua ja pelattavuutta väylien ulkopuolella. Tervetuloa!