7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

#trumpintapapelata

Sain vihdoin luettua Rick Reillyn mainion kirjan presidentistään Donald Trumpista (Commander in Cheat – How golf explains Trump), joka kertoo hänen tavastaan pelata ja käyttää hyväkseen tätä ikivanhaa ja upeaa pallopeliä. Reilly on löytänyt paljon yhtäläisyyksiä siitä, miten Trump pelaa golfia ja miten hän johtaa maataan toimiessaan sen presidenttinä eli huijaa, valehtelee ja öykkäröi… ja kaiken aikaa.

Pelaajakato on viime vuosina huolestuttanut suurissa golfmaissa ja paljon töitä on tehty ja rahaa uhrattu siihen, että saataisiin uutta väkeä lajin pariin. Samaan aikaan maailman ykkösviran haltija kertoo, että golf sopii lähinnä vain varakkaille tai sellaisiksi tosissaan pyrkiville, tehden näin tyhjäksi kaikki ne toimenpiteet, joilla lajia yritetään myydä meille kaikille sopivaksi liikuntamuodoksi.

Trump pelaa paljon, mutta vain omilla kentillään, joita löytyy maailman eri kulmilta parisenkymmentä. Hän ajaa aina yksin omaa viritettyä golfautoaan ja ennättää palloille paljon ennen muita ja aikaa jää parantaa oman pallon paikkaa sekä potkia pelikaverien väylä- ja griiniosumat vähän sivummalle – vaikkapa bunkkeriin. Viheriöillä hän antaa kavereilleen usein puolen metrin putteja, annettuaan ensin itselleen noin kaksimetrisen.

Kerran Trump törmäsi eräällä omistamallaan klubilla työntekijään, joka oli kiinnittämässä uutta nimellä varustettua laattaa seuran mestarien kunniatauluun. Trump totesi hämmästyneelle kaverille, että olen voittanut tuon jäsenen niin usein, että vaihdapa minun nimeni siihen.

Vaikka Trumpin äiti on kotoisin Skotlannista, on presidentti onnistunut suututtamaan golfin kotimaan asukkaat perinpohjin. Vihamielisyydet alkoivat Trumpin perustamasta kentästä lähelle Aberdeenin kaupunkia ja varsinkin hänen tavastaan hankkia useammista pientiloista koostuneen maa-alueen Pohjanmeren rannalla sijaitsevalle kentälleen. Valtiovierailuilla hän on myös ottanut puheeksi hänen kenttänsä edessä, meren puolella, olevan tuulipuiston hävittämisen, mutta toistaiseksi huonolla menestyksellä.

Jo muutamia vuosia sitten Trump hankki Skotlannissa omistukseensa upean Turnberryn kentän hotelleineen nimeten sen Trump-Turnberryksi. The Open pelattiin siellä viimeksi vuonna 2009 ja seuraava ajankohta olisi jo pitänyt tulla tai sen olisi jo ollut aika näkyä tulevassa aikataulussa, mutta eipä näy. Alan piireissä huhuillaan, ettei Turnberry järjestä kisoja niin kauan kun kentän nimessä on sana Trump. Toiset ovat taas sitä mieltä, ettei niin pitkään kun Trump on presidenttinä.

Yllä kuvatusta Trumpin tavasta pelata golfia tulee mieleen oman Golfliittomme kevään slogan: “#muntapapelata,” joka ei ehkä, ainakaan tällä Trumpin aikakaudella, kuulosta täysin onnistuneelta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • paavo says:

    Lassin kommentti Trumpin GOLF ! -pelaamisesta on laaja ja lienee todenperäinen? Lassin tähän kirjoittamansa faktat lienee omakohtaisiti tarkistetut.
    Meillä Suomessa kulkee suusta suuhun kaikenlaisia juttuja valtakunnan tasollakin tunnettujen golfareiden huijaamisista. On lyöty omalla nimellään printattu pallo par 3 väylällä ekalla reikään, siis holari, mutta ensin on hakemisten jälkeen pallo löytynytkin taskusta pudotettu pallo metsän puolelta!
    Näistä tositapahtumista olisi ollut kiinnostava lukea itseään arvostavan golfyhteisön sivuilta edes joskus. Missä nämä jutut piileskelevät?