Tosissaan, ei tosikkona! - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Seppo "Buddha" Palminen

Tosissaan, ei tosikkona!

Ryydittääkseni keskustelua siteeraan lyhyesti erästä kirjaa. Tehän tiedätte. En kehu, en ylistä, en kerää ämpärillä hilloa. Vain siteeraan. Tietenkin saattaa käydä niin, että asiayhteydestään irrotetut sitaatit lähtevät lentoon ja viiltävät hitaasti arpeutuvia haavoja herkimpien lukijoiden sieluihin. Tätä pahoittelen. Siis ihan tosissaan.

”On ihmisiä, jotka ottavat golfin vakavasti. Älä koskaan alennu sellaiseksi. He ovat nimittäin ihmisiä, jotka ottavat itsensä vakavasti. Mikään ei ole liikuttavampaa.”

”Suosikkikirjoittajani Torsti Lehtinen kirjaa kaksi humoristeista suurinta: kuolema ja sauna. Mielestäni näiden jatkoksi sopii erinomaisesti humoristeista kolmas: golf.” Ajatelkaa tyyppiä, joka rupeaisi golfkentällä huseeraamaan isona johtajana, raharikkaana tai muuna mahtihenkilönä.

”Golf on kuin Villissä Lännessä Colt. Olet pitkä tai pätkä, se tasoittaa erotuksen. Golf on suuri tasa-arvoistaja. On tittelisi kuinka mahtipontinen tai egosi kuinka pullea tahansa, kun uusine shortseinesi tai hassuine ruutuhousuinesi astut ykköstiille, se riisuu sinut kelteisilleen. Siinä seisot koko vakavuudessasi.”

”On monta läksyä, joita olemme täällä oppimassa. Yksi tärkeimmistä muistuttaa, että kannattaa oppia suhtautumaan itseensä rennommin, vähemmän vakavasti, ei niin toivottoman tiukkapipoisesti.”

”Mutta miten tunnistaa vakavikon? Ei aina suoralta kädeltä ilmeestä. Kaikkia ei tunnista ollenkaan ennen kuin on pelannut heidän kanssaan. Golf kyllä sitten paljastaa ihmismielen pimeän tai valoisan puolen.”

”Elämä ei ole vakava harrastus. Eikä golf. Elämä on tarkoitettu nautittavaksi. Samoin golf. Ihmiset, jotka eivät nauti golfistaan, ovat ihmisiä, jotka eivät nauti elämästään. Ihminen, joka ei nauti elämästään, on taakka ja kiviriippa kaikille. Ja voin vakuuttaa, että maailmassa on lähimpien taakankantajien lisäksi todella vähän ihmisiä, jotka välittävät pätkääkään siitä jos et nauti.”

”Aina kun näen tosikon golfklubilla, minua säälittää. Totta kai hän on täysin oikeassa osoitteessa. Kaikki maailman tosikot, ruvetkaa pelaamaan golfia. Golf saattaa olla viimeinen toivonne.”

Seppo Palminen


Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (22 kpl)

 • Jusa says:

  Seppo siteeraa. Nää sun kirjoitukset alkaa viiltämään hitaasti arpeutuvia haavoja myös tällaisen hieman kevyemmin golfiin suhtautuvan, jumalaisen vartalon verhoamaan sieluun. Kyllä se on niin, että sun ois jo korkein aika alkaa kirjoittamaan itse, omia mielipiteitä ja jostain muusta aiheesta kun niiloista, idiooteista, loosereista, tosikoista ja arvioimasta vakavikkoja ym. edellä mainittuja, joihin kaikesta päätellen itse lukeudut. Mutta ethän sä voi. Olet siteerannut niin montaa ihmistä, hehkuttanut ja allekirjoittanut niin monen muun ajatuksia, että tässä vaiheessa omien (todellisten) mielipiteiden esille tuominen olisi varsin kiusallista. Jokainen päättää ja määrittelee oman suhtautumisensa harrastuksiinsa ihan itse. Jookos. Kaivat alituiseen kirjoituksiisi kohderyhmiä, joita arvostelemalla oma rusinaksi kuivunut egosi kasvaisi ennalleen. Ei se kasva Seppo, sillä tämänkin blogin ajatukset ovat kokonaan toisen henkilön ajatuksia. Jospa keskittyisit jatkossa vain pelailemaan tätä peliä ja jättäisit kirjoittamisen niille, jotka osaavat sen ja joiden ei tarvitse jatkuvasti siteerata muita. Hyvää kesän jatkoa ja hymyillään kun nähdään ykköstiillä kelteisillään.

 • Shitundsheisse says:

  Koettaisit nyt keksiä jotain uutta ja lopettaisit paskojen kirjojesi siteeraamisen. Taitaa olla arkku tyhjänä 😀

 • babbacus says:

  Osa Niiloista ottaa kirjoittamiset tosissaan, toiset Niilot kirjoittamisen tosissaan. Lopeta niuhotus ja kohtele vaimoasi kuten muutkin kohtelisi. Ota iisisti, älä rupea pelleksi, koskee golfin pelaamista kuin runojen rustaamista. Kaikki olemme täällä itseämme varten ja jos olemme tyytyväisiä itseemme, ei tarvitse välittää Niilojen arvosteluista ?

 • Kari Lahtinen says:

  Seppo on kuin Himanen, arvostusta löytyy vain Hyvä Veli -ympyröistä… Tämä blogi oli kieltämättä kaikista edellisistä ylivoimaisesti kehnoin. Jos mahdollista.

 • peejii says:

  En tiedä kuka Sinua ja Sinun ns. kirjojasi arvostaa tai lukee, en minä ainakaan. Lepeta jo kirjoittelun lisäksi tyhmä itsesi siteeraaminen ja kehuminen. Vai kuvitteletko, että Katainen tilaa Sinulta 700.000 euron tutkimuksen.

 • Birdie says:

  Samat säälittävät jutut jatkuvat. Seppo setä tuskin älyää hävetä näitä, tuleepahan tekstikiintiöt täytettyä. Onkohan Teemu ylpeä tästä ”penaalinsa terävimmästä kynästä”, vai joko mietityttää millaisen kuvan tämä antaa forumista ja golfin henkisestä tasosta.

 • NO Hääppönen says:

  Kuinkakohan paljon nää blogistit saa palkkaa, ja mitenköhän se määräytyy? Toivottavasti ei ole yksikköhintainen kauppa. Palminen pakottaa (omien golf-aiheisten ajatusten puuttuessa) ulos viikottain läjän vanhoja sitaatteja, kun taas nämä paremmat bloggaajat kirjoittaa harvemmin, mutta laadukkaammin. Ehdotan että Sepon julkaisutaajuus muutetaan viikottaisen sijaan kuukausittaiseksi, niin ehtii Buddhan patakin porista hieman enemmän kirjoitusten välillä.

 • Suvis says:

  Mielestäni tällä maapallolla saa kaikki olla ihan omana itsenään, erityisesti buddahenkisen pitäisi suvaita lähimmäisistään tämä…!

 • kalle-de-fygge says:

  Olkaa huoleti kaikki kommentoijat. Vanhuuttamme tulemme höperöiksi ja typeriksi, kaikilla meillä on Sepon kohtalo edessä. Joten buddha -maista suhtautumista Seppoa kohtaan. Sepolla on menny (kavereihin nähden) kaikki busineksekset nollille ja aikaa ei enää mittarissa riitä uuden rakentamiseen. Ainoastaan näiden kirjojen ja kolumnien näpertämiseen, niistä tulee kovalla työllä 100 keuroa vuodessa kun me muut on tehty 10 – 100 kertainen määrä vuodessa. Säälikää Seppoa ja antakaa Sepolle roponen, pientä se on teiltä mutta isoa Sepolle. Kirjan ostoon kaikki , ho hop !!!

 • lukija says:

  Tämä ei oikeastaan ole kommentti blogista eikä blogistista, vaan kommentti kommentoijista. Jos Buddhan kirjoitukset niin kovasti harmittavat, saattaisi olla viisasta jättää ne omaan arvoonsa.

 • Haukiherra says:

  Tämä jatkuva vertaaminen, miten golf on ihmismielen lakmustesti, alkaa olla kuluneisuudessaan ja noloudessaan jo nerokasta. Samanlaista kielikuvastoa toki käytetään muissakin peleissä ja urheilulajeissa. Niissä tosin tapaa vähemmän tosikkoja kuin golfkentällä ja etenkin klubilla kierroksen jälkeen, missä isot ihmiset laskevat pää sauhuten bogipisteitään ja selittävät lähinnä itselleen, miten se tai tämä lyönti lähti niin kuin lähti. Syyllistyn tähän itsekin. Golf on hauska peli nimenomaan tosikkomaisen lähtökohtansa takia: pilkuntarkat säännöt, pukeutuminen, pönötys, tasoitusjärjestelmä, miljöö, sanasto ja niin edespäin.

 • antiniilo says:

  Sepon blogien kommentoinnissa aletaan jo saavuttaa samaa ala-arvoisuutta kuin koko GP:n keskustelupalsta. Aivan kuin kommentoijien välille olisi syntynyt keskinäinen kilpailu parhaasta muka-hauskasti kirjoitetusta negatiivisesta aivopierusta. . Hyökätään kirjoittajaa ei kirjoitusta vastaan. Rakentavan kriittiset loistavat poissaolollaan.

 • Kaitsu says:

  Niin makaa kuin petaa. Kun Seppo setä muutamia viikkoja sitten kirjoitti lyhyen blogin ilman siteerauksia kirjoistaan ja tyyliin lonkalta vetäen tuli paljon positiivisia kommentteja. On aika selvää, että jatkuvat siteeraukset ja saman asian jauhaminen aiheuttavat saman tasoisia kommentteja. Siitä voisi vetää jonkun johtopäätöksenkin jos vain haluaa/älyää

 • kari lahtisen kommentti says:

  Ei pärjää tämä Palminen hölmöydessä ja luetun ymmärtämättömyydessä tälle 20 000 viestin himokirjoittaja Lahtiselle. Parhaimmat viestit tulee yleensä 3-4 välillä aamuyöstä. Ei löydy miehelle ymmärtämystä keskustelupalstalla edes Himaselta. Vietien kehnoudessa ja ymmärtämisessä Karia ei lyö kukaan.

 • maybe:darkeye says:

  Viimeiselle kommentille, Kyllä ei Palmisen blogin ääliö- idioottii-, ykkösiä ole golfin piirissä tullut monia vastaan = yhtäläisiä dorkija framille. Palminen ”pelaa” ilmeisesti omia niilo-dorka pelejä, niilo-dorka pelikaverien kanssa, jotka ovat niin v–un diplomaattisia, etteivät viitsi pilata Sepon luuseri-päiviä totaaisesti, kiitos heille diplomatiasta. Pahoiittelen jos kirjoitukseni pahoittanut edes joitakin golfin hienouksia, ja raffista lyötyjä soketteja, pardon shall I ?

 • Kari Lahtinen says:

  Palmisen blogin kommenttiosio alkaa näköjään vetää vertoja suomi24-palstalle. Täälläkin näköjään kommentoidaan uskaltamatta käyttää edes varsinaisen keskustelupalstan nimimerkkiä, omasta nimestä puhumattakaan…

 • Tim Ahlava says:

  Olisi parasta siirtää koko blogi sinne Suomi24:n puolelle, kommentteineen päivineen. Ei tiedä pitäisikö itkeä tai nauraa kun näitä lukee. Palmisen eka kirja on luettu kertaalleen, eikä toistamiseen tarvitse. Vähän sama juttu näiden blogien kanssa … jämähtäneet paikoilleen, tuskin edistävät kirjojen myyntiä. Pieni aikalisä olisi paikoillaan, jotta Palminen ei täysin nolaisi itseään

 • Kari Santala says:

  Näyttää Kl:ltä menevän yhdistyksen ja yhtiön asiat sekaisin ja nyt näyttää miekkonen sekoittavan golfpisteen keskustelupalstan, suomi 24 palstan ja blogien kommentoinnit keskenään. Kannattaisi Karin pysytellä vain siellä suomi 24 palstalla ja pysytellä poissa blogi palstalta, kun ei edes ymmärrä, mikä blogi palstan tarkoitus on. Mitä tulee blogipalstaan ja keskustelupalstaan, niin niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa puhumattakaan Karin suosimaa suomi 24 palstaa. Karin kannattaa miettiä, annetaanko palstan pitäjän päättää, saako tänne kirjoittaa nimimerkillä vai omalla nimellä, se ei mitenkään kuulu tälle golfpisteen sivuilla ränkättävälle Lahtiselle. Siellä tosin tämä eräs pro onneksi oikoo tämän tyhjänkirjoittajan vääriä tulkintoja säännöistä. No jokaisen oma asia on pilata oma maineensa.

 • The Big Easy says:

  Palmisen kirjat ovat hyviä! Kaikki eivät ymmärrä sitä, että ne eivät ole oppikirjoja, joiden ohjeita tulisi noudattaa kirjaimellisesti ja että kaikesta pitää olla kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Niiden tarkoitus on herättää ajatuksia ja joku noista ajatuksista ehkä jopa aiheuttaa ihmisessä positiivisia muutoksia. Osa ajatuksista ei sovellu minulle mutta jollekin muulle ne saattavat kolahtaa. Budha Eväät -kirjakin kannattaisi lukaista, niin ei matalan verensokerin aiheuttaman tunneryöpyn kourissa tarvitsisi suutuspäissään kirjoitella tänne tai muille forumeille agressiivisia kommentteja. Tsemppiä Sepolle ja kaikille muillekin! Syökää vähemmän sokeria ja hiilareita! 😉 All you need is Love!

 • Toinen Tero says:

  Palmisen eväät on ihan ok, samaa faktaa joita löytyy sadoista muistakin copy paste opuksista. Toivottavasti joku fiksumpi blogisti kirjoittaisi ja pian, ettei tulisi näitä Palmisia peräkkäin. Peace & love kaikille kukkahattutädeille ja sedille 😀