11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Viime yönä Oakmontissa….

Aina kolmeen saakka yöllä piti täällä Suomessa valvoa ennenkuin tämän vuoden toinen Major-mittelö saatiin päätökseen. Samalla saatiin myös Dustin Johnson erotetuksi siitä vähän säälittävästä veljeskunnasta, jotka on tapana niputtaa otsikon: ”Parhaat pelaajat jotka eivät ole koskaan Majoria voittaneet,” alle.

Parina viime kautena juuri Dustin Johnson on ollut tämän porukan ilmiselvä keulakuva. Omista mokista ja joskus myös huono-onnisuudesta kärsinyt pelaaja voi tästedes kulkea pää pystyssä kohti uusia suurvoittoja, joita sopiikin odottaa lisää kun tämä apina on nyt saatu pois selästä.

Johnsonin lisäksi tyytyväiseen myhäilyyn yhtyvät varmasti kaikki Oakmontin klubin jäsenet joiden kenttä tarjosi lähes ylivoimaisen vastuksen lajimme yleensä niin taitaville pelaajille. Jo takavuosina nämä miljonäärit syyttivät näitä Open-kenttiä kisakuntoon viimeistelevää USA:n golfliittoa väittämällä, että he haluavat ehdoin tahdoin nöyryyttää maailman parhaita pelaajia. Sen väitteen kuittasi Sandy Tatum -niminen liiton entinen presidentti toteamalla, että ”emme halua nöyryyttää ketään vaan haluamme vain selvittää kuka teistä on todella paras.”

Kenellekään ei tällä kertaa jäänyt epäselväksi se kuka oli paras, sillä niin suvereenisti Dustin Johnson hallitsi pelitapahtumia koko neljän päivän ajan. Häntä ei näyttänyt pahemmin häiritsevän edes se kun tuomariston edustajat kävivät pelin aikana kuiskimassa, että hänen viitosgreenillä liikahtaneesta pallostaan saattaa maalissa tulla lisälyöntejä, niin kuin sitten yksi tulikin. Sai hän sentään yhden onnekkaan vapaan dropin kun hän muistaakseni reiällä 11 löi pallonsa pahaan karheikkoon, mutta niin vinoon, että hänen ja viheriön väliin jäi jokin tilapäinen rakennelma. Hän sai viedä pallonsa lyhyemmäksi leikatulle alueelle, josta sen sai helposti viheriölle. Yleensähän tällaiset rakennelmat pidetään visusti poissa pelilinjoilta paitsi tietenkin jos lyö tarpeeksi vinoon…

Kun viimeksi seurasin tätä samaa kilpailua samalla kentällä vuonna 1994, oli se täynnä suuria puita eli maisema oli silloin kovasti metsäinen. Joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla jäsenet kaivoivat esiin vanhoja kuvia kentästään, jolloin se oli vielä ollut linksmäisen avara. Seuraavaksi päätettiinkin poistaa kaikki alueelle kasvaneet 15 000 puuta ja katso! Paikkahan näytti taas aivan golfkentältä!

Seuraava Major on The Open, joka pelataan heinäkuussa Troonin kentällä Länsi-Skotlannissa. Viimeksi siellä oltiin vuonna 2004, jolloin maailman listan noin neljässadas Todd Hamilton yllätti kaikki. Kuulin juuri, että tämä upean kentän omistava, mutta muuten vähän tunkkainen herraseura hyväksyy nyttemmin naisjäseniä. Kaikki näyttäisi siis olevan siellä päin aivan kunnossa vaikka epäilenkin, että klubin entinen sihteeri, Colin Montgomerien isä David, saattaa nyt raivoisasti pyöriskellä ”sivuvesiesteessään.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje