16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Tsekinmaalla ostajan markkinat

Pistäydyin viime viikolla Tsekeissä, jossa ei ole tullut useinkaan vierailtua. Ensimmäisen kerran kävin maassa vuonna 1979, jolloin siellä oli vain kaksi kenttää – Marianske Lazne ja Karlovy Vari – jotka olivat sinnitelleet hengissä yli sen ankean aikakauden, jolloin golf ei todellakaan ollut maassa silloin vallinneen systeemin suosiossa. Nyt tilanne on kokonaan toinen ja maahan on suhteellisen lyhyessä ajassa rakennettu jo toista sataa uutta kenttää. Kun omia golfareita on vain noin 50.000, edellyttää monen kentän hengissä pysyminen suurta vieraspelaajien määrää.

Monet kunnianhimoisten suunnittelijoiden tekemät uudet kentät näyttivät mielestäni aivan liian haastavilta varsinkin maassa, jossa pelaajien määrän pitäisi nopeasti kasvaa. Esimerkiksi monin paikoin yleistyneet ”saariviheriöt” saavat takuuvarmasti monet kokeilijat etsimään vähän yksinkertaisempia ja paljon halvemmaksi tulevia uusia harrastuksia.

Tsekkien pelikausi ei ole juuri omaamme pitempi ja viime talvi kuului olleen tavallistakin kovempi ja pitkään kestänyt, mikä näkyi useimpien kenttien kunnossa. Ehjimmät ruohomatot löytyivät odotetusti vuoden vanhalta 27-reikäiseltä Panorama-kentältä. Kenttähenkilökuntaa oli paikalla paljon, mutta meidän lisäksemme ei ainuttakaan muuta pelaajaa. Tukikohtana pidimme parin päivän ajan suurta ja monille suomalaisille tuttua Konopiste Resortia, jolla on kaksi isoa kenttää, yksi 9-reikäinen ja paljon hyvää majoitustilaa.

Mielenkiintoinen uudehko kenttä nimeltä Cihelny löytyi läheltä Karlovy Varin kaupunkia. Gary Playerin suunnitteleman kentän jännittävin elementti oli voimakkaasti kohti kaupunkia virtaava ja kentän kohdalla kapeahko Tepla-joki, jonka varrella olleella ja lähempänä kaupunkia aikanaan sijainneella vanhalla kentällä, kaikkien aikojen suosituin suomalainen, C.G.E. Mannerheim, pelasi ainakin keväällä 1922. Hän hoiti samalla terveyttään jo tuolloin kuuluisan kylpyläkaupungin muissakin laitoksissa. Silloinhan kaupunki oli vielä saksalainen ja nimeltään Karlstad. Upotin nyt pari uutta ”Titua” Tepla-jokeen ja lohdutin itseäni sillä, että ne päätyivät ehkä Marskimme sinne, 95 vuotta aikaisemmin, lyömien Dunlopien seuraksi.

Finnair lentää Prahaan kahdessa tunnissa ja lentoaikataulut mahdollistavat pelaamisen niin tulo- kuin lähtöpäivänäkin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)