Tilander tuulettaa |
27.8.2017

Sherman Santiwiwatthanaphong

Olen nyt kolmena iltana seurannut LPGA Tourin kisaa, Ladies Canadian Open, ja otsikon nainen Thaimaasta jakaa kilpailussa 16. sijaa, 5 alle -tuloksella. Samalla sijalla on hänen maanaisensa Pannarat Thanapolboonyaras, eli kuten huomaatte, golfista kirjoittaminen ei aina ole kovin yksinkertaista. Varmasti tuollaisten nimien kanssa on maailmalla liikkuminenkin pelaajien itsensä kannalta varsin haastavaa. Ajatellaanpa nyt vaikkapa hotellihuoneen varausta. ”Mitä! Anteeksi kuinka! Voisitteko ystävällisesti tavata sen. Kyllä on meillä aikaa”

Kilpailuissa naiset käyttävät usein miespuolisia cädejä, joiden selkään on tekstattu yleisön palvelemiseksi kilpailijan nimi. Näiden kahden tytön tapauksessa saattaa hartioiden leveys olla vieläkin tärkeämpää kuin greeninlukutaito. Näiltä tytöiltä eivät innokkaat fanit tuskin pyydä nimmaria golfpalloon.

Veikkaanpa, että näiden ”taikkunaisten” suuri kateuden kohde on Uutta Seelantia edustava Lydia Ko, eikä yksistään tämän taidokkaan pelaamisen ansiosta. Tulee Thaimaasta toki muutama vähän helpompikin nimi kuten nämä Jutanugarnin siskokset Aria ja Moria, jotka muuten vierailivat aivan pikkutyttöinä meillä Talissakin.

Oma haasteensa on myös erottaa nämä mainiot korealaisnaiset toisistaan. Heidän nimensä eivät ole pitkiä, mutta niin samankaltaisia ja kun he vielä muistuttavat muutenkin paljon toisiaan, ei meillä seuraajilla ole aina niin helppoa. Naisten pelejä kannattaa kuitenkin seurata paljon ja toivon mukaan oppia heiltä sen kepeyden jolla he, kerta toisensa jälkeen, lähettävät pallonsa pitkälle ja suoraan. Tietysti parhaita miehiäkin pitää seurata, mutta me klubituupparit voimme oppia paljon enemmän juuri hyviltä naispelaajilta.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.