Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Peter Thomson 1929–2018

Viisinkertainen Open-voittaja ja maansa menestynein golfari, Peter Thomson, menehtyi torstaina 88-vuotiaana kotikaupungissaan Australian Melbournessa. Hänen lempikilpailunsa oli British Open, jossa hän viiden voittonsa lisäksi oli kolmasti toinen, kerran kolmas ja kympin sakissa yhteensä 19 kertaa. 50 vuotta täytettyään hän kilpaili yhden kauden USA:n senioritourilla voittaen tuona aikana ennätykselliset yhdeksän kertaa.

Itselläni oli kymmenisen vuotta sitten kunnia pelata kierros Thomsonin kanssa. Hänen kenttäsuunnittelufirmansa yksi osakas oli Vanajanlinnan kentän suunnitellut Tim Lobb, jonka aikaansaannosta Peter oli matkustanut katsomaan. Kentän silloinen ”toimari” Petri Peltoniemi kutsui minut pelaamaan tämän maailmantähden kanssa, ja foursomen muut jäsenet olivat Suomen Golflehden Jere Jaakkola sekä golfin säännöistä mainion historiikin kirjoittanut seuratoverini, nyt jo edesmennyt Kenneth Chapman.

Minulla oli tilaisuus keskustella paljon mestarin kanssa kierroksen aikana ja myös myöhemmin hänen kunniakseen järjestetyillä illallisilla. Peter Thomson oli kovin kiinnostunut esimerkiksi sodistamme. Hän oli kuullut tarinoita talvisodan ihmeestä eli kuinka pieni maa piti sinnikkäästi puoliaan jättiläistä vastaan. Lähetin hänelle myöhemmin englanninkielisen teoksen juuri talvisodasta, josta hän kiitti lähettämällä takaisin muutamia kirjoittamiaan golfkirjoja. Lisäksi sain kutsun, sille suunnalle sattuessani, tulla pelaamaan legendaarista Royal Melbournen kenttää. Se matka jäi valitettavasti tekemättä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje