Tilander tuulettaa |
19.11.2017

Onko naisten golfopetus loppumassa?

Silmääni sattui muutama päivä sitten jonkun opettavan ammattilaisen ilmoitus, ettei hän enää aio ottaa naispuolisia oppilaita. Maailmalla vellovat seksuaaliset häirintäjutut näyttävät nyt siis saaneen jo sellaiset mittasuhteet, että jopa golfia opettavat on jossain päin otettu syyniin. Olen jo vuosikymmeniä sivusta seurannut erilaisia opetustapahtumia, eikä mieleeni ole ikinä edes juolahtanut, että siinä voisi olla mitään seksuaalista häirintää.

Monilla ja varsinkin opettajista nimekkäimmillä on kylläkin ollut tapana jakaa neuvojaan ns. kädestä pitäen ja muistan vieläkin elävästi, kun vaimoni sai syksyllä 1975 Floridassa todellista teho-opetusta legendaariselta opettajalta nimeltä Eddie Bush. Isokokoinen Eddie meni oppilaansa selkäpuolelle, kaappasi hänet syliinsä ja tarttui mailasta siten, että vaimon kädet jäivät sinne väliin ja he olivat lopulta kuin yhtä puuta. Sitten he alkoivat yhdessä mätkiä, muutaman minuutin ajan, eri mittaisia lyöntejä. Lisäksi Eddie työnsi oikealla polvellaan oppilastaan haluamallaan tavalla liikkeelle ja saaden myös hänen lantionsa kääntymään niin kuin pitää. Tämän reippaan näköisen yhteislyömisen seurauksena vaimo ymmärsi heti, miten ja millaisella rytmillä golfsvingissä liikutaan. En ole koskaan nähnyt niin tehokasta opettamista. Tietysti se oli hyvin intensiivistä, mutta minkäänlainen seksuaalinen häirintä ei tullut silloin mieleeni, eikä tulisi vieläkään.

Talissa vieraili joskus 35 -vuotta sitten, Ryder Cupissakin esiintynyt mestarigolfari Bernhard Hunt, joka suostui pientä maksua vastaan opettamaan minua. Jossain vaiheessa tuntia hän siirtyi selkäpuolelleni ja aina ennen downsvingin alkua hän tönäisi minua – mukana olleella mailallaan – oikeaan pakaraan, joka käynnisti, ainakin hänen mielestään, oikeanlaisen liikkeelle lähdön. Vasta tätä kirjoittaessani tuli mieleen, että tyrkkikö hän samalla tavalla naispuolisia oppilaitaan.

Ymmärtääkseni suomalaiset golfopettajat pysyvät yleensä niin turvallisen välimatkan päästä oppilaistaan, ettei mitään väärinkäsityksiä pääse syntymään ja maastammehan löytyy tarpeen tullen mainioita naispuolisia opettajia, jotka poistavat koko ongelman jota meillä tuskin onkaan.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.