Tilander tuulettaa |
3.4.2017

Naiset valvottivat

Tämän vuoden ensimmäinen naisten Major-turnaus, ANA Inspiration, päättyi muutama tunti sitten aamuviideltä Suomen aikaan. Aloitin kisan seuraamisen puolen yön aikaan kun, siihen mennessä parhaat starttasivat viimeiselle kierrokselle. Tarkoituksena oli katsella vain parin tunnin verran. Kaikki näyttikin menevän tässä suhteessa hyvin, kun isokokoinen ja kovaa palloa runttaava Lexi Thompson näytti menevän menojaan ollen parhaimmillaan neljän lyönnin karkumatkalla. Mutta, mutta, niin kuin golfissa on niin monta kertaa todettu, peli ei ole ohi ennen kuin tulokset on julistettu.

Matkalla 13. tiille Lexi Thompson sai vierelleen kaksi toimitsijaa, joilla on molemmilla tuomarin nauha käsivarressaan. Nämä kertoivat hänelle edellisen päivän 17. viheriöllä tapahtuneesta merkkausvirheestä, joka toisi hänelle kahden lyönnin rangaistuksen, sekä siitä, että hän oli näin allekirjoittanut väärän tuloksen sisältäneen tuloskortin, josta tulisi vielä kaksi lyöntiä lisää eli yhteensä neljä. Jälkimmäisestä rikkeestä olisi pelaaja aikaisemmin diskattu, mutta sääntö muuttui noin vuosi sitten. Lexi ei ollut uskoa korviaan, ”onko tämä jokin pila” hän tiukkasi tuomareilta. Meille TV-katsojille näytettiin moneen kertaan hidastettuna tuo edellisen päivän pikku rike, josta järjestäjät olivat saaneet tarkkaavaisen katsojan lähettämän sähköpostiviestin. Thompsonille oli tuolla viheriöllä jäänyt noin 40 sentin mittainen putti, jonka hän aikoi ensin lyödä sisään saman tien. Hän päätti kuitenkin merkata pallonsa ja kääntää samalla siihen piirretyn merkkiviivan kohti reikää. Kun kuvaa katsoo moneen kertaan huomaa, että Lexi sijoittaa tällä kohtaa pallonsa noin sentin verran lähemmäksi reikää.

Peli sai tämän jälkeen aivan uuden luonteen ja jossain 15 reiän paikkeilla peräti viisi pelaajaa oli tuloksessa 13 alle. Kyynelehtivä Lexi Thompson pelasi edelleen hyvää peliä tehden loppurei’illä vielä pari birkkua. Edellä pelannut korealainen So Yeon Ryu selvisi perille tulokseen 14 alle. Lyönnin perässä olleet Thompson ja Norjan Suzann Pettersen löivät pitkän viimeisen reiän kahdella viheriön tuntumaan, mutta vain Lexi teki birkun. Uusinnassa sama reikä pelattiin uudelleen ja kun Lexin draivi ajautui pitkään raffiin, riitti korealaisen varma birkku mestaruuteen.

Mitä tästä sitten opimme? No ainakin sen, että viheriöllä merkattu pallo pitää pistää aina samaan paikkaan takaisin. Ei sentti sinne, eikä sentti tänne, vaan täsmälleen samaan kohtaan. Monet tavalliset harrastajat näyttävät kuvittelevan, että heille kuuluu, ikään kuin luontaisetuna, sentti pari hyvää aina merkatessa. Vaikka me kuvittelemme, ettei kukaan näe, niin joku näkee aina.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti