Tilander tuulettaa |
3.8.2017

Lisääkö suurkilpailuja?

Tänään alkava Challenge Tourin osakilpailu on Vierumäen kunnianhimoinen satsaus jossa, varsinkin tänä vuonna, toiveet omien poikiemme menestyksestä ovat korkealla. Tämä taannee myös kohtuullisen yleisömenestyksen, sillä hyvätkään, mutta vielä täysin tuntemattomat vieraat eivät varmasti jaksa montaa kiinnostaa. Se, että suomalainen perusgolfari lähtee, oman pelaamisen sijaan, seuraamaan jonkun muun pallonlyöntiä, vaatii paljon enemmän kuin kilpailujen järjestäjät yleensä kuvittelevat.

Kunnianhimosta puhuttaessa olen myös pannut merkille keskustelut ET-tasoisen kisan tuomisesta Suomeen, mikä olisi taloudellisessa mielessä ja tämänkokoisessa maassa kohtuullisen yltiöpäinen yritys. Katselin viime viikonvaihteessa Hampurissa pelattua ET-kisaa, jossa palkintopotti oli peräti 2 miljoonaa euroa. Ja mitäkö tällä isolla rahalla saatiin aikaan? Laskin, että paikalle oli vaivautunut noin n. 4-5 pelaajaa maailman 100 parhaan pelaajan joukosta ja hekin olivat sieltä vähän värittömämmästä päästä. Maailman todellinen kärkikaarti on niin rahalla kyllästettyä, että he pelaavat aina vaan harvemmin ja jopa muutaman vuoden takaista tahtiaan karsien. ET-kisan voi tietenkin saada jollain puolella miljoonalla, mutta silloin sitä ei juurikaan, ainakaan osanottajiensa suhteen, erota normaalista CT-kisasta. Näitähän on pidetty esim. Itävallassa, Tsekissä, Madeiralla yms.

Kesäkuussa Vanajan linnassa pelattu Seniorein ET-osakilpailu oli mielestäni hyvin onnistunut tapaus, jossa kohtuukustannuksin saatiin liuta nimekkäitä vanhoja mestareita paikalle, puhumattakaan siitä, että alkaisimme taas järjestää kilpailuja maanosamme parhaille naisille. (LET) Heillä on tätä nykyä pulaa kilpailuista ja niihin parhaatkin saadaan kohtuullisella budjetilla paikalle. Useimmat muistavat vielä ne Finnairin sponsoroimat ja Talissa järjestetyt naisten kilpailut, joissa riitti sekä väkeä, että tunnelmaa.

Kommentit

Mihin näitä kisoja tarvitaan? Edes urkkiuutiset ei sano saakaan kun senior tour pelataan täällä. Katsojia on 105 joita 100 seuraa entistä nhl pelaajaa. Ct katsoi sanan verran porukkaa? Jotain vialla tiedotuksessa?

Minua ei haittaa jos Suomen ET-kisaan ei tulisi maailmanluokan tähtiä.
Tällöin tie olisi tasoitettu Suomalaisille golfammattilaisille.
Hyvä Vierumäki/ Jan Ruoho.

Kisa televisioidaan erittäin suurelle katsoja määrälle. On firmoja, jotka ovat valmiita maksamaan tuosta. Hanke on kunnianhimoinen, mutta mahdollinen.

Kyllä Et-turnauksen järjestäminen Suomessa on utopiaa. Se vaatisi 4 miljoonaa euroa palkintorahoja, mikäli haluttaisiin huippumiehiä pelaamaan. Karvahattuturnauskin vaatisi 2 miljoonaa euroa. Kuka tällaisia summia lahjoittaisi. Lisäksi tulisi järjestelykustannukset. Kuka ne maksaisi, kenttä olisi kiinni viikon osakkailta. Kuka maksaisi kentän virittelyn kisakuntoon. Luulempa , että Vierumäelläkin on käyty osakkaitten pussilla. Tätä ei tietenkään kerrota. Katsojiakin oli kuulemma paikalla muutaman kymmenen kappaletta, nekin työnantajien kustannuksella.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.