Tilander tuulettaa |
19.8.2017

”Kissatappelu” nimeltä Solheim Cup

Eilen USA:n Des Moines-nimisessä kaupungissa käynnistynyt naisten ikioma ja miesten vastaavaa ottelua Ryder Cup’ia matkiva Solheim Cup, on aika usein kuumentanut niin pelaajien kuin katsojienkin tunteita. Toissa vuoden ottelu Saksassa muistetaan lähinnä yhdestä välikohtauksesta, jossa USA:n tytöt kuvittelivat saaneensa puolimetrisen ohimenneen putin, mutta jonka eurooppalaiset kielsivät antaneensa.

Tilanteessa tiukkana ollut Euroopan Suzann Pettersen sai sittemmin paljon vihakirjoittelua osakseen ja hänet pakotettiin jopa pyytämään tapausta anteeksi. Siis pyytämään anteeksi sitä, että hän noudatti golfin sääntöjä! Tähän tapaukseen saakka tappiolla ollut USA:n joukkue intoutui tästä ”vääryydestä” niin, että meni ja voitti koko ottelun.

Kymmenisen vuotta aikaisemmin leimattiin vuorostaan USA:n joukkue epäurheilijamaiseksi kun he vaativat Annika Sörenstamia uusimaan sisään menneen chippinsä, koska hänen pallonsa oli vähän lähempänä reikää kuin USA:n jo greenillä oleva pallo. USA:n silloinen kapteeni Pat Bradley sai mediassa paljon ”nuuskaa” jääräpäisyydestään vaikka hänkin toimi täysin sääntöjen mukaisesti.

USA:n joukkueessa pelasi aikoinaan tulisieluinen pelaaja nimeltä Dottie Pepper, joka lähes hurrasi vastustajien epäonnistuneille suorituksille. Kun tätä oli jatkunut jo muutaman ottelun ajan, teettivät eurooppalaiset suurikokoisen Dottie Pepperiä muistuttavan räsynuken, jonka he ripustivat ottelun ajaksi oman pukukoppinsa oven pieleen. Sitten he aina ohi kulkiessaan iskivät nyrkillä Dottie-nukkea ja ehkä saivat näin pientä henkistä yliotetta vastustajastaan.

Vuonna 1990 alkanut Solheim Cup ei ole päässyt kiinnostavuudessa läheskään miesten ottelun tasolle. Ehkä syynä on se, että kun miesten ottelussa ovat yleensä mukana maailman parhaat pelaajat, ei Solheim Cupissa siihen oikein ylletä. Aasiasta löytyy nimittäin eräs niemimaan pätkä nimeltä Etelä-Korea, jonka tyttäret saattaisivat pitää näinä aikoina niin USA:n kuin Euroopan joukkuettakin aivan pilkkanaan.

Kommentit

Lassi pitää linjansa…tietenkin.
Ei väliä kritisoiko iso yleisö (asiakkaat) ääliömäisiä sääntöjä, ne ovat Lassin kaltaisille kiveen hakattu kuin Mooseksen käskyt muinaisissa taruissa. Golfissa ei ole asiakkaita, on vain pelaajia, eikös Lassi?

Islamistitkin pitää kovaa kiinni omista ääliömäisistä historiallisista sharia-laistaan, olen melko varma että Lassin kaltaiset hyväksyy sen, koska ne ovat ne säännöt, mitään ei saisi koskaan muuttaa. Onko se hallinnan menettämisen pelko vai pahasti paikoilleen luutunut mielikuvitus syynä tähän.

Ei ihme, ettei naisgolfin arvostus Suomessa tai maailmassa ole korkealla, kun kaiken maailman ”golfviisaat” kirjoittelevat vähätteleviä kolumnejaan. Solheim Cup on Ryder Cupin ohella yksi kiinnostavimpia golftapahtumia ja täynnä loistavia suorituksia, joista Talin viisaidenkin olisi syytä ottaa mallia.

”Kissatappelu” kuulostaa ikävältä kuin myös ”Etelä-Korean tyttäret” tai vuosia sitten golfselostuksessa käytetty ’Korean pojat, jotka yleensä halkovat tiiliskiviä’ (noin se suunnilleen meni).
Kyseessä ovat kuitenkin ammattilaisgolfarit.
(Huippu yhä edelleen on kuitenkin erään golfvalmentajan käyttämä kuvaus ammattilaisnaisten golfista: ’läpsypalloa’).

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.