Tilander tuulettaa |
27.11.2017

Kansa on puhunut!

Golfpisteen ja Golflehden organisoiman kenttärankingin tulokset julkaistiin viime torstaina juhlavissa merkeissä Otavamedian edustustiloissa, joista hyvin pärjänneiden kenttien edustajat kantoivat kunniakirjoja pois sylikaupalla.  Olen pitkään seurannut maailmalla tunnettujen golflehtien julkaisemia kenttien paremmuusjärjestyksiä ja todennut, että niissä valinnan tekevät tarkkaan valitut todelliset asiantuntijat, joilla on lajistamme pitkä ja monipuolinen kokemus. Meillä pääsevät sen sijaan kaikki rekisteröidyt golfarit sanomaan painavan sanansa eli periaatteessa pelkkä Green Card riittää. Tämä käytäntö poikii luonnollisesti melkoisia yllätyksiä ja niitähän taas saatiin.

Taidanpa tässä jutussa keskittyä lähinnä näihin yllätyksiin. Tapiola Golf on uusi ja komea kenttä, joka sai juuri valmiiksi maan komeimman klubirakennuksen, mutta sekään ei paljoa auttanut, sillä sijaluvuksi tuli 50. Taannoinen Golfliiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi teki – 25 vuotta sitten – varsinaisen kulttuuriteon ja hankki Ruuhikosken kentän suunnittelijaksi kalliin, mutta todellisen alan huipun nimeltä Robert Trent Jones II. Tämä suunnitteli seinäjokelaisille komean kentän, joka on vanhetessaan vain parantunut. Golfkansa käänsi kuitenkin peukut alaspäin ja tuloksena masentava sijaluku 71. Vierumäen mielestäni mainio Cooke-kenttä on parina viime vuonna järjestänyt kaksi onnistunutta Challenge Tour -kisaa ja nyt puhutaan jo ykköstourin saamisesta sinne. Mitähän kisoihin aikanaan tulevat pelimiehet ajattelevat, kun tästä pienestä maasta löytyy 79 parempaa kenttää. Kotikentällänikään ei mennyt kovin hyvin. Ainutlaatuisessa miljöössä sijaitsevalla Talin kentällä on viihtynyt hyvin suuri joukko kaikkien aikojen pelaajia. Kenttä on harvinaisen pelattava lyhyine siirtymisineen, eikä neljän hengen ryhmällä mene juuri koskaan kolmea ja puolta tuntia enempää sen kiertämiseen. Golfkansamme on kuitenkin sitä mieltä, että sijaluku 120 on meille ”koppaville” stadilaisille aivan oikein. Taliakin huonommin pärjäsi maamme, järjestyksessä toinen, 18 reiän kenttä Espoo, joka isännöi vuosikaudet Challenge Tour -tasoisia kilpailuja ja hyvällä menestyksellä. Kenttä on aina ollut pitkä ja haastava kaikentasoisille pelaajille, mutta varmasti aivan liian hankala äänestäjille, joiden mielestä sijaluku 125 on aivan paikallaan.

Ymmärrän toki, että koko tässä jutussa on lähinnä kysymys jonkinlaisesta golfviihteestä, mutta jotkut saattavat suhtautua tuloksiin ehkä liiankin vakavasti kuten vaikkapa marssimaan pankkiin ottamaan suurta lisälainaa ja panemaan, muuten ihan hyvällä kentällä, kaiken uusiksi.

Kommentit

Ei kai noilla mielipideasioilla ole kovinkaan suurta merkitystä. Kentät, joilla pelataan jotain isojen kiertueiden kisoja, voivat olla valtaosalle klubipelaajista hieman vaikeita jo pituudenkin takia.

Omassa kotikerhosssani kummankin kentän kakkosreikä on se, mikä pilaa yleensä kierroksen klubipelaajalta. Valtavat lammet haittaavat pallojen löytymistä ja ainakin ne lyövät mielen matalaksi monelta. Siinä samalla voi mennä äänestystulos.

No nyt on Tilanderkin puhunut asiaa. Toivottavasti ”hyvin” menestyneiden kenttien johto ei nyt laita kunniakirjoja kovin koreisiin raameihin kaikkien nähtäville.
Kyllä niin nolottaa ja harmittaa omankin varsin arvostetun kentän sijoitus rankingissa, että niinköhän pitäisi harkita muuttoa Karjalaan…

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.