Tilander tuulettaa |
5.7.2017

Ikiliikkujat vauhdissa

Yksi golfkesän merkittävimmistä golftapahtumista pelattiin eilen 47 osanottajan voimin Alastaron mainiolla kentällä. Kolme vuotta sitten käynnistetty, yli kasikymppisten miesten SM-kilpailut jatkaa kasvuaan ja jo ensi vuonna, kun kilpailu pelataan maan vanhimmalla kentällä Talissa, alamme varmasti lähestyä jo sadan osanottajan rajapyykkiä.

Kasikymppiset pelaavat niin kuin kaikki muutkin, kävellen ja omia mailojaan kärryissä työntäen.  Eilen näin paikalla vain yhden golfauton ja senkin oli vuokrannut mies, joka oli loppuvuonna kaatunut pyöräillessään ja murtanut lonkkaluunsa useammasta kohtaa. Mukaan oli silti päästävä.

Tyypillistä näille kasikymppisten kisoille on se, ettei voitto irtoa, ellei tasoituksettoman lyöntipelin kierrostulos ala seiskalla eli alle ikänsä pelaamalla kuten Sarfvikin Raimo Waltasaari eilen.

Tämä eilinen tapahtuma osoitti omalta osaltaan taas kerran sen mikä tässä ikivanhassa pallopelissä on todella tärkeätä ja palkitsevaa. Maassamme on varmasti satoja tuhansia 50-60-vuotiaita ihmisiä, jotka eivät tiedä vielä mitään tästä mahdollisuudesta merkittävästi elähdyttää loppuelämäänsä, joka voisi olla niin paljon terveempi ja pidempi.

Suomen Golfliiton äskettäin julkaistussa strategiasta en ole löytänyt mitään tähän ikäluokkaan kohdistuvia suunnitelmia. Tietysti kaikki nuoriin kohdistuva toiminta on jaloa ja kannatettavaa, mutta paljon nopeammin saadaan tuloksia ja myös taloudellisia sellaisia, kun toimenpiteet kohdistetaan ikäluokkiin, joilla on sekä aikaa, että rahaa harrastaa ja joille laji antaa niin paljon. Liiton 55+ -ohjelma on hyvin tehty, mutta se näkyy lähinnä vain omissa medioissamme ja omilla sivuillamme. Lajin ulkopuoliset eivät tiedä siitä juuri mitään.

Entä koska Suomeen saadaan 85 -vuotiaiden mestaruuskilpailut? Eilen joku vinoili, että viimeistään silloin kun Tilander täyttää sen verran. Toivottavasti näin käy.

Kommentit

Lassi: ”Liiton 55+ -ohjelma on hyvin tehty, mutta se näkyy lähinnä vain omissa medioissamme ja omilla sivuillamme.”

Mielenkiintoinen kommentti ja Lassi on ensimmäinen, joka on huomannut jotain hyödyllistä tässä 55+ ohjelmassa. Minä olen usein ihmetellyt, mistä siinä on kyse ja kommentin jälkeen oikein yritin tutkia, mutta en etsimälläkään löytänyt mitään hyödyllistä: pelkkiä turhanpäiväisiä mainosbannereita. Uutisetkin ovat pelkkiä natiivimainoksia: tekoniveliä yms.

Jos Golfliiton toimenpiteet ovat 55+ tasoa – ei ihme, että golf ei Suomessa etene, vaikka varsinkin 55-vuotta täyttäneissä olisi lajille todella suuri potentiaali.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.