14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

GolfSixes: kummalliset kilpailut

Katselin viikko sitten hämmentyneenä Viasatin lähettämää Euroopa Tourinin osakilpailua, jossa maitaan edustaneet kaksimiehisjoukkueet pelasivat kuuden reiän mittaisia greensome-reikäpelejä. Ottelut käytiin Lontoon lähellä olevalla uudehkolla kentällä ja samanlainen kisa käytiin kuulemma jo vuotta aiemminkin.

Tapahtuma on tietääkseni ET:n uuden pomon Keith Pelleyn ideoima eli miehen, joka on tullut mukaan täysin lajin ulkopuolelta mikä, totta puhuen, kyllä paistaa hänen otteistaan. Itse pelimuodossa ei sinänsä ollut mitään valittamista ja kun peli on vain kuuden reiän mittainen, on pelaajien oltava hereillä heti alusta alkaen. Kilpailu ei selvästikään kiinnostanut Tourin parhaita pelaajia eli maailman sadan listalta ei tainnut löytyä kuin voittaneen joukkueen Irlannin, Paul Dunne.

Eniten minua häiritsi tässä tapahtumassa se kaikki muu hässäkkä mitä oli yritetty kopioida toisenlaisista urheilutapahtumista. Pelaajat juoksivat ykköstiille savupommien paukahdellessa ja maansa lippuja heilutellen, vähän samaan malliin kuin jääkiekkoilijat tulevat kaukaloon ennen ottelua. Ykköstiille oli kerätty valtava lapsilauma häiritsemään huudollaan pelaajien keskittymistä vähän siihen tyyliin, kun olemme nähneet koripallossa häirittävän vapaaheittoihin keskittyvää pelaajaa. Kaiken lopuksi voittajille jaettiin formula kisoista tuttu suuri magnum – pullollinen hyvää samppanjaa joka puolelle suihkutettavaksi.

Jos tämä on ammattilaisgolfin tulevaisuus jäävät kisat ainakin minulta seuraamatta ja kuvaisinkin näkemääni, juuri näiden ”lisämausteiden” ansiosta, lähinnä vastenmieliseksi.

Kuva: Getty Images

Eilinen Players Championshipin kolmas kierros palautti kuitenkin uskon siihen, mitä suuri yleisö golfkisoista hakee. Häntäpäässä eli ensimmäisten pelaajien joukossa lähtenyt Tiger Woods kiersi 22 000 ihmisen seuraamana kierroksensa huimaan tulokseen 65 ja 5–6 tuntia myöhemmin lähteneet kilpailun kärkiporukat saivat merkittävästi vähemmän huomiota osakseen.

Toivottavasti Keith Pelley seurasi tarkkaan mitä Ponte Vedra Beachilla tapahtuu ja lakkaa vähitellen ”pelleilemästä” tämän ikivanhan ja suuria muutoksia kavahtavan hienon pelin puitteissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

 • Timo65 says:

  Huomaan ettei Tilander ole aivan ajantasalla mista GolfSixies turnauksessa oikeastaan on kyse. Ei ole etta saadaan maailmakuulut samalle radalle, vaan idea on etta saadaan nuoret mukaan. Ei se etta kaikkien pienten golffareiden tulisi kavella koko 18 reikaa ei ole mikaan myyntivaltti vaan juuri nopea 6 reikaa jotka lapset jaksavat kavella ja olla oikeasti innostuneita pelista on se valtti. ehka samaan aikaan olevat ”maailman” isot kisat pudottavat karkinimia pois mutta se ei todellakaan huononna turnauksen tuomaa sanomaa nuorille.

  Olen ollut molempina vuosina mukana 6 vuotiaan tyttareni kanssa ja han tykkaa naista turnauksista enemman kuin esim BMW Chanmpionns, jossa olimme viime vuonna ja han kyllastyi seuraamaan isaa joka kaveli 4 h seuraten Mikkojen pelia.

  GolfSixies tarjoaa paljon oheisohjelmaa jotka ovat nimenomaan suunnattu nuorille vasta-alkajille ja jo lajiin tutustuneille nuorille.
  Gof rangella pidetyt kilpailut / haastattelut ja nuorten paasemine mukaan on lajin perus ja innostus.

  Kun naet lapset ykkostiilla kun he kattelevat idoleitaan ja se tunnelma paikan paalla ( myos jalkojen tomina ja huudot) joita pelaajat itseasiassa pyytavat antaa jotain uutta siihen touttuun ”perus” golffiin..

  Minun milesta tamantapaisia golf tapahtumia pitaisi ehdottomasti olla lisaa, jotta saadaan nuoret mukaan , eika vain idealla etta isat raahaa lapset rangelle ja klubille ”vakipakolla”. Toivon tervetulleiksi kaikki uuden keinot joilla saataisiin uudet sukupolvet mukaan golfin lajiin.

 • golftintti says:

  Golfsixies on todella hyvä ja iloinen lisä golfkisatarjontaan. Ihan koko golfia harrastava suuri yleisö ei välttämättä hae kisoista hurmoshenkistä fanaattista Tiger Woods-henkilöpalvontaa, vaan mielenkiintoisia tapahtumia golfkentällä – siis monikossa ja useamman pelaajan aikaansaamina.
  Jos pienet häiriöt poikkeavassa formaatissa olivat noin ärsyttäviä, miksi ei tuomita PGA Tourin yleisön vastenmielistä käyttäytymistä – vai sallitaanko kaikki kunhan vaan Tiger Woods saataisi kentälle? Minua ainakin ällöttää paljon enemmän ’Get into hole’ yms. tyhmät huudot (aikuisten suusta!) kuin lasten innokas kannustaminen – varsinkin kun lapset selvästi olivat golfin harrastajia ja varmasti etiketin tuntijoita.
  Oli aika saada uutta verta golfkisoihin unohtamatta vanhaa! Molemmat eläköön rinnakkain ja uudet ovat tervetulleita. Suurin ongelma – twitteriäkin lukien – on saada häirikköyleisö kuriin suurilla kiertueilla. Siihen ei taida kuitenkaan olla tahtoa, lisää katsojia tarvitaan vaikka suurin osa mielellään pitäisi huonosti käyttäytyvät kisojen ulkopuolella.
  Golfsixies-kisan nettiseuranta oli vaikeaa. Viimeiseen hetkeen asti näytettiin viime vuoden tuloksia eikä isojen pelaajakuvien takia sivujen selaaminen edestakaisin ole kisojen seurantaa. Onneksi sen huomasi ET:kin, kun onneksi palautti vanhat kisasivunsa käyttäjien palautteen takia.