- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Tiger yllätti minut ja monet muut

Siitä ei taida olla vielä kahtakaan vuotta kun maailmalle levisi kuva poliisien pysäyttämästä Tiger Woodsista, joka seisoi käsiraudoissa ja lääketokkurassa tien sivuun ajautuneen rikkinäisen autonsa vieressä. Silloin en voinut ajatella monien golfin ystävien lailla muuta kuin että nyt oli loistava ura tullut todella noloon päätepisteeseen.

Kuinka väärässä olimmekaan. Jo lapsena asetettu tavoite päästä majorien määrässä Jack Nicklausin saavutukseen ja jopa sen edelle, nytkähti − pitkästä aikaa − pykälän eteenpäin. 43-vuotiaan Tigerin tämänkertaisesta saavutuksesta ollaan ainakin yhtä innoissaan kuin silloin kun Jack Nicklaus 46-vuotiaana, vuonna 1986, puki vihreän takin ylleen jo kuudetta kertaa.

Tigerille voitto Augustassa oli jo viides ja ensimmäisestä on ehtinyt kulua jo 22 vuotta. Silloin, vuonna 1997, Tiger teki muuten edelleen voimassa olevan kisaennätyksen 270. Sam Sneadin pitkään elänyt ennätys PGA Tourin voittojen (82) määrässä tulee mitä todennäköisemmin tiensä päähän jo pikapuoliin sillä Tigerin voittojen määrä nousi nyt lukuun 81.

Tigerin nykycaddie Joe LaCava oli, muuten, jo vuonna 1992 voittamassa Mastersia Freddie Couplesin kanssa. Hänen ohjeensa ykköstiillä uudelle isännälleen oli: “be intense but loose” eli pysy tiukkana, mutta rentona. Ennen viimeistä kierrosta hyvissä asemissa olleet eurooppalaiset eivät jaksaneet loppuun saakka. Francesco Molinari menetti pelin samalla lyhyellä 12. reiällä kuin niin moni muukin vuosien saatossa eli jätti pallonsa ojaan nimeltä Raes Creek, ja teki kohtalokkaan tuplan päätyen lopulta tulokseen 74. Ian Poulterin viimeinen kierros oli myös vaatimaton 73.

Yllätyksenä voidaan pitää sitä, että vielä talvella maailman ykkösenä keikkunut Justin Rose joutui pakkaamaan jo kahden kierroksen jälkeen samoin kuin kaksi vuotta sitten voittanut “itkupilli” Sergio Garcia. Rory McIlroy, joka on voittanut kaikki kolme muuta majoria joutuu odottamaan seuraavaa yritystään todellisten suurten joukkoon taas yhden pitkän vuoden verran.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje