3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

The Race to Dubai

Koko vuoden ajan ympäri maailmaa poukkoillut European Tour saatiin vihdoinkin pelattua valmiiksi kun 57 pelaajaa – kolme jäi tulematta – selvitti välejään kilpailussa, jolla oli kummallinen nimi, Dubai World Championship. Samalla vahvistui lopullisesti se, että Englannin Luke Donald vei historiallisesti kummankin päätourin ykkössijat. Donald hyötyi paljon siitä uudehkosta käytännöstä, että isoimpien kilpailujen eli majorien ja WGC-kisojen rahat esiintyvät kummallakin listalla siitä yksinkertaisesta syystä että näin kummatkin tourit saadaan näyttämään paljon raharikkaammilta kuin ne itse asiassa näinä laman vuosina ovat. Saattaapa olla jopa niin, että ilman tätä käytäntöä Donald ei olisi ainakaan USA:n puolella voittanut ja ehkä ei edes Euroopassakaan. En ole pystynyt asiaa tarkkaan laskemaan ja olisikin todella mielenkiintoista nähdä tällainen vähän rehellisempi yhteenveto tapahtuneesta. En halua tietenkään viedä yhtään hohtoa pois Luke Donaldin mainiosta vuodesta, josta ei puuttunut kuin major-voitto.

Ns. European Tour kiersi tänä vuonna peräti 29 maassa, joista vain tusinan verran löytyi tältä vanhalta mantereelta. Jos tour olisi jämähtänyt vain tänne kotikulmilleen, ei se vuorenvarmasti enää olisikaan maailman kakkostour vaan melko mitätön minisellainen, jossa kaikki pyörisi lähinnä vain The Open:in ympärillä ja pelaajilla olisi ruhtinaallinen puolen vuoden talviloma. Tässä yhteydessä kannattaa myös muistaa, että keväällä kuollut Seve Ballesteros saalisti kaikki ennätykselliset 50 ET-voittoaan peleistä jotka pelattiin lähes yksinomaan täällä Euroopassa ja tietenkin aina myös kesäaikaan.

Viikonvaihteen pelejä Dubaissa oli pienestä aikaerosta johtuen kerrankin helppoa seurata ja parhailta saatiin nähdä koko kierros eli syvä kumarrus Nelosen suuntaan joka on jaksanut näitä meille addikteille välittää. Kilpailun kolmannella kierroksella sattui Ruotsin tasaisen varmalle Peter Hansonille erikoinen juttu kun bunkkerin ulkopuolelle jätetty harava pysäytti hänen lyöntinsä väylälle, mutta niin hankalaan paikkaan, että kilpailun voitosta taistelleelle miehelle tuli siitä todella turha tuplabogi. Meilläkin kiistellään välillä siitä mikä on haravan oikea paikka ja koulukuntia on useita. Peter Hansonin mielestä harava kuuluu tästedes aina bunkkeriin, vaikka hän tällä kertaa heittikin sen komeassa kaaressa lähimetsään ja aivan yhtä näyttävällä kiskaisulla kun Ian Woosnam tempaisi pusikkoon ylimääräisen draiverinsa vuoden 2001 Open’issa.

Golfissa alkaa nyt ns. ”Silly season” erilaisine raharikkaine näytöspeleineen joiden takia ei kuitenkaan kannata töllöä avata. Seuraavat ”pakko katsoa” -pelithän tulevat vasta huhtikuun alussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Matti says:

    Kilpailu ole todella mielenkiintoinen. Lähes kaikki kärkipelaajat ”sössivät” jossain vaihessa. Mutta tuo Peter Hanson teki täysin turhan tuplan. Suoritus tuossa bunkkerin vieressä kesti neljä minuuttia ja neljästi piti mailaakin siinä mallailla. Toivoton yritys suoraan greenille. Järjenkäytöllä olisi voittanut yhden lyönnin. Eli bunkkerin kohdalta varma lyönti väylälle ja kolmas greenille. Kahdella putilla bogey, hyvällä tuurilla vaikka par!