3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

The Open sai tyylikkään voittajan

Kun Louis Oosthuizenin tasoittava putti liukui neljännellä uusinta reiällä hivenen ohi, ei sillä hetkellä voittajaksi varmistunut Zach Johnson sortunut minkäänlaiseen tuulettamiseen tai hillumiseen niin kuin välillä saattaa nähdä lajin etikettiä ymmärtämättömän tekevän. Hän seisoi vain hiljaa paikallaan, painoi päänsä nöyränä alas ja vasta caddinsä voimakas halaus sai hänet lopullisesti ymmärtämään, että hei, ”minustahan taisi juuri tulla, The Champion Golfer of the Year,” niin kuin syksyllä eläkkeelle siirtyvä R & A:n pääsihteeri Peter Dawson tulisi pian julistamaan. Tyylikkyydestä vielä sen verran, että annan edelleen paljon arvoa sille, että Johnsonilla mainoslippis pysyi, palkintoseremonioiden aikana, pois päästä.

Suhteellisen lyhytlyöntisen, välillä ”nallipyssymieheksikin” haukutun Zach Johnsonin menestys on aina perustunut erinomaiseen puttipeliin niin kuin taas tälläkin kertaa. Tähän ominaisuuteen kiinnitin hänen kohdallaan huomiota jo vuoden 2006 Ryder Cup’issa Irlannin K-Clubilla. Siellä hän upotti niitä välillä hyvinkin kaukaa.

Jordan Spieth pääsi kovin lähelle suurta unelmaansa, selvittyään vain lyönnin päähän uusinnasta. Hän tulee pitkään muistamaan Old Coursen ehkä yksinkertaisemman reiän, pienen par-3 kahdeksikon, jolla hän otti peräti neljä puttia.

Tämän vuoden Openia sävytti myös amatöörigolfarien mainio panos. Irlannin Paul Dunne pelasi viimeisen kierroksen johtopallossa ja kaikkiaan viisi amatööriä selvisi viikonlopun peleihin, joista Mikko Ilonen jäi harmittavasti vain vaivaisen lyönnin päähän.

Kaiken kaikkiaan tämän vuoden Open tarjosi mainion näytelmän, jossa eilisen takaysin alkaessa oli vielä noin tusinan verran voittajaehdokkaita. Vasta vastatuuleen pelattu ”loppusuora” erotti jyvät akanoista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)