29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Sami Sarpakunnas

The Match – sori, kun ei vaan kiinnosta

Tiger Woods vastaan Phil Mickelson. Kaksi miestä ja potissa yhdeksän miljoonaa dollaria. Mahtavaa! Paitsi ettei ole. Sen olisi pitänyt tapahtua kymmenen vuotta sitten, ja tilanne olisi toinen.

Olen yrittänyt innostua asiasta, mutta ei vaan niin sanotusti lähde. Pelottaa katsoa lähetystä, koska sana legenda tulee toistumaan luultavasti tuhat ja yksi kertaa. Ehkä se on oikea ilmaus, sillä lähempänä legenda- kuin nykyhuippuosastoa molemmat miehet jo alkavat olla.

Vaikka Woods pelasi upean kauden, on hän sittenkin kaukana takavuosien loistostaan. Samoin Mickelson, ellei jopa kauempana. The Match – ottelu. Niitä oli kyllä jo tarjolla Ryder Cupissa. Mies miestä vastaan. Paikalla vain parhaat. Tigerin saldo omissa matseissaan oli puhdas nolla. Samoin Mickelsonin, jonka lisäksi hän saattoi hyvinkin olla Ranskassa Ryder Cupin huonoin pelaaja. Siinä lähtökohdat The Matchiin.

Näin uskaltaa sanoa, ottamatta mitään pois Mickelsonin upeasta urasta. Nykytilanne on kuitenkin se, ettei The Match ole kovin kummoinen ottelu, kun siinä eivät ole vastakkain kaksi maailman parasta pelaajaa. Itseasissa maailmanlistan valossa vastakkain ovat maailman 13:nneksi ja 27:nneksi parhaat pelaajat. Vau.

No, viihteestähän tässä on kyse. Pelaajien mikitys ja mahdollisuus kuunnella heidän caddiensa kanssa käymiään keskusteluja kierroksen aikana lisää kyllä aitoa mielenkiintoa tapahtumaa kohtaan. Ei vain taida riittää.

Kuuluisa trash talk, kaverin psyykkaaminen ja uhoaminen sen sijaan ei innosta. Se ei oikein edes kuulu kilpagolfiin. The Matchin tapauksessa se on koko ajan ollut huonolla liimalla päälleliimattua markkinointimoskaa, nyrkkeilyotteluista apinoitu yritys rakentaa otteluun enemmän odotusarvoa ja mielenkiintoa. Blaah.

Yhdeksän miljoonaa dollaria. Niin paljon on pöydällä rahaa The Matchin voittajalle. Todennäköisesti hieman vähemmän, sillä jalomielisyydessään pelaajat ovat lupautuneet ohjaamaan hyväntekeväisyyteen kaikki kierroksen aikana vedonlyönnissä häviämänsä rahat. Kaunis ele, ja oikein fiksu pr-kikka. En oikein jaksa uskoa, että häviäjä kustantaa niitä omista taskuistaan. Eiköhän ne kuitata herrasmiessopimuksella yhteisestä potista.

Jäähän siitä voittajalle silti vielä mukavasti tuohta. Ihan kiva palkka ystävyysottelusta. Ja siinä taitaa olla suurin ongelma.

Kuva: Bleacher Report/ Twitter

Jos koko summa olisi ohjattu hyväntekeväisyyteen, tilanne olisi toinen. Ei kumpikaan legenda nimittäin rahaa tarvitsisi. Tiger Woodsin netto-omaisuuden arvoksi arvioitiin vuonna 2016 noin 740 miljoonaa dollaria. Mickelson on köyhempi, hänen netto-omaisuudekseen arvioitiin 375 miljoonaa dollaria. Tätä taustaa vasten yllä näkyvä kuva oli lopulta liikaa minun ahtaalle mielelleni. The Match ei ole minua varten.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

 • golftintti says:

  Hyvin kirjoitettu. Kehtasivat vielä World Cupin jenkkiselostajatkin hehkuttaa ’suurta urheilutapahtumaa’ ja hehän muistavat tuoda Woodsin mukaan jokaiseen selostuskeikkaan on kisa missä tahansa ja Woods mukana tai ei – yleisesti tietysti ei. Iso turha markkinashow ja tuo psyykkaaminen ja rahapinokuvat ovat niin kaukana golfista, että meni maku samalla myös Mickelsoniin, Woodsiin on mennyt jo kauan aikaa sitten. Lisäksi hehkutus näiden kahden nykyisestä ystävyydestä on yhtä tyhjää puhetta kuin YYA-sopimuksen aikoinaan.

 • huvittunut says:

  Showstahan tässä on kyse. Olisiko samanlaista hehkutusta saatu sitten aikaseksi jos sinne olisi laitettu tämän hetkiset mailmanlistan 1&2 ei tosiaan.. Kyseessä kuitenkin 2000 luvun kaksi hyvin tärkeää hahmoa golfille ellei jopa tärkeimmät. Suomessa ei ikinä olla ymmärretty tällästen päälle eikä tulla hiffaamaankaan.

 • Brockwell says:

  Olen kirjoittajan kanssa jokseenkin eri mieltä.
  Ensinnäkin kilpagolf tarvitsee uusia formaatteja, tämä on yksi avaus siiven suuntaan. Ja kun tällainen kerran järjestetään, on luonnollista että siitä myös tiedotetaan (lue:hypetetään). Olkoonkin että se tapahtuu amerikkalaiseen tyyliin.

  Toisekseen, keitä muita tuossa The Matchissa pelaisi? Sellaisia nimiä että massat kiinnostuvat. Nykyinen maailmanlistan kärkikaksikko? Mikä markkina-arvo sillä olisi? Kuinka moni katsoisi?

  Kolmanneksi, näiden pelaajien taso.
  Esim Tiger on voittanut viimeisen pelaamansa kilpailun ja mukana oli muitakin kohtuu kovia pelimiehiä.
  Eikä taida Suomesta löytyä yhtäkään ihmistä jolla olisi mitään jakoa kumpaakaan vastaan, joten varmasti on tarjolla hyvätasoista golfia. Amerikkalaisesta markkinoinnista huolimatta.

 • Ridge84 says:

  Ihme heittereitä! Pitääkö aina olla muka niin tosissaan? Vähän pipoa löysemmälle.

 • PPGC says:

  Se on hyvä että lajin nro. 1 sivusto itsessään kivittää lajia. Erikoista. Näytösotteluita on tosiaan nähty jos jossakin lajissa, mikä nyt tästä tekee niin kauheaa? Tällä parivaljakolla kuitenkin suurin media-arvo, miksi ei tuotaisi lajia enemmän esille.

  Summa summarum: tulee sieltä samaan aikaan Napakymppi ja Tahdon unelma häät. Avot!

 • onier says:

  Suomalaiset ihannoivat Paloheinää, mutta eivät tajua amerikkalaisen golfinpeluusta pätkääkään.