Japanilaisammattilaisten yhteistavoite on hurja. 
Minimissään 304 birkkua vuorokauden aikana.
Blogit | Teemu Tyry |
1.4.2018

Aprillipäivän päätteeksi Santa Claus Golfista ja ennätyskokeesta

Aamulla julkaisemamme aprillipäivän uutinen Santa Claus Golf Clubin tulevasta kaudesta sisälsi faktaa ja fiktiota. Kiitoksia runsaasta palautteesta.

Lumikentällä pelattavien virallisten kierrosten aika ei siis osu vielä meneillään olevaan talveen, mutta pian voi olla niidenkin aika.

Tulevaisuuteen ajoittuvat myös pakettimatkat Rovaniemellä pidettäviin lumigolftapahtumiin. Uskon, että Teemu Selännekin on kohtuullisen helppo saada mukaan / järjestämään omia kisojaan napapiirin tuntumaan aikataulujen osuessa kohdilleen ja vetämällä houkutteluissa oikeista naruista.

Rovaniemen lumikentällä on pelattu talven aikana noin 1 200 kierrosta.

Faktaa artikkelissa on se, että Japanin Golf Digestin iskuryhmä on tulossa keväällä Rovaniemelle valmistelemaan heinäkuuhun ajoittuvaa ennätyskoetta vuorokauden mittaisessa marathonissa.

Ja nämä henkilöt ovat jo nyt  niin into piukassa Suomen retkistään, etteivät ole pysyä housuissaan. Uskon vankasti, että heille eksoottisen yöttömän yön golfin kokeminen tulee näkymään hyvinkin positiivisena viestintänä suomalaisesta golfista.

Tuosta jo edellisvuonna ideoidusta hankkeesta lisää lumien sulettua myös Santa Claus Golf Clubin tiluksilta.

Keski-ikää lähestyvän Santa Claus Golf Clubin haaste – pelaajien ikääntyminen

Rovaniemelle kaupungin etäinen  sijainti on golfin kannalta suuri haaste, mutta myös mahdollisuus golfturismin kautta.

Seuralla on noin 800 jäsentä, kesäisin kentällä on kierroksia 13 000, lumigolfaajien kierroksia on listattu tämän talven aikana noin 1 200. Jäsenmäärään nähden kesän kierrosmäärä on pieni.

Porot ovat päivittäinen ilmestys Santa Claus Golfin kentällä. Kuva: Arctic Golf Oy

Osan selittää lyhyt kausi, mutta jäsenistön ikääntyminen vaatii myös uuden golfaavan sukupolven esiinmarssia. Golfia Rovaniemellä on pelattu 31 vuotta, alusta asti vaikuttaneista pelaajista yhä suuremmalta osalta alkaa olla jo virta vähissä.

”Teemme kampanjoita ja pidämme kursseja aloittelijoiden saamiseksi runsaammalla joukolla mukaan. Kotimaiseen ja ulkomailta tulevaan golfturismiin meidän on saatava aiempaa jämerämpi ote. Kenttä ja palvelut ovat kenttärankingin  sekä asiakaspalautteen mukaan varsin hyvässä kunnossa”, kertoo toimitusjohtaja Pia Lillberg.

Japanilaisten suunnittelema ennätyskoe saa toteutuessaan paljon ja pitkään näkyvyyttä Japanin ja Suomen lisäksi muuallakin golfaavassa maailmassa ennen, ja nimenomaan jälkeen tapahtumapäivän.

Olisi epärealistista olettaa, että yksi tapahtuma nostaisi kotimaisten ja ulkomaisten vieraspelaajien määrän tappiin Santa Claus Golf Clubilla, mutta sillä on hyvin toteutettuna ja markkinoituna kauaskantoisia ulottuvuuksia Rovaniemen golfturismin kehittämiseksi.

Ensimmäiset mediamatkat Rovaniemelle jäivät mieleen

Omakohtaisesti muistiini on jäänyt erittäin elävästi 2000-luvun alusta vajaan vuorokauden mittainen mediamatka Helsingistä Rovaniemelle.

Sen tavoitteena oli lanseerata  Helsinkiin saapuneille ulkomaalaisille turisteille eksklusiivinen yöttömän yön kierros.

Itapäivälennon jälkeen vieraat kuljetettiin Ounasjoelle veneissä nauttimaan pitkällä kaavalla illallista.

Fine diningista, kuohujuomista ja tasokkaista viineistä  nauttineet golfarit aloittivat tämän jälkeen myöhään illalla 9+9 reikäisen kierroksensa hurmaavan kauniissa maisemassa ja koko yön kestäneessä auringonpaisteessa.

Rovaniemellä pelataan virallisesti yli kuukauden ajan (6.6.-7.7) yöttömän yön golfia Kuva: Arctic Golf Oy

Kruununa oli vielä pelien jälkeen aamuvarhaisella virkistävä ja tavanomaisesta poikkeava saunakokemus tukkimiesten isännöimässä saaressa Ounasjoen varrella.

Kun tämän ohjelman ja unettoman yön jälkeen suuntasimme aamulla lentokentälle ja Helsinkiin, oli veto loppu jokaisesta osallistujasta. Hieno paketti, jonka jälkeen seuraava vuorokausi meni kuin usvassa väsymyksestä toipuessa.

Kaupallista sovellutusta kokemastamme maistiaismatkasta ei tuolloin syntynyt.

Minulle ja muille osallistujille jäi vahva tunne siitä, että Rovaniemellä on hieman toisenlaisella tuotteella mahdollisuus houkutella golfia harrastavia koti- ja ulkomaisia turisteja Ounasvaaran rinteille.

Santa Claus Golf Clubin kenttä on reissumme jälkeen laajentunut 18-reikäiseksi.

Iloitsen jo etukäteen ajatuksesta, että todennäköisesti pääsen pitkän tauon jälkeen Rovaniemelle kesällä assisteeraamaan japanilaisia ja isäntiä ennätyskokeen toteuttamisessa, pelaamaankin muutaman kierroksen.

Samaan matkaan voisi osua itselleni vielä korkkaamattomat Oulun Sankivaaran kentät, sekä Tornio-Haaparannan kenttä, jonne on suunnitteilla vastikään kuolleen, 25 kesää Suomessa valmentaneen Bobby Mitchellin muistokilpailu.

Golfkausi Suomessa käynnistyy keskimääräistä huomattavasti myöhemmin. Jotta Suomessa pelattujen kierrosten määrän lasku saataisiin kääntymään nousuksi, tarvitaan ilmojen puolelta hyvän kesän ja syksyn  lisäksi riittävän paljon harrastajia, jotka aktiivisella vieraspelaamisellaan saavat käyrät osoittamaan oikeaan suuntaan.

Avuksi on tulossa se, että hintataso pelaamiselle on kenttien välisen kilpailun takia kaikkien ennusmerkkien mukaan huomattavan edullinen.

Santa Claus Golfissa on tarjolla luonnonrauhaa ja raikasta ilmaa, jotka puhuttelevat kaikkia golfareita kansallisuudesta riippumatta.
Kuva: Arctic Golf

Santa Clausin kohdalla takuuvarma tieto on se, että rinteiltä avautuvat näkymät eivät jätä ketään kylmäksi. Voin lämpimästi suositella yhdeksi kesän kohteista.

 

 

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.