Täydellisen putterin metsästys - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Täydellisen putterin metsästys

Kaupallinen yhteistyö – Golf Center

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Drive for the show, putt for the dough – kuuluu sanonta. Puteilla tehdään tulos tai ollaan tekemättä. Silti putteria sortuu aliarvoimaan todella helposti, vaikka puolen metrin putti on saman arvoinen kuin pitkä draivi. Jopa arvokkaampia – puttigriinillä huomaat eron parhaiten, draiverilla 5 metriä sivulle ei vaikuta, mutta putterilla huomaat eron välittömästi.

Olen itse tyypillinen golfarin alku siinä mielessä, että putit ovat olleet lähinnä pakollinen paha. Lempimailani on draiveri ja mitä pidemmälle pallo lentää, sen parempi. Suurten linjojen nainen siis ;). Olen pelannut neljä vuotta, enkä ole toistaiseksi kertaakaan vielä investoinut omaan putteriin, sillä olen pelannut puolison vanhalla putterilla. Tämä kertonee hieman putterin aliarvioimisesta myös omalla kohdalla, sillä kaikkiin muihin mailoihin olen panostanut. Toki olen huomannut, että mitä enemmän pelaan, niin sitä enemmän pidän myös puttaamisesta. Scoraamisen tärkeyden on todellakin ymmärtänyt kuluneena kesänä ja kolmen putin väylät ärsyttävät yhä enemmän ja enemmän.

Kutsu puttianalyysiin tuli siis kuin tilauksesta Golf Centeriltä. Putterin laatuun kiinnitetään nykyään kuulemma yhä enemmän huomiota ja uudet tietokoneen avulla tehtävät puttianalyysit auttavat täydellisen putterin löytämisessä. Vaikka monen suhtautuminen omaan putteriin on jopa taianomainen, niin numerot eivät valehtele. Kannattaa antaa mahdollisuus uudelle putterille – oli oma putteri kuinka rakas tahansa. Kävin Tapiolan Golfkeskuksessa sijaitsevassa Golf Centerin liikkeessä, jossa asiantunteva Christoffer Reingoldt fittasi minulle optimaalisen putterin. Käytännössä tämä meni niin, että puttasin ensin tietokoneen edessä omalla putterillani, johon asennettiin anturi. Tämän jälkeen katsottiin puttilinjaa ja tyyliäni tietokoneen näyttämien numeroiden valossa.

Putterit eivät vain näytä erilaisilta, vaan ne ovat muokattavissa ominaisuuksiltaan ja räätälöitävissä täydellisesti asiakkaalle. Putterissa merkitsevät muun muassa lapatyyppi, varren pituus, painotukset mailassa ja lavassa. Jos naisena pohtii, että voiko ostaa miesten putterin niin eroa on kuulemma lähinnä väri ja mahdollisesti varren pituus. Rahalla saa käsintehtyä laatua, kuten esim. Scotty Cameronin laatuputterit ja edullisemmat putterit puolestaan kuluvat nopeammin eikä niitä voi välttämättä huollattaa.

Puttasin tietokoneen mukaan ulkoa sisään. Tietenkin. Miten sama ongelma on putissakin, mietin mielessäni. Tietokoneanalyysin jälkeen Cristoffer ojensi minulle Odysseyn O Works Marxman -putterin, jonka painos säädettiin lavan etuosaan tasapainottamaan puttistrokeani. Kokeilin myös toisen mallista putteria, mutta se ei miellyttänyt silmääni ja Odysseysta tuli parempi fiilis. Koin lavan hieman liian painavaksi ja tuntuman katoavan sen myötä, joten painoa siirrettiin muutaman putin jälkeen varteen tasapainottamaan tuntumaa. Tämän jälkeen kokeilin jälleen puttaamista tietokeen ja anturin tarkastellessa strokea. Putit upposivat huomattavasti paremmin ja pallon osumakohta putterissa tarkentui keskelle huomattavasti paremmin.

Puttianalyysiin käytettävä kamera

Golf Centerin ammattitaitoinen Cristoffer ehdotti ja muokkasi puttereita minulle optimaaliseksi

Putteriin on mahdollisuus valita tietysti myös lukuisia erilaisia grippejä muun muassa paksuudeltaan, pehmeydeltään ja muodoltaan. Oman putterini grippi on tuntunut itselleni hieman liian paksulta, enkä ole saanut niin hyvää tuntumaa pallon osumaan kuin haluaisin, vaikka grippi tukeekin hyvin ranteita pysymään paikoillaan. Hieman kapeampi grippi tuntui sopivan minulle paremmin ja sain paremman tuntuman palloon.

Tämä putteri vaikutti olevan minulle lopulta se täydellinen, joten tilaus sisään ja score kuntoon syksyksi!

Lue lisää ja varaa oma aika putterin mitoitukseen täältä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Ps. Anna Golf Facebook-ryhmässä putterifittaukseen liittyvä somekisa, jossa voit voittaa Golf Centerin lahjakortin. Osallistu täällä.

Hyviä putteja kaikille!

Heli

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje