26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Tapiolassa ja Hirvihaarassa

Odoteltu Tapiolan etuysi avattiin elokuun alkupäivinä eli kenttä muuttui näin 18-reikäiseksi. Yritän tässä yhteydessä välttää sanaa täysimittainen koska jos 9-reikäinen on yli 2.500 metriä pitkä, on se jo mielestäni hyvinkin täysimittainen. Asia on hyvä pitää mielessä koska tulemme lähitulevaisuudessa pelaamaan yhä enemmän näitä reilusti alle kolme tuntia kestäviä ysejä.

Minusta Tapiolan vastavalmistunut yhdeksikkö on syksyllä avattua takaysiä ehjempi kokonaisuus josta jäi mukava maku. Eihän takaysissäkään mitään varsinaista vikaa ole vaikka sen muutamat reiät (13-15) eivät tavoiteltuun links-henkeen täysin istu, mm. vähän erikoisine vedettömine vesiesteineen. Reiällä 14 joku edellä oleva pelaaja onnistui eilen lyömään pallonsa tällä ”puuttomalla” kentällä jopa pieneen metsikköön! Uskon, että Tapiolan kenttää tullaan jatkossa ja tämän alun links-hypetyksen laannuttua, muistamaan lähinnä suurista ja monimuotoisista viheriöistään. Niiden lukemisessa tulee riittämään mielenkiintoista puuhaa pitkälle tulevaisuuteen.

Täydestä parkkipaikasta päätellen maan golfarit haluavat ilmeisesti suurin joukoin tutustua tähän Tapiolan uutuuteen, mikä on tietenkin erinomainen asia koska rahaa palaa vielä paljon kentän viimeistelyyn ja lähitulevaisuudessa odottavaan klubirakennukseen. Jälkimmäisellä on tuskin mikään kiire sillä tilapäiset ravintola- ja klubitilat näyttävät toimivan hyvin. Sitä paitsi kentän tyypillinen asiakas asuu todennäköisesti niin lähellä, ettei hiki ennätä kuivua ennen kotisuihkua.

Poikkesin viikolla myös ensimmäistä kertaa Mäntsälän Hirvihaarassa. Yritän aina välttää kaikkia liian kovalla kiireellä avattuja kenttiä ja tässäkin tapauksessa maltoin odottaa viitisen vuotta, että sain nähdä kentän kauniina ja valmiiksi kasvaneena. Nyt tämä, Golfliiton entisen pääsihteerin Jorma ”Jorkki” Huhtasen luomus teki tällaiseen vanhaan harrastajaan hyvän vaikutuksen erinomaisella kunnollaan ja upealla maalaismaisemallaan. Ei sieltä huonoja reikiäkään löytynyt ja ainoan muistutuksen voisin antaa turhan pitkistä siirtymistä viheriöiltä seuraavalle tiiauspaikalle. Kun meillä Talissa samanmittainen kenttä edellyttää noin 8 kilometrin kävelyä, joutuu Hirvihaarassa todelliseen kuntotestiin, sillä kilometrejä kertyy peräti 10 kappaletta.

Meno Hirvihaarassa näytti muuten rennon kotoiselta. Rahaa ei ole tuhlattu toisarvoisiin asioihin kuten näyttävään klubitaloon, eikä muuhunkaan turhaan. En lopulta voinut muuta kuin ihmetellä kuinka tällaiseen pikkukylään on voitu saada aikaan noin komea kenttä, joka ei sitä paitsi ollut edes seudun ensimmäinen!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • Matti Myyrä says:

  Minulle jäi Tapiolasta hieman sekava olo. Ei oikein tiedä onko se hyvä vai huono. Hiekat ja greenit ovat oikein hyvin tehtyjä. Sensijaan väylät, siirtymiset, turvallisuus ja yleinen vaikutelma vetää mietteliääksi. Klubilla 6 euroa sämpylästä ja 2.20 kahvista hiukan hymyilyttää. Täytyy katsoa uudelleen vuoden päästä, nykyisellään Tapiola ei ole mitenkään ihmeellinen, ennemmin ajelen pitempään ”oikealle” golfkentälle, vaikka Mäntsälään.

 • Tintti says:

  Hirvihaarasta on jäänyt minullekin todella positiivinen ja kiireettömän pelaamisen fiilis. Kenttä hyvässä kunnossa ja vastaanotto oli ensikertalaiselle opastava ja ystävällinen ja suurena plussana griinihaarukat ja selkeä väyläopas annettiin mukaan ja siis ilmaiseksi, yleensähän noista joutuu pulittamaan useamman euron. Todella vierailemisen arvoinen kenttä, jonne menen aivan varmasti uudemman kerran.

 • Mike says:

  Muutaman kerran Hirvihaaran pelanneena täytyy kyllä olla hieman eri mieltä Lassin kanssa kentän väylistä. Sieltähän löytyy muutama hyvinkin erikoinen doglegi, huippuna par4 tupladogleg. Lisäksi joukkoon on saatu mahtumaan jokunen sokkopaikka joissa on jo turvallisuuskin kyseenalaista.

 • Milou says:

  Matti Myyrä ihmetteli Tapiolan siirtymiä, mitä hän oikein tarkoitti? Koska ainoa pitempi siirtymä on 1 ja 2 väylä välillä. Muissa seuraava tiiaus on vai muutaman kymmenen metrin päässä edellisestä greenistä. Vai tarkoittiko hän että liian lähellä ja siitä aiheutuu turvallisuusriski ? Sanoisin että Tapiolan turvallisuus on ihan samaa luokkaa kuin muillakin kentillä keskimäärin. Tapiolan sekavan olon aiheuttaa myös ehkä se että vaikka väylät on kunnossa, niin maisemointi on vielä kesken. Lisäksi kentän halkova yleinen ulkoiluiväylä ja lähikadut saattaa aiheuttaa golfkentille ”ei tyypillistä” liikennettä, verrattuna kauempana asutuksesta oleviin kenttiin. Klubin hintatasosta toteaisin että kallista on, mutta niin on asuntojen hinnatkin pääkaupungissa verrattuna muihin kaupunkeihin. Tapiolan juju on siinä että sinne lähialueen perheen äiditkin voivat tulla pelaamaan työpäivän jälkeen. Kierroksen jälkeen ehtivät laittamaan meille miehille ruokaa, siivota ,tiskata, pyykätä, hoitaa lapset, ulkoiluttaa koiran, kun ei tarvise ajaa kehäteiden takanoleville kentille !!