18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Talvikauden treenit käyntiin!

ANNA GOLF KAPTEENI – HELI PUHAKKA

En ole varmaankaan ainut, jolle  golfkauden päättyessä tulee haikea olo ja mielessään leikittelee ajatuksella miltä tuntuisi, jos asuisi maassa jossa voisi golfata läpi vuoden. Aurinko paistaisi ja golfailut eivät rajoittuisi vain lyhyeen kesäkauteen. Oman elämän realiteetit tulevat vastaan kuitenkin yhtä nopeasti kuin syksyn pimeät illat ja piiskaava vesisade. On hyväksyttävä, että elämme maassa, jossa on neljä vuodenaikaa ja se on nähtävä mahdollisuutena – myös golfissa.

Osalle talvikausi on pakollinen tauko, jolloin muistellaan kulunutta golfkesää ja odotetaan innolla seuraavaa. Tälle porukalle golf on kesälaji ja hallissa lyöminen tuntuu lähinnä lajin tekohengitykseltä. Golf, kesä, aurinko ja vihertävä nurmikko kuuluvat yhteen.

Talvella treenaaminen ei houkuttele kaikkia

Toiselle porukalle talvi on se aika, jolloin treenataan ja pistetään lyönti kuntoon kesää varten. Pressunäkymä ei häiritse, kun on halua kehittyä ja harjoitella. Olen itse päättänyt kuulua tähän jälkimmäiseen porukkaan, vaikka en ole aikaisemmin kovin säännöllinen talvitreenaaja ollutkaan. Jostain syystä nyt tunnen kuitenkin kovaa paloa myös talvikautta kohtaan. Olen oikeastaan hieman jopa helpottunut talvikaudesta, sillä nyt voin rauhassa ja ajan kanssa korjata swingiäni ilman painetta käydä pelaamassa. Kesällä en ole oikein malttanut jäädä rangelle, sillä olen halunnut päästä kentälle aina kuin mahdollista juurikin kauden lyhyyden vuoksi.

Talvella on aikaa tehdä swingiin muutoksia tulevan kauden pelejä varten

Jotta saan talvikaudesta kaiken hyödyn irti, olen liittynyt treeniryhmään, joka tukee harjoitteluani talven aikana. Käyn joka toinen viikko treenaamassa PRO:n johdolla pienryhmässä ja tämän lisäksi tavoitteenani on käydä lyömässä itsenäisesti vähintään kerran viikossa. Kävin ensimmäisellä tunnilla viime viikolla ja sain siitä kovasti lisää kipinää. Löysinpä itseni harjoitteluhallista treenaamasta ja kuvaamassa swingiäni sunnuntaiaamunakin, kun muu kansa taisi toipua pikkujouluviikonlopusta. Voi golfhulluus. Talvitreenaaminen ei ole todellakaan tuntunut niin tylsältä kuin etukäteen pelkäsin.

Season Golfissa Espoossa on hyvät puitteet talvitreenaamiseen

Lähipeliä on tarkoitus treenata pikkukisailujen merkeissä ystävien kanssa. Eihän talviharjoittelun tarvitse aina olla yksinäistä puurtamista hallissa. Välillä se voi olla vaikka illanvietto ystävien kanssa golfsimulaattorissa tai puttikisailua olohuoneessa avopuolison kanssa. Vain mielikuvitus on rajana – golfissakin.

Hallissa harjoitteleminen on piristävää pimeinä iltoina

Mikäli koet kiinnostusta talviharjoittelua kohtaan niin täältä löytyy lista halleista eri puolella Suomea.

Hauskoja talvitreenejä kaikille!

Heli

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje