18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Simulaattorin syövereissä

Treeni-iltani sai tällä viikolla uuden käänteen, kun golfhalli oli suljettu kovan pakkasen vuoksi. Koska golfaamaan oli päästävä, niin päätimme ajaa lähellä olevalle Golfareenalle, jonne on rakennettu talven aikana simulaattorilyöntipaikkoja.

Golfsimulaattorissa voi pelata joko golfkentällä, joita on yleensä valittavana useita erilaisia kotimaan kentistä ulkomaisiin, tai sitten lyödä vaihtoehtoisesti virtuaalisella rangella, jossa voi vaikka mitata omat lyöntipituudet. Olen ollut simulaattorissa pari kertaa viime talvena, joten tiesin hieman mistä on kyse, kun pääsimme paikan päälle.

Olen treenannut paljon hallissa talven aikana, joten oli mukavaa mennä vaihteeksi simulaattoriin, jossa näkee myös hieman paremmin miten lyönnit lähtevät. Ainakin aluksi se tuntui mukavalta ajatukselta…

Nimittäin kaikki se rentous ja rauhallisuus, joka on ollut läsnä talviharjoittelussa, oli kadonnut. Tunsin olevani jännittynyt ja puristavani mailaa, kun asetuin lyöntipaikalle mustalla lakanalla vuoraillun pienen tilan sisälle ja näin edessäni väylän  kirkkaalla screenillä. En yhtäkkiä muistanut enää mitään siitä, mitä olin talvella harjoitellut. Lopputulos oli sen mukainen.

Mitä siis tapahtui.

Olen harjoitellut hallissa erittäin paljon enkä ole ottanut mitään paineita siitä, miten pallo lähtee. Olen keskittynyt tekniikkaan ja päättänyt olla välittämättä lopputuloksesta, sillä osuma paranee, kun svingi on paremmin kohdillaan. Yhtäkkiä pitikin osua tiettyyn paikkaan ja miettiä kuinka pitkälle pitää lyödä. Vaikka kyseessä oli virtuaalitodellisuus, niin onnistuin luomaan pääni sisälle mörön. Sain jälleen hyvän muistutuksen siitä, kuinka golf on fyysisen suorituksen lisäksi hyvin pitkälti myös henkistä peliä.

Milläköhän tästä pääsisi läpi…

Löysin tietysti metsän ja vesiesteet simulaattorissakin, mutta ongelmallista oli päästä sieltä pois, sillä oksia on lähes mahdoton nähdä kunnolla screeniltä. Simulaattori on kuitenkin hauskaa ajanviettoa, kunhan siihen suhtautuu sopivalla kepeydellä. Lyöntikokemus on kuitenkin aivan eri virtuaalisesti kuin todellisuudessa.

Listasin alle hieman omia mielipiteitäni golfsimulaattorin hyvistä ja huonoista puolista.

Plussat

+ voit pelata mielenkiintoisia ulkomaankenttiä

+ aina lämmin ja aurinko paistaa, joissain simulaattoreissa voi tosin vaihtaa keliäkin

+ mahdollistaa talvella pelaamisen

+ saat pika-analyysin lyönnistäsi

+ mahdollisuus hauskaan illanviettoon kaveriporukalla

Miinukset

  • puttaaminen on mahdotonta
  • välillä on vaikea hahmottaa väylän muotoja
  • lähipeli haastavaa
  • nurmikkotuntuman puute
  • melko hintavaa

Minkälaisia kokemuksia teillä on simulaattorista? Miten niiden pitäisi kehittyä, jotta pelikokemuksesta tulisi parempi?

Hyvää viikonloppua kaikille!

Heli

@helipuhakka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje