Blogit | Sanna Nuutinen |
14.6.2017

Kotikisat onnistuneesti pulkassa

Viikonloppuna pelattiin taas HillSidessä LET Accessin, eli naisten haastajakiertueen Evli Ladies Finnish Open kilpailu. Tapahtuma järjestettiin jo kuudetta kertaa kyseisellä areenalla ja taas onnistuneesti. Kyseessä on ainut korkean tason ammattilaiskilpailu naisille kotimaassa (ainakin toistaiseksi) ja siksi haluan sisällyttää sen kilpailukalenteriin joka vuosi.

Aktiivisesti pelaavia naisammattilaisia on Suomessa jo toista kymmentä ja nuorista nousee koko ajan uusia pelaajia pro-kerhoon. Tämän kaltaiset tapahtumat ovat tärkeitä koko Suomen tyttögolfia ja tulevia nuoria tähtiä silmällä pitäen. Jotta kisoja saadaan lisää, ja mahdollisesti jopa pääkiertueen kilpailu eli LET Suomeen, tarvitaan yrittäjähenkisiä, naisgolfia ja ammattiurheilua arvostavia henkilöitä, joilla riittää puhtia touhuta kisan eteen.

Näin pelaajana ei tiedä kaikkea, mitä kulisseissa tapahtuu, mutta sen tiedän, että korkean tason kisan järjestäminen ei ole se yksinkertaisin tehtävä ja olenkin kiitollinen kaikille, jotka ovat järjestelyissä mukana.

En päässyt pitämään voittopuhetta, mutta onneksi se saatiin silti kuulla suomeksi, kun Ursula Wikström venyi voittoon yhdeksän alle parin yhteistuloksella. Hyvä Unski! Oma peli oli varmaa ja pelasin suurella sydämellä nauttien joka hetkestä, mutta lopun tarvittava birdie-birdie venyminen jäi odottamaan seuraavaa kertaa ja yhteistulos seitsemän alle riitti kakkostilaan. Toivottavasti yleisö, jota oli saapunut paikalle kiitettävästi, pääsi eläytymään tunnelmaan ja se sai kun saikin ansaitsemansa suomalaismenestyksen.

Seuraavassa tahoja, jotka omalta osaltaan olivat mukana tunnelman luomisessa:

Sponsorit

On sanomattakin selvää, että ilman rahoitusta ammattilaiskilpailua ei pelattaisi. Kumppanit saivat vastineeksi ainakin hyvin järjestetyn ja viihdyttävän pro-am tapahtuman, sekä positiivista näkyvyyttä.

Kentän kunto

Tähän aikaan vuodesta kilpailun järjestäminen on aina riski, sillä kenttien talvehtimista on hankala ennustaa vuosi etukäteen. Ja talvihan oli haastava kaikkialla Suomessa, mutta jotenkin HillSiden kenttä oli siitä huolimatta saatu vuodenaikaan nähden erinomaiseen kuntoon. Griinit tarjoavat tunnetusti haastetta muodoillaan ja nopeudella. Toiset kirosivat, toiset kiittelivät. Omalle kohdalle osui hyvä puttiviikko, joten kuulun jälkimmäisiin.

Caddie

Isäni oli mailapoikana kaikki kolme päivää juosten jyrkkiä mäkiä perässäni. Tosin pahimmat nousut klubitalon suuntaan päästin shuttlen kyydissä, kiitos vapaaehtoisten. Yhteistyö “faijan” kanssa näyttää toimivan ja riitojakaan ei enää tule, toisin kuin junnuvuosina kun oli nuori, hölmö ja kokematon, eikä lajia osannut vielä katsoa ammattilaisen silmin.

Omat tukijoukot

On aina ilo pelata kun perheenjäsenet ja valmentaja pääsevät kannustamaan paikanpäälle. Uusi yhteistyö valmentaja David Silvan ja Season Golf Academyn kanssa tuo tarvittavaa turvaa takaraivossa ja uskoa tulevaan, joka näkyy myös omassa pelissä positiivisella ja vapautuneella tavalla.

Liitto ja järjestävä kenttä

Golfliitto on isolla panoksella ja täyspäiväisillä työntekijöillä mukana, kiitos siitä. Myös järjestävältä seuralta vaaditaan aina uhrauksia, esimerkiksi sen, että kisakenttä on suljettava jäseniltä ja muilta vähintään viideksi päiväksi. Kiitos HillSidelle lämpimästä vastaanotosta ja siitä, että kohtelette meitä suomalaisia siellä aina kuin omiaan.

Isäntäperheet

Osa ulkomaalaisista pelaajista pääsi nauttimaan perhemajoituksista, mikä on iso osa haastajakiertue-elämää kun reissataan tiukoilla budjeteilla ympäri maailmaa. Kulut pienenevät ja kokemukset lisääntyvät. Jutellessani tyttöjen kanssa sain käsityksen, että ulkomaalaiset olivat erittäin tyytyväisiä suomalaiseen vieraanvaraisuuteen. Oma isäntäperhe löytyi tällä kertaa omasta kotoa, joka on harvinaista herkkua ammattilaisgolfissa.

Vapaaehtoistet

Niitä taisi olla 50. Se on yksi vapaaehtoinen kahta ja puolta pelaajaa kohden. Aivan mahtavaa! Ja hienointa oli, että kaikki olivat hyvällä tuulella ja jaksoivat hymyillä, vaikka päivät venyivät pitkiksi.

Tuomarit

Englantilainen pelikaverini kehui tuomaritoimintaa tämän vuoden kilpailussa. He esittivät asiansa pelaajaa kunnioittaen ja hyvällä pelisilmällä. “We need more referees like this”. Aina tuomarikokemukset eivät ole tätä ja sen jokainen kiertuetta kiertävä tietää. Pelinopeus on aina tärkeää ammattilaiskisoissa ja sitä valvotaan tarkasti, jopa rangaistuslyöntien ja sakkojen uhalla. Siihen on totuttu ja pelaajat ovat valmiita tekemään yhteistyötä sen eteen.

Sää

Kaikki kolme päivää selvittiin kuivin jaloin ja sopivassa läpötilassa. Ensimmäisen päivän +15 taisi kuitenkin olla hieman liian kylmä brasialaiselle pelikaverilleni, joka piti pipoaan syvällä päässä koko päivän. Espanjattaret taas pääsivät taas perinteiseen tapaan hämmästelemään päivänvaloa, jota meillä pohjoisessa riittää iltamyöhään asti.

Kisa saa suurella todennäköisyydellä jatkoa. Innolla odotan jo seuraavaa vuotta 🙂

Kommentit

Oma kommentti