11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Rory ei edustakaan Irlantia

Piakkoin avioliiton satamaan purjehtiva Rory McIlroy on toistaiseksi nimekkäin olympiagolfista kieltäytynyt maailmantähti. Syyksi hän mainitsee Brasiliassa esiintyvän zikaviruksen, jonka tiedetään aiheuttavan sikiöillevaurioita.

Jokin aika puhuttiin siitä, että Rorylla oli toisenlainenkin pulma olympiaedustuksensa suhteen. Hän ei nimittäin ollut aivan varma siitä mitä maata hän edustaisi. Roryn kotimaahan kuuluu Iso-Britanniaan, johon kuuluvat maat: Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti, ovat perinteisesti olleet kisoissa aina yhteisellä joukkueella. Kahdeksi eri maaksi jakautunut Irlanti on kuitenkin ollut yhdessä asiassa yksimielinen ja se on golf.

Paikallinen golfliitto, Irish Golf Union, on tehnyt sen, mihin poliitikot eivät ole koskaan pystyneet eli se hallitsee kaikkea golfia, maiden rajoista riippumatta, koko saaren alueella, ja tähän vedoten Roryn piti, pienen harkinnan jälkeen, edustaa pelkästään Irlantia. Uusimman ilmoituksen jälkeen, tätäkään asiaa ei enää tarvinne enempää spekuloida.

Etelä-Afrikan tasavallan kolme parasta pelaajaa, Louis Oosthuizen, Charl Schwartzel, sekä tämän hetken kovakuntoisin, Branden Grace, ovat kaikki kieltäytyneet kunniasta edustaa maataan Riossa. Näinköhän siellä joudutaan kaivamaan naftaliinista vanhat sotaratsut, Ernie Els ja Retief Goosen. Tosin olympiajoukkueen johtajaksi nimetty, viime marraskuussa jo 80 vuotta täyttänyt Gary Player on omaan vaatimattomaan tapaansa ilmoittanut, että hän voi kyllä tarpeen vaatiessa toimia pelaavana kapteenina, pelaahan hän, omien sanojensa mukaan, edelleen paljon alle ikänsä harva se päivä.

Ensimmäinen olympialaisista kieltäytynyt nimimies taisi olla Australian Adam Scott, joka on saanut kotimaassaan paljon ”nuuskaa” päätöksestään. Muiden muassa moninkertainen uinnin kultamitalisti Dawn Fraser on arvostellut häntä kovin sanoin. Myös jo reilusti viisikymppinen ja nyt viikonvaihteessa PGA Tourilla kakkoseksi sijoittunut Vijay Singh on kieltäytynyt, mutta aivan varmaa ei olisi ollutkaan, että Fidzisaaret olisi häntä joukkueeseen, ikivanhoihin epäselvyyksiin viitaten, kelpuuttanutkaan.

Maailmassa on kuitenkin onneksi niin paljon hyviä pelaajia, ettei muutama näyttävä poisjäänti pysty pahemmin tahrimaan golfin historiallista paluuta, 112-vuoden jälkeen, olympialajiksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje