19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Riehakas Ryder

Muuten niin konservatiivinen golfkansa riehaantuu nyttemmin joka toinen vuosi eli aina kun vanha manner Eurooppa, ottaa mittaa ns. uudesta mantereesta, Amerikan Yhdysvalloista. USA:n takavuosien dominanssi on viimeisen 20 vuoden aikana vaihtunut Euroopan hallintaan kun se on kymmenestä viime ottelusta vienyt nimiinsä peräti kahdeksan. Onneksi ottelut ovat yleensä olleet loppuun saakka hyvin tasaisia, jolloin mielenkiinto säilyy. USA:n yksipuolinen ylivoima 1960 – 1970-luvuilla oli tappaa koko hienon ottelun, mutta tuskin kellään eurooppalaisella on juuri nyt mitään sitä vastaan, että golfin mahtimaa saa selkäänsä joka ikinen kerta.

Tämänkertaisessa ottelussa koettiin pari pienoista ylilyöntiä, joista kummallisin oli Phil Mickelsonin hyökkäys kapteenia Tom Watsonia vastaan. Mickelson muisteli vuotta 2008, jolloin he voittivat viimeksi ja kuinka silloinen kapteeni Paul Azinger teki, päinvastoin kuin Watson, kaikki asiat paremmin. Ainoa varma asia jonka Mickelsonin hyökkäys saanee aikaan, on varmaankin se, ettei häntä itseään tulla, suurista pelillisistä ansioistaan huolimatta, valitsemaan lähitulevaisuudessa USA:n kapteeniksi. Ryder Cup –komitealla on pitkä muisti, jonka on saanut kokea mm. takavuosien Major-voittaja Mark O’Meara, joka erehtyi kerran ääneen ihmettelemään kuinka PGA, joka tienaa otteluista kymmeniä miljoonia, ei anna pelaajille muuta kuin ylöspidon. Kutsua kapteeniksi ei O’Mearalle ole kuulunut, eikä kuulu.

Eilisissä kaksinpeleissä lajin konservatiivisissa piireissä ihmeteltiin mainion USA:n tulokkaan Patric Reedin ylimitoitettua ”riehumista” ottelussaan Henrik Stensonia vastaan. Jack Nicklaus, joka toimi jenkkeihin päin menneen televisioinnin kommentaattorina, ihmetteli ääneen nuoren miehen käytöstä. Onneksi Reed kuitenkin ymmärsi malttaa mielensä silloin kun hänen voittonsa varmistui, Stensonin viimeisellä greenillä missaamaan lyhyeen puttiin.

Tämän mainion ottelun jälkeen tulee varmasti menemään jonkin aikaa ennen kuin kukaan jaksaa taas innostua golfin arjesta, toivottoman tylsistä 72 -reiän lyöntipeleistä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)

 • Veli Ponteva says:

  Ryder Cup”ia seuratessa voi vain ihmetellä, miksi vain kerran 2 vuodessa on näin upea taistelu golfkentällä. Reikäpeli on kamppailulaji ja sen johdosta upeaa seurattava ja ehkä lyöntipelin viimeisen päivän loppureillä koetaan samanlaisia kamppailuja voitosta. Miksei siis reikäpelejä arvosteta ja näytetä TV:ssä useammin? Toinen täysin pimennossa oleva asia on joukkuepeli. Maajoukkue tosin pelaa aika ajoin ”jossain” samoin seurajoukkueet, mutta kukaan ei tunnu niitä seuraavan saati arvostavan.

 • who says:

  WGC-Accenture Match Play Championship ja Volvo World Match Play Championship pelataan ja televisioidaan joka vuosi. Myös Solheim cup otellaan joka toinen vuosi ja myös se on joukkuepeli.

 • ahis says:

  Reedin käytös johtui pitkälle siitä että joku yleisöstä ykköstiillä huusi: ”Patrcik, have you practised your short puts?” Edellisenä päivänä hän laittoi pari ohi. Eli hän näytti että suut suppuun.

 • Liisa says:

  Onko kritiikin antaminen yllyönti? Nuoleskelullako kapteenin paikan ainoastaan saa?Avoin keskustelu etc. ei sovi golfin vanhoille jäärille. Ei ihme, että lajia ei nuoret löydä. Kaikki eivät myöskään osaa pitää tunteitaan samalla tapaa kurissa, nuori Reed … huh, ketä se nyt harmitti. Kamalaa tekstiä, tässä ne ahdistavat asenteet oikein leviää ja lemuaa.

 • Niilo Stadista says:

  Onkohan kapteenin arvostelu tappion jälkeen siinäkään mielessä kovin mielekästä, että hänen roolinsa jää kuitenkin enemmän taustavaikuttajaksi. Tietysti pelaajavalinnat ovat hänen vastuullaan, mutta pelaajat sen taidoillaan ja onnellaan (tai niiden molempien puutteella) viime kädessä ratkaisevat voitetaanko vai hävitäänkö.

 • Jaska says:

  Reediä hehkutettiin tuolla Amerikan lehdistössä joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Taitaa nuo ”konservatiiviset piirit” olla Lassin omaa vanhan miehen höpötystä. Blogi kyllä osoittaa kuinka vinksahtaneilla silmälaseila golfia voi seurata.

 • Niilo Stadista says:

  Kun on seurannut Reedin käytöstä ja lausuntoja pitkin kuluvaa vuotta, niin onhan nuori mies antanut itsestään arrogantin ja frekin kuvan. Sellainen on teksasilaisen uhoilevan juntin, ei golfkentille kuuluvaa, tahdikkaasti kanssapelaajiin suhtautuvan herrasmiehen käytöstä. ”- Kuulun maailman viiden parhaan golfarin joukkoon”, yms.

 • Tom Watson says:

  Tähän ollaan tultu sitten. Jussit ja muut eivät salli muitten mielipiteitä. Utse ölen golfannut vuodesta 83, eli juuri ennen golf buumia Suomessa, joten ölen nähnyt muutoksen asenteissa. Mutta Kunnioitettava Lassi on golfannut ennen kuin suurin osa valittajista edes olivat syntyneet. Te ette siis voi ymmärtää että me jotka seurasimme golfia ennen kuin se kasvoi jättiläiseksi ja oli urheilulaji (vaikka silloin oli huomattavasti paljon enemmän jotka eivät edes pitänyt tätä jaloa lajia urheiluna) jossa kunnioitettiin tapoja, etikettiä, ja muita hyviä tapoja kuten esim. tervehdittiin kaikkia jotka tulivat vastaan klubilla. Mutta nykyään suomalaisissa medioissa., niin sosiaalisessakin lehdissäkin, ei saa olla toista mieltä enää, tai siis sitä mieltä mitä on ollut kuusikymmentä vuotta jo. Ei, nyt pitäisi yhtäkkiä olla ns. nykyaikainen, moderni. Pitää hankkia tatuointeja joka puolelle, rengas karvaan, ja tietysti tykätä vähän siitä samasta sukupuolesta. Silloin on in. Just tästä niin moni on vetäny herneen nenään muttei uskaltanut avata suunsa. Kun medioissa halutaan sallia kaiken maailman avio/avoliittoja oikeudella adoptoida jne, niin kyllä räjähtää eri (uus) mieliset kun joku yrittää puolustella omia arvojaan. Ja Suomen pitäisi sitten olla demokratia. Huh Huh. Jos jotkut golfarit haluaa pelata farkuissa, olla tervehtimättä, kiroilla, juoda bissee, pelatessaan niin siitä vaan, mutta ei minun golfklubissani, se on ainakin varma. Ja jos joku tykkää että on kova kun vastustaja huutaa vihaisen näköisenä mama sen näköisenä että tule vaan niin tungen puuvitosen sinne….. Onneksi eurooppalaisilla pelaajilla Ryder Cupissa kuitenkin on edelleen se käsitys että tämä on vanha perinteikäs kilpailu jossa halutaan voittaa mutta etikettejä seuraamalla. Loppujen lopuksi, aivan kuten niin moni muukin asia, koti kasvatuksesta se on kiinni….. Tom Watson