7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

R&A – pitäisikö olla huolissaan?

Uskon, että lajimme valtaa pitävät tahot Skotlannissa elävät melko jännittäviä aikoja brittien Brexit-sekoilun vuoksi. Muutama vuosi sitten R & A päätti antaa kultakimpaleensa eli The Open’in järjestelyoikeudet tänä vuonna Pohjois- Irlannissa sijaitsevalle klubille nimeltä Royal Portrush. Kisa on käyty siellä kerran aikaisemminkin eli vuonna 1951 ja paluuta sinne yritettiin ensimmäisen kerran jo tapauksen 50-vuotispäivinä vuonna 2001. Maan olot olivat, eräänlaisen sisällissodan ansiosta, tuolloin vielä niin epävakaat, ettei sillä kerralle sinne ei vielä menty.

Nyt näytti kaikki hyvältä, kunnes tuli tämä Brexit, joka voi pahimmillaan eristää Pohjois-Irlannin, Irlannin tasavallasta Euroopan Unionin ulkorajalla, kaikkine siihen liittyvine kovan rajan muodollisuuksineen. Rajaa on yhteensä noin 500 kilometriä ja sen ylittää reilusti yli 250 yleistä kulkuväylää. Nykyään rajaa ei huomaa ollenkaan ja ihmiset käyvät esim. töissä ristiin molemmin puolin, niin kuin rajaa ei olisi ollenkaan. Tämä ärsyttää sikäläisiä ihmisiä tavattomasti ja muutaman kymmenen vuoden takaisia sotakirveitä on jo alettu kaivaa esiin. Esimakua saatiin viime viikoilla, kun autopommi räjähti Londonderryssä, ei kovinkaan kaukana Open-paikkakunnalta.

Ei kisaa tietenkään voi enää mihinkään siirtää, mutta sen yleisömäärissä tuskin päästään lähellekään viime vuosien tasoa. Siihen on tietenkin syynä myös se, että pikkuinen Portrushin kaupunki on aika hankalien yhteyksien takana muutenkin, eikä mainio Harry Coltin suunnittelema kenttäkään ole kovin katsojaystävällinen. Sitä suunniteltaessa, lähes 100-vuotta sitten, ei tietenkään uskottu, että muiden pelaamisen seuraaminen voisi tavallista golfaria ollenkaan kiinnostaa.

Tällaiselle vähän etäämmältä tapahtumaa seuraavalle riittää kuitenkin aivan hyvin se, että televisiokamerat pääsevät paikalle ja takaavat sen, että The Open numero 148, näkyy taas kaikille meille alan nörteille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)